News

Polițiștii au pus mâna pe Cosmin Mladin, șeful traficanților de țigări din Arad. Unde a fost prins

Cosmin Ionuț Mladin, unul dintre șefii grupării din Arad acuzate de contrabandă de țigări a fost reținut. Acesta fusese arestat în lipsă și dat în urmărire națională.
29.07.2021 | 09:02
Politistii au pus mana pe Cosmin Mladin seful traficantilor de tigari din Arad Unde a fost prins
ADVERTISEMENT

Unul dintre șefii contrabandiștilor de țigări din Arad a fost prins joi dimineața. Cosmin Mladin era căutat de câteva zile. Tribunalul București emisese un mandat de arestare pe numele lui, dar acesta reușise să fugă. Pe 26 iulie, tânărul a fost dat în urmările națională.

A fost căutat în mai multe locații, iar în final polițiștii l-au găsit chiar în Arad.

Polițiștii au pus mâna pe Cosmin Mladin, șeful traficanților de țigări din Arad

Liderul grupării din Arad, Cosmin Mladin și locotenentul său, Dani Copil, sunt acuzați de constituirea de grup infracțional organizat, contrabandă și spălare de bani.

ADVERTISEMENT

DIICOT a pus sechestru pe mai multe proprietăți și autoturisme aparținând grupării. De asemenea au fost ridicate 27.000 de țigarete, 3 arme de vânătoare, peste 100.000 de euro, peste 300.000 de lei și aproximativ 36.000 de dolari. Polițiștii au interceptat și convorbiri în care Cosmin Mladin recunoștea că a făcut un transport de țigări în Marea Britanie în valoare de peste 400.000 de lire sterline.

Mladin și Dani Copil au fost prezenți vineri la Tribunalul București. După ce au aflat că magistrații au decis să fie arestați preventiv pentru 30 de zile, cei doi s-au făcut nevăzuți. În total 11 persoane au fost puse sub măsura controlului judiciar în acest dosar.

ADVERTISEMENT

La Ministerul de Interne a avut loc o anchetă de amploare, polițiștii încercând să afle cine le dădea contrabandiștilor ponturi despre descinderi.

Dani Copil a fost reținut de poliție în localitatea Pecica, aproape de graniță. Pe 26 iulie, șeful contrabandiștilor de țigări din Arad a fost dat în urmărire națională.

ADVERTISEMENT

Cosmin Mladin, prins în Arad

Liderul grupării a fost căutat de polițiști în mai multe locații. În final aceștia l-au găsit chiar în Arad.

“Polițiști din cadrul Direcției de Investigații Criminale-IGPR au pus în aplicare un mandat de arestare preventivă, emis la data de 26 iulie a.c., de magistrații Tribunalului București, pe numele unui bărbat, de 35 de ani, cercetat pentru mai multe infracțiuni.

ADVERTISEMENT

Acesta a fost depistat în județul Arad, urmând a fi depus într-un centru de reținere și arestare preventivă”, este comunicatul Poliției Române.

În anchetă polițiștii români au fost ajutați de autoritățile judiciare din Marea Britanie, Franța, Germania și Ungaria.

ADVERTISEMENT