News
notix pixel id

O poliţistă locală din Bucureşti a murit din cauza coronavirusului: ”Continuăm să plătim tribut pandemiei”

O polițistă din cadrul Poliției Locale a Municipiului București a fost răpusă de COVID-19 după ce s-a infectat. Membrii echipajului de poliție locală au ținut să transmită sincere condoleanțe familiei.
29.11.2021 | 21:34
O poliţistă locală din Bucureşti a murit din cauza coronavirusului: ”Continuăm să plătim tribut pandemiei”
O poliţistă locală din Bucureşti a murit din cauza coronavirusului: "Continuăm să plătim tribut pandemiei". Sursa Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Angelica Axinte, un agent din cadrul Poliției Locale a Municipiului București, a decedat ca urmare a unei infecții cu SARS-CoV-2.

Polițistă locală răpusă de COVID-19

Membrii echipei de polițiști, colegi ai acesteia, au comunicat luni seară vestea nefericită anunțând în mod public sincere condoleanțe familiei.

„După aproape doi ani de zile, de când Poliția Locală a Municipiului București a intrat in prima linie de lupta împotriva Covid 19, încă un poliţist local din cadrul D.G.P.L.C.M.B. – Angelica Axinte – a căzut la datorie, răpusă de noul coronavirus”, a comunicat Poliția Locală București pe Facebook.

ADVERTISEMENT

În continuare membrii Poliției Locale au precizat că în continuare se moare de coronavirus în țară, iar poliția se află în ”prima linie de luptă” contra COVID-19.

„Continuăm sa plătim tribut pandemiei! Colegii își exprimă profundul regret şi sunt alături de familia îndurerată. Dumnezeu să o odihnească în pace”, au mai scris polițiștii locali.

ADVERTISEMENT

Aparent, mesajul Poliției Locale este unul clar, în ideea că tot mai mulți dintre români ar trebui vaccinați contra virusului.

În stradă, în prima linie, forțele de ordine sunt în contact în fiecare zi cu câteva sute dintre cetățeni. O parte sunt vaccinați, iar ceilalți nu.

ADVERTISEMENT

Nu este singurul caz de polițist local răpus de COVID-19

La începutul lunii noiembrie, un polițist din Buzău a fost răpus de SARS-CoV-2 la vârsta de 50 de ani.

Vlad Constantin era cadru al Compartimentului de Protecție a Mediului al Direcției de Poliție Locală din municipiului Buzău.

ADVERTISEMENT

Omul legii a fost confirmat pozitiv cu COVID-19 pe la sfârșitul lunii octombrie, doar că a vrut să se trateze la domiciliu. Din păcate boala s-a agravat și a fost dus de urgență la spital, însă medicii nu i-au mai putut salva viața.

Poliția Română susține vaccinarea

Poliția Română a trimis, pe la jumătatea lunii noiembrie, un semnal de alarmă cu trimitere la vaccinarea în România, prin care încerca să determine cetățenii să accepte că singura lor modalitate de protecție contra virusului este de a se vaccina cu ajutorul serurilor create și omologate în prezent.

ADVERTISEMENT

„Poliția Română susține vaccinarea împotriva COVID-19! Împotriva COVID-19 doar vaccinarea și respectarea măsurilor de protecție te pot proteja. Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19!

Prin vaccinare împotriva COVID-19:

  • se reduce riscul de infectare;
  • se reduce riscul de transmitere a virusului;
  • se reduce considerabil riscul de spitalizare;
  • se reduce considerabil riscul de deces.

Toate instituțiile din Sistemul Național de Apărare susțin vaccinarea împotriva COVID-19”, au transmis reprezentanții Poliției Române.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri