News

Polițistul care a omorât-o pe Raisa pe trecerea de pietoni a ajuns la tribunal încă din 2020. Ce se întâmplă cu Constantin Popescu în procesul de ultraj

Constantin Popescu (30 de ani), polițistul care a provocat un grav accident rutier pe 13 ianuarie, în care și-a pierdut viața Raisa (11 ani), este parte dintr-un proces complicat, de ultraj, declanșat în vara lui 2020.
20.01.2022 | 14:07
Politistul care a omorato pe Raisa pe trecerea de pietoni a ajuns la tribunal inca din 2020 Ce se intampla cu Constantin Popescu in procesul de ultraj
Polițistul care a provocat accidentul în care Raisa și-a pierdut viața este parte dintr-un proces ajuns la Curtea de Apel București
ADVERTISEMENT

Drama Raisei, fata de doar 11 ani omorâtă pe trecerea de pietoni de o mașină a Poliției condusă de Constantin Popescu, a impresionat până la lacrimi opinia publică. Eleva se întorcea de la școală cu colega ei, Marina, când a fost spulberată de autospeciala Poliției, care circula cu o viteză foarte mare pe o stradă cu restricții.

Potrivit avocaților implicați deja în cauză, familia Raisei va cere despăgubiri din partea făptașului și a autorităților de 6 milioane de euro, în timp ce familia Marinei, fata rănită în accident, pretinde daune de un milion de euro.

ADVERTISEMENT

Polițistul care a provocat accidentul de pe strada Laminorului a dat primele declarații în anchetă

”Fac precizarea că polițistul se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, respectiv misiuni polițienești. Nu executa o misiune cu caracter de urgență. Am văzut că se inducea ideea că dacă era într-o misiune de urgență ar fi fost scutit de anumite obligații.

Legea e foarte clară, are obligația cel care conduce o mașină a poliției să circule cu prudență și este scutit doar de partea contravențională nu și de răspunderea penală”, a spus Lucian Bode, ministru de interne, într-o conferință de presă desfășurată pe 17 ianuarie.

ADVERTISEMENT

Conform unor surse judiciare, Constantin Popescu, agentul încadrat în Poliție în 2017, din sursă externă, după ce lucrase o perioadă în Anglia, nu a acordat în primele zile de după tragedie nici o declarație anchetatorilor privind circumstanțele producerii accidentului, invocând probleme emoționale.

Joi dimineața, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, Constantin Popescu a vorbit însă în premieră despre drama pe care a provocat-o. Polițistul a declarat că nu a împins-o pe Raisa după accident, așa cum se vede pe fotografiile realizate imediat după impact, ci de fapt a sprijinit-o cu piciorul.

ADVERTISEMENT

Cum a ajuns polițistul care a omorât-o pe Raisa în rolul victimei

Deși martorii accidentului îl contrazic, Constantin Popescu a susținut în fața autorităților că avea semnalele luminoase pornite, fiind plecat într-o misiune specifică atribuțiilor de serviciu, care presupunea culegerea unor date din teritoriu.

În acest moment, pe lângă problemele uriașe pe care le are după ce a provocat accidentul de pe strada Laminorului, din 13 ianuarie, soldat cu un mort și o persoană grav rănită, Constantin Popescu mai are pe rol un proces mai vechi, declanșat în 2020.

ADVERTISEMENT

Dosarul, care are ca obiect ultrajul, a fost deschis în iulie 2020, la Judecătoria Sectorului 1 București. În cauză, polițistul care a omorât-o pe Raisa, un coleg din secție și un jandarm l-au acționat în judecată pe T.C., un bărbat care i-a atacat pe cei trei chiar în Secția 5, după ce fusese adus pentru că făcuse scandal după se îmbătase.

Agresorul lui Constantin Popescu a fost plasat sub control judiciar

”În temeiul art. 396 alin. 1 și 5 C.pr.pen. rap. la art. 16 alin. 1 lit. b) teza I C.pr.pen., achită pe inculpatul T. C. sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj prevăzute de art.257, alin.1 și 4 C.pen., raportat la art.206 C.pen., cu aplicarea art.41, alin.1 C.pen. (persoana vătămată Popescu Constantin).

În baza art. 396 alin. 1 și 2 din C.pr.pen. condamnă pe inculpatul T. C. la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj prevăzute de art.257, alin.1 și 4 C.pen., raportat la art.193, alin.1 C.pen., cu aplicarea art.41, alin.1 C.pen. și art.43, alin.5 C.pen. (persoana vătămată Tudoriu Cătălin)”, așa a sunat prima pronunțare a magistraților, din noiembrie 2021, în dosarul în care Constantin Popescu e victimă.

Ulterior, pe 16 decembrie 2021, agresorul lui Constantin Popescu a fost plasat sub control judiciar printr-o altă decizie a judecătorilor. Următorul termen în dosar, în care și Parchetul, și bărbatul cercetat, au făcut apel, se va judeca la începutul lunii viitoare, la Curtea de Apel București, informează FANATIK.

ADVERTISEMENT