Cei trei bărbați foloseau insigne și legitimații false pentru a păcăli oamenii mai naivi. Mai mult, aceștia chiar furau banii din casele victimelor, sub pretextul unor percheziții.
Indivizii au ajuns pe mâinile adevăraților polițiști. Ei au fost reținuți și ulterior arestați pentru săvârşirea infracţiunilor de uzurparea de calităţi oficiale şi furt calificat.
La data de 16 iunie, „polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din Mehedinți, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vânju Mare, au pus în aplicare un mandat de percheziție, la persoane bănuite de uzurpare de calități oficiale și furt calificat,” a anunțat Poliția Română.
La casele indivizilor, în urma perchezițiilor făcute, oamenii legii au găsit mai multe sume de bani: 4.933 de lei, 1.375 de euro și 610 lire sterline.
De asemenea, au fost identificate obiectele cu care suspecții ar fi păcălit oamenii. Au fost ridicate insigne cu inscripţia „Special Police”, o pereche de cătuşe şi mai multe perechi de mănuşi din latex.
Cei trei bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore. Ulterior, aceștia au fost prezentați judecătorilor cu propunerea administrării unei măsuri prevenite, ceea ce s-a și dispus.
Polițiștii au transmis că cei trei au fost prinși după ce au dat două spargeri consecutive, în zilele de 15 și 16 iunie. „Două femei, de 66 și 70 de ani, din județul Mehedinți, ar fi fost induse în eroare de trei persoane, care ar fi folosit unele semne distincte ale unei autorități publice și ar fi declinat calități oficiale, care implică exercițiul autorității de stat”, au transmis oamenii legii, potrivit Adevărul.
Din păcate, incidentul nu este unul singular. La începutul acestui an au ieșit la iveală faptele a doi indivizi din București, care s-au dat drept polițiști pentru a scoate bani din amenzi și șpăgi.
Cei doi făcut parte din Poliție, dar au fost dați afară din sistem. Totuși, nu au renunțat la uniforme.
Bărbații au folosit o mașină care avea numere de înmatriculare ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI), furate de la alte autoturisme, și au colindat orașul în căutarea șoferilor care încalcă legea.
În acest fel, au reușit să strângă aproximativ 20.000 de euro în doar câteva luni. Cei doi au fost prinși în urma unui filaj.