News

Polițistul care a omorât-o pe Raisa pe trecerea de pietoni a ajuns la tribunal încă din 2020. Ce se întâmplă cu Constantin Popescu în procesul de ultraj

Constantin Popescu (30 de ani), polițistul care a provocat un grav accident rutier pe 13 ianuarie, în care și-a pierdut viața Raisa (11 ani), este parte dintr-un proces complicat, de ultraj, declanșat în vara lui 2020.
20.01.2022 | 14:07
Politistul care a omorato pe Raisa pe trecerea de pietoni a ajuns la tribunal inca din 2020 Ce se intampla cu Constantin Popescu in procesul de ultraj
Polițistul care a provocat accidentul în care Raisa și-a pierdut viața este parte dintr-un proces ajuns la Curtea de Apel București
ADVERTISEMENT

Drama Raisei, fata de doar 11 ani omorâtă pe trecerea de pietoni de o mașină a Poliției condusă de Constantin Popescu, a impresionat până la lacrimi opinia publică. Eleva se întorcea de la școală cu colega ei, Marina, când a fost spulberată de autospeciala Poliției, care circula cu o viteză foarte mare pe o stradă cu restricții.

Potrivit avocaților implicați deja în cauză, familia Raisei va cere despăgubiri din partea făptașului și a autorităților de 6 milioane de euro, în timp ce familia Marinei, fata rănită în accident, pretinde daune de un milion de euro.

ADVERTISEMENT

Polițistul care a provocat accidentul de pe strada Laminorului a dat primele declarații în anchetă

”Fac precizarea că polițistul se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, respectiv misiuni polițienești. Nu executa o misiune cu caracter de urgență. Am văzut că se inducea ideea că dacă era într-o misiune de urgență ar fi fost scutit de anumite obligații.

Legea e foarte clară, are obligația cel care conduce o mașină a poliției să circule cu prudență și este scutit doar de partea contravențională nu și de răspunderea penală”, a spus Lucian Bode, ministru de interne, într-o conferință de presă desfășurată pe 17 ianuarie.

ADVERTISEMENT

Conform unor surse judiciare, Constantin Popescu, agentul încadrat în Poliție în 2017, din sursă externă, după ce lucrase o perioadă în Anglia, nu a acordat în primele zile de după tragedie nici o declarație anchetatorilor privind circumstanțele producerii accidentului, invocând probleme emoționale.

Joi dimineața, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, Constantin Popescu a vorbit însă în premieră despre drama pe care a provocat-o. Polițistul a declarat că nu a împins-o pe Raisa după accident, așa cum se vede pe fotografiile realizate imediat după impact, ci de fapt a sprijinit-o cu piciorul.

ADVERTISEMENT

Cum a ajuns polițistul care a omorât-o pe Raisa în rolul victimei

Deși martorii accidentului îl contrazic, Constantin Popescu a susținut în fața autorităților că avea semnalele luminoase pornite, fiind plecat într-o misiune specifică atribuțiilor de serviciu, care presupunea culegerea unor date din teritoriu.

În acest moment, pe lângă problemele uriașe pe care le are după ce a provocat accidentul de pe strada Laminorului, din 13 ianuarie, soldat cu un mort și o persoană grav rănită, Constantin Popescu mai are pe rol un proces mai vechi, declanșat în 2020.

ADVERTISEMENT

Dosarul, care are ca obiect ultrajul, a fost deschis în iulie 2020, la Judecătoria Sectorului 1 București. În cauză, polițistul care a omorât-o pe Raisa, un coleg din secție și un jandarm l-au acționat în judecată pe T.C., un bărbat care i-a atacat pe cei trei chiar în Secția 5, după ce fusese adus pentru că făcuse scandal după se îmbătase.

ADVERTISEMENT

Agresorul lui Constantin Popescu a fost plasat sub control judiciar

”În temeiul art. 396 alin. 1 și 5 C.pr.pen. rap. la art. 16 alin. 1 lit. b) teza I C.pr.pen., achită pe inculpatul T. C. sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj prevăzute de art.257, alin.1 și 4 C.pen., raportat la art.206 C.pen., cu aplicarea art.41, alin.1 C.pen. (persoana vătămată Popescu Constantin).

În baza art. 396 alin. 1 și 2 din C.pr.pen. condamnă pe inculpatul T. C. la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj prevăzute de art.257, alin.1 și 4 C.pen., raportat la art.193, alin.1 C.pen., cu aplicarea art.41, alin.1 C.pen. și art.43, alin.5 C.pen. (persoana vătămată Tudoriu Cătălin)”, așa a sunat prima pronunțare a magistraților, din noiembrie 2021, în dosarul în care Constantin Popescu e victimă.

Ulterior, pe 16 decembrie 2021, agresorul lui Constantin Popescu a fost plasat sub control judiciar printr-o altă decizie a judecătorilor. Următorul termen în dosar, în care și Parchetul, și bărbatul cercetat, au făcut apel, se va judeca la începutul lunii viitoare, la Curtea de Apel București, informează FANATIK.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS