News

Polițiști rutieri din Botoșani, suspectați de luare de mită. DNA efectuează percheziții în 20 de locații

DNA efectuează percheziții de amploare în județul Botoșani. Polițiștii rutieri sunt suspectați de luare de mită.
02.06.2021 | 14:47
Politisti rutieri din Botosani suspectati de luare de mita DNA efectueaza perchezitii in 20 de locatii
ADVERTISEMENT

Procurorii de la Direcția Națională Anticorupție au descins în dimineața zilei de miercuri, 2 iunie, la sediul Serviciului Rutier din cadrul IPJ Botoșani. Au fost vizate și alte locații, aparținând unor persoane fizice.

Potrivit unor informații obținute de G4Media vizate de percheziții sunt și locuințele unor polițiști. Agenții de la Serviciul Rutier sunt suspectați de luare de mită.

ADVERTISEMENT

Polițiști rutieri din Botoșani, suspectați de luare de mită. DNA efectuează percheziții în 20 de locații

Potrivit unui comunicat emis de Direcția Națională Anticorupție, în acest caz există suspiciuni cu privire la săvârșirea unor fapte de corupție. Acestea au avut loc în perioada iunie-noiembrie 2020.

Instituția a mai transmis că ancheta este desfășurată de Serviciul Teritorial Suceava. Totodată, Direcția Generală Anticorupție și Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei sprijină cercetările.

ADVERTISEMENT

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, în perioada iunie – noiembrie 2020,” a transmis DNA.

„În cursul zilei de 02 iunie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 20 locații situate pe raza județului Botoșani, dintre care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice,” a adăugat.

ADVERTISEMENT

„În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție și Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei”.

25 de polițiști din sibiu, suspectați de luare de mită

Cazul nu este unul singular. Cu aproximativ două săptămâni în urmă 25 de polițiști din cadrul I.P.J. Sibiu au fost vizați de pecheziții domiciliare. Au fost puse în executare 17 mandate.

ADVERTISEMENT

Procurorii i-au luat în vizor pe polițiștii de la Biroul Drumuri Naţionale şi Drumuri Europene încă din anul 2019. Sute de capete de acuzare au fost strânse la acest dosar.

Majoritatea vizează fapte de corupție, luare de mită. Totodată, agenții sunt acuzați și de abuz în serviciu şi fals.

Agenții obișnuiau să treacă cu vederea anumite abateri din trafic, în schimbul unor bani sau foloase necuvenite. Mai mult, se pare să șoferii erau constrânși să sponsorizeze echipa de fotbal a Poliției din Sibiu. Pe numele a 15 dintre aceștia s-a dispus începerea urmăririi penale. 

ADVERTISEMENT
Tags: