News

Polițiști acuzați că au torturat doi bărbați: “Vezi pistolul ăsta? Are 12 gloanțe, în cap ți le dau”

13.05.2021 | 17:10
Politisti acuzati ca au torturat doi barbati Vezi pistolul asta Are 12 gloante in cap ti le dau
ADVERTISEMENT

Mai mulți polițiști tulceni sunt acuzați că au torturat doi bărbați, pe care îi bănuiau că ar fi furat 40 de miei.

Se înmulțesc cazurile în care polițiștii sunt acuzați de abuzuri. Doi bărbați din comuna Baia, Tulcea, au depus plângere penală împotriva mai multor polițiști din localitate, pe care îi acuză de tortură, umilințe și amenințări.

ADVERTISEMENT

Constantin Pîtea (22 ani) și Dănuț Constantin (45 ani) au fost bătuți crunt de mai mulți polițiști, chiar a doua zi de Paște.

Polițiștii tulceni au torturat și amenințat doi bărbați

Oamenii legii i-au acuzat pe cei doi localnici, că ar fi furat 40 de miei pe care i-au vândut. Cercetările nu au decurs însă așa cum ar fi normal. Polițiștii i-au bătut crunt pe cei doi pentru a le smulge declarațiile.

ADVERTISEMENT

Constantin Pîtea a fost săltat de polițiști a doua zi de Paște. Abuzurile au început în momentul în care a urcat în mașina oamenilor legii, unde a fost luat la pumni și palme. Costică a fost dus pe un câmp din apropiere unde torturile au continuat. În timp ce-l loveau, polițiștii îi spuneau să recunoască faptul că a furat mieii.

Tânărul susține că a încercat să le explice că a cumpărat mieii de la un cioban, dar aceștia nu l-au ascultat. După ce a fost bătut cu bestialitate a fost dus la sediul poliției din comuna Baia, unde au urmat alte amenințări.

ADVERTISEMENT

Și-a auzit prietenul urlând zeci de minute

Într-o cameră alăturată, vecinul lui Costică, Dănuț Constantin avea parte de același tratament. Zeci de minute tânărul l-a auzit înspăimântat cum urlă. După ce au terminat polițiștii l-au târât pe tânăr să-și vadă prietenul plin de sânge.

“Polițistul bătea, se oprea să-și tragă sufletul și iarăși dădea.  M-a bătut până mi-a plesnit pielea și carnea pe mine. Dacă nu recunoști, vezi pistolul ăsta, are 12 gloanțe. Toate în cap ți le dau”, a povestit Dănuț Constantin, pentru Libertatea.ro.

ADVERTISEMENT

Deși bărbatul a cerut un avocat, oamenii legii i-au spus că nu are acest drept, pentru că este de etnie romă.

Bărbatul spune că i s-a cerut să recunoască furtul a 100 de miei, chiar dacă el a declarat că a cumpărat legal de la stână doar 40, pentru care a plătit 2000 de lei. Îngrijitorul de la stână a recunoscut că, înainte de Paște îl sunase pe bărbat pentru a-i spune că are mai multe animale de vânzare.

Polițiștii s-au ales cu plângeri penale

După tortura din sediul poliției, bărbații au fost duși pe câmp pentru reconstituire. Ca și cum nimic nu se întâmplase, la final aceștia s-au oferit să le dea o bere oamenilor pe care tocmai îi băuseră.

Constantin Pîtea și Dănuț Constantin au făcut plângere penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea, împotriva poliției din localitatea Baia. În ultima perioadă s-au înmulțit cazurile în care polițiștii sunt acuzați de tortură și abuz.

ADVERTISEMENT
Tags: