News

Polițiștii au dat peste 3.300 de amenzi în noaptea de Înviere. Au fost deschise 284 de dosare penale

19.04.2020 | 14:09
Politistii au dat peste 3300 de amenzi in noaptea de Inviere Au fost deschise 284 de dosare penale
ADVERTISEMENT

Polițiștii au dat peste 3.300 de amenzi în noaptea de Înviere și au întocmit 284 de dosare penale pentru persoanele care nu au respectat ordonanțele militare.

Polițiștii au dat peste 3.300 de amenzi în noaptea de Înviere

Într-o declarație de presă, Monica Dajbog, purtător de cuvânt al MAI, a informat că polițiștii din toată țara au fost nevoiți să aplice peste 3.300 de amenzi celor care nu au respectat măsurile impuse de autorități.

ADVERTISEMENT

”Au fost 1.846 de urgențe anunțate de cetățeni la numărul unic 112 și s-at acordat 3.384 de amenzi, dintre care 391 pentru nerespectarea stării de urgență”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI.

Declarații de presă la sediul MAI

Declarații de presă la sediul MAI

Posted by Ministerul Educației și Cercetării-România on Sunday, April 19, 2020

Polițiștii au întocmit nu mai puțin de 284 de dosare penale, dintre care trei pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Inspectoratul pentru Situații de Urgență a avut o scădere cu 8% a evenimentelor față de anul trecut.

ADVERTISEMENT

Trei dosere penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor la Galați

”Angajații au efectuat misiuni în toată țara în scopul asigurării măsurile de distanțare socială. Peste 26.000 de cadre au fost la dotorie în noaptea de Înviere pentru ca lucrurile să decurgă normal”, a spus Monica Dajbog.

”La Hunedoara, în cartierul Micro 7, echipajele au identificat o persoană băută fără acte și recalcitrantă. Polițiștii au fost atacați de mai multe persoane din cartier. 9 persoane au fost ridicate și duse la audieri și s-a deschis doasar pentru ultraj și distrugere”, a afirmat ea.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al MAI a explicat că polițiștii din Galați au intervenit în satul Munteni, după ce mai multe persoane se adunaseră în mijlocul străzii în jurul unui foc. Un număr de 20 de persoane au fost identificate și amendate cu 20.000 de lei fiecare și s-au dechis trei dosere penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

”Mulțumiri cetățenilor pentru că au înțeles că trebuie să rămână în case în noapte de Înviere. Mulțumim bisericilor și enoriașilor pentru cum au sărbătorit noaptea de Înviere”, a afirmat Monica Dajbog.

ADVERTISEMENT

PF Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a transmis un mesaj din suflet în noaptea de Înviere, cu ocazia sărbătorilor de Paște. El s-a rugat Mântuitorului Iisus Hristos să dăruiască sănătate celor bolnavi, răbdare şi pricepere tuturor medicilor şi întregului personal medical, să dăruiască consolare celor îndoliaţi şi odihnă sufletelor celor decedaţi.

ADVERTISEMENT