Sport

Sud Steaua, acuze grave la adresa lui Gheorghe Mustață după ce 19 suporteri au fost reținuți: „Un sifon arhicunoscut și client fidel al secțiilor de poliție”

Mai mulți fani ai echipei CSA Steaua sunt vizați de un dosar penal pentru tâlhărie calificată. Ultrașii au făcut acuzații grave la adresa lui Mustață, liderul galeriei FCSB
06.10.2022 | 17:35
Sud Steaua acuze grave la adresa lui Gheorghe Mustata dupa ce 19 suporteri au fost retinuti Un sifon arhicunoscut si client fidel al sectiilor de politie
19 suporteri au fost reținuți de Poliție după ce galeria FCSB-ului a făcut plângere după ce au pierdut steagul grupării Tornado. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
06-10-2022
15:12

Peluza Cătălin Hîldan și Sud Dinamo se alătură celor care cer eliberarea celor 19 suporteri steliști anchetați de către Poliție.

PCH a publicat un amblu comunicat prin care își arată susținerea pentru rivali: „Libertate pentru suporteri”.

Ultrașii de la Sud Dinamo s-au alăturat de asemenea acestui demers, chiar dacă meciul direct de pe Arena Națională au fost la un pas de bătaie cu cei de la Peluza Sud Steaua.

Sud Dinamo cere eliberarea ultrașilor steliști
Sud Dinamo cere eliberarea ultrașilor steliști

„Glas liberi”, au transmis pe pagina oficială de Instagram.

06-10-2022
15:10

PCH, alături de marii rivali de la Peluza Sud

Peluza Cătălin Hîldan și Sud Dinamo se alătură celor care cer eliberarea celor 19 suporteri steliști anchetați de către Poliție.

PCH a publicat un amblu comunicat prin care își arată susținerea pentru rivali: „Libertate pentru suporteri”.

 

06-10-2022
12:55

Peluza Sud Steaua, atac dur la adresa lui Gheorghe Mustață

Peluza Sud Steaua a publicat un amplu comunicat în care îl învinuiește pe liderul galeriei FCSB pentru arestarea celor 19 suporteri care au capturat steagul grupării Tornado din Peluza Nord.

„În această dimineață, unii dintre noi au fost reținuți de către Poliție pentru singurul motiv să sunt ULTRA și că fac parte dintr-un grup de suporteri ai Stelei. Acuzațiile care le sunt aduse sunt diverse și nu o să repetăm în aceste rânduri acest veritabil SF.

Acuzațiile sunt rodul unor plângeri și denunțuri făcute de către suținătorii echipei uzurpatoare, inculsiv de către autointititulatul lider al gloatei de fîcîsîbiști și un client fidel al secțiilor de Poliției, Mustață Gheorghe, un sifon arhicunoscut.

Persoane care pretind a fi oameni de stadion, dar care nu se feresc de foaie și fix în fața poliției și nu au rețineri în a trimite în arest pe nimeni, așa cum au mai făcut-o. În realitate nu sunt decât niște SIFOANE ORDINARE. Oameni de nimic care merită disprețul tuturor. Încă o dată, dacă mai era nevoie, acești indivizi arată ce fel de specimene de ultimă speță sunt! Încă o dată, ne arată cât de bine este că am scăpat de ei”, au scris cei de la Peluza Sud în cadrul unui amplu comunicat.


În replică, Skins Berceni, grupul lui Mustață a publicat de asemenea un comunicat în care precizează că nu au fost implicați în aceste incidente.

06-10-2022
11:12

Reacția liderului galeriei FCSB după acțiunea polițiștilor

Aflat în Danemarca, acolo unde FCSB joacă în această seară cu Silkeborg, Gheorghe Mustață, liderul galeriei vicecampioanei s-a declarat surprins de acțiunea polițiștilor care i-a vizat pe ultrașii CSA Steaua. 

Mustață spune că nu are vreun detaliu și, implicit, nu are cunoștință despre persoana care a făcut plângerea. ”Eu sunt în Danemarca la meci și acum vă aud de ceea ce s-a întâmplat la București.

Nu mă bucur de răul nimănui, dar dacă este să fie adevărat ceea ce spuneti voi, cu atâția oameni ridicați la audieri, atunci nu este bine.

Nu știu cine a făcut plângerea și nu am ce alte detalii să vă spun”, a spus Gheorghe Mustață, pentru ProSport.

Joi dimineața poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Grupuri Infracţionale Violente au efectuat percheziții la 19 adrese și au pus în aplicare 14 mandate de aducere. Vizați sunt mai mulți fani ai echipei CSA Steaua.

Ce acuzații li se aduc agresorilor

Conform unui comunicat remis de Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Grupuri Infracţionale Violente acțiunile demarate joi dimineața vizează un grup de suporteri ai echipei CSA Steaua care au agresat un fan al rivalei FCSB și pe copilul acestuia.

ADVERTISEMENT

Fapta s-a petrecut pe 19 august, după meciul FCSB – Viking 1-2, în play-off-ul Conference League când mai mulți ultrași ai factiunii Glas din galeria CSA Steaua au recurs la violențe pentru a confisca mai multe steaguri și însemne ale rivalilor de la FCSB.

Fanii recalcitranți au fost acuzați de huliganism și, conform polițiștilor, aveau asupra lor arme albe, obiecte contondente, mănuși și cagule în momentul săvârșirii infracțiunilor. Anchetatorii au anunțat că o parte din arsenalul menționat a fost găsit în urma perchezițiilor de joi dimineața.

ADVERTISEMENT

”În această dimineață, 6 octombrie 2022, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Grupuri Infracționale Violente au pus în aplicare 19 mandate de percheziție domiciliară și 14 mandate de aducere, în București și în județele Ilfov, Giurgiu și Vâlcea, într-un dosar penal de tâlhărie calificată”, se arată în documentul citat.

Acțiunea a fost o adevărată demonstrație de forță a polițiștilor, la perchezițiile domiciliare participând angajați ai departamentul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și mascații Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

ADVERTISEMENT

Brigada Tornado s-a desființat

Acțiunea fanilor echipei CSA Steaua din data de 19 august a fost încununată de ”succes”, steagul facțiunii ”Brigada Tornado” din galeria FCSB fiind capturat.

Ulterior, reprezentanții ”Peluzei Nord” au anunțat că ”Brigada Tornado” s-a dizolvat. Conform legilor nescrise ale ultrașilor, atunci când steagul unei brigăzi este capturat de rivali aceasta se desființează.

ADVERTISEMENT

Suporterii din fosta mare galerie a Stelei s-au divizat după ce clubul patronat de Gigi Becali a fost obligat să-și schimbe denumirea. Astfel, Peluza Sud este cea care susține echipa CSA Steaua, iar Peluza Nord a rămas fidelă echipei antrenate în acest moment de Nicolae Dică.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 1,85 este cota pentru „Fără gol după minutul 74” la Silkeborg – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT