News

Polițiști răniți și magazine vandalizate în Germania. Situația a scăpat de sub control

21.06.2020 | 12:07
Politisti raniti si magazine vandalizate in Germania Situatia a scapat de sub control
ADVERTISEMENT

Orașul Stuttgart din Germania a fost vandalizat în noaptea de sâmbătă spre duminică, atunci când sute de oameni au atacat magazinele și oamenii legii din centrul localității.

Polițiștii din Stuttgart, Germania, au anunțat că sute de persoane au luat cu asalt străzile din oraș și au vandalizat mai multe magazine, rănind mai mulți oameni ai legii, potrivit Hotnews.

ADVERTISEMENT

Persoanele respective au aruncat cu pietre de pavaj și sticle în polițiști și în magazinele din orașul german, iar un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat că nu se cunosc pentru moment informaţii despre autorii acestor violenţe şi nici nu au informații despre motivaţiile exacte ale acestora.

Incidente violente în Stuttgart, Germania

“Situaţia era complet scăpată de sub control”, a declarat purtătorul de cuvânt pentru DPA.

Potrivit oamenilor legii, lucrurile au degenerat spre miezul nopţii, atunci când mai multe sute de tineri, strânși în diverse grupuri, au început să atace poliţia pe străzile din centrul oraşului, aruncând spre oamenii legii cu pietre din pavaj şi sticle goale.

ADVERTISEMENT

În urma incidentelor, mai multe vitrine de magazine au fost sparte, iar magazinele respective au fost ulterior vandalizate. Scenele au avut loc în zona Schlossplatz şi de-a lungul Koenigstrasse, cartierul comercial din Stuttgart.

Din cauza violențelor, mai multe vehicule ale poliţiei au fost de asemenea avariate, iar spiritele s-au calmat abia în jurul orei locale 03:00 (01:00 GMT), după ce poliţia a primit întăriri.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii vor asigura securitatea în zonă

Purtătorul de cuvânt al poliţieia mai declarat că un important dispozitiv de poliţişti va rămâne în centrul oraşului, pentru a asigura securitatea zonei.

Astfel de confruntări au mai avut loc în Stuttgart în cursul ultimelor weekenduri, însă nu au atins un asemenea grad de violenţă ca cele din noaptea de sâmbătă spre duminică.

ADVERTISEMENT