ADVERTISEMENT
News

Polițistă înjunghiată chiar în sediul instituției, în Franța. A urmat o urmărire ca în filme

O polițistă a fost înjunghiată chiar în sediul instituției în care lucra, în Franța. Atacatorul a reușit să fugă și a urmat o urmărire ca în filme.
Autor: Cerasela Stafie | 28.05.2021 | 20:36
Polițistă înjunghiată chiar în sediul instituției, în Franța. A urmat o urmărire ca în filme
Polițistă înjunghiată chiar în sediul instituției, în Franța. A urmat o urmărire ca în filme Sursa foto: france24.com

Bărbatul înarmat cu un cuțit a intrat în sediul poliției locale din La Chapelle-sur-Erdre, în departamentul Loire-Atlantique, aflat la nord de Nantes, în jurul orei 10:30. El a înjughiat-o pe femeia de 40 de ani de mai multe ori.

ADVERTISEMENT

Acesta are răni la nivelul bratelor, mâinor și gambei. Medicii sunt rezervați în ceea ce privește șansele de supraviețuire, scrie Digi24.

Polițistă înjunghiată chiar în sediul instituției, în Franța. A urmat o urmărire ca în filme

După atac, individul i-a luat arma polițistei și a reușit să fugă într-o mașină. Acesta a abandonat autovehiculul după câțiva kilometri.

Forțe impresionate ale oamenilor legii au pornit pe urmele atacatorului. Autoritățile au mobilizat două elicoptere, 240 de jandarmi și trei echipe speciale cu câini de urmă.

ADVERTISEMENT

După fuga atacatorului, instituțiile de învățământ au primit ordin să nu lase elevii să iasă din clădiri. De asemenea, locuitorii orașului au fost sfătuiți să nu iasă din case.

Urmărirea a fost una spectaculoasă. S-au tras focuri de armă de ambele părți, iar doi jandarmi au fost răniți.

Probleme vechi cu legea pentru atacator

Atacatorul a decedat în urma unui stop cardiac. El le era cunoscut polițiștilor, având mai multe probleme cu legea în ultimii ani.

ADVERTISEMENT

Gérald Darmanin, ministrul de Interne francez, s-a prezentat personal în orașul în care a avut loc atacul. Până în acest moment motivul atacului este necunoscut.

Potrivit presei franceze, individul nu este la prima abatere. Acesta a făcut închisoare, în 2013, după un jaf armat cu sechestrare de persoane. A mai primit o condamnare, trei ani mai târziu, după ce a încercat să evadeze.

ADVERTISEMENT

În spatele gratiilor, bărbatul s-ar fi radicalizat religios, iar apoi a început să prezinte probleme psihice. A fost plasat singur în celulă, după ce a dat semne de schizofrenie. A fost eliberat chiar în acest an.

Incidentul s-a petrecut exact în ziua în care Eric Dupond-Moretti, ministrul justiției din Franța, le-a cerut magistraților mai multă duritate în cazurile oamenilor care sunt acuzați de atacuri asupra forțelor de ordine.

ADVERTISEMENT

În ultima vreme, forțele de ordine franceze au fost țintele mai multor atacuri. Alături de noile valuri de imigranți, acest lucru a ridicat îngrijorări cu privire la izbucnirea islamismului radical.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!