News

Poliţiştii bătăuşi au făcut scandal şi în sala de judecată. Tatăl uneia dintre victime a fost agresat chiar la tribunal

Scene şocante luni, la Tribunalul Bucureşti. Unul dintre poliţiştii care au bătut şi umilit doi oameni pe un teren de lângă Bucureşti l-a agresat pe tatăl unei dintre victime
30.01.2023 | 14:34
Politistii batausi au facut scandal si in sala de judecata Tatal uneia dintre victime a fost agresat chiar la tribunal
Viorel Şeicaru, poliţistul agresor
ADVERTISEMENT
31-01-2023
19:04

Ce spune avocata polițistului

Într-un drept la replică trimis FANATIK, avocata polițistului Șeicaru neagă incidentul.

“La data de 30.01.2023, domnul Ghiorghe Ghiorghe, nu a fost agresat așa cum susține, fiind afirmații  nereale din partea acestuia,  pentru  a capta presa și  opinia publică, in scopul revocării măsurii dispune pentru domnul Șeicaru Viorel Constantin”, se arată în dreptul la replică.

Dosarul poliţiştilor bătăuşi de la Secţia 16 de Poliţie din Bucureşti a ajuns luni la un alt nivel, cel al scandalurilor în sala de judecată. Unul dintre oamenii legii inculpaţi l-a agresat pe tatăl uneia dintre victime chiar sub ochii judecătorului.

Tatăl agresat de poliţist a ajuns la spital cu dureri de spate

Viorel Şeicaru, unul dintre poliţiştii de la Secţia 16 din Bucureşti acuzaţi de tortură, după ce au sechestrat şi bătut doi tineri. Conform procurorilor, pe în septembrie 2020, în jurul orei 01.45, Şeicaru şi colegii săi făceau parte dintr-un filtru de poliţie organizat în zona străzii Calea Şerban Vodă din Bucureşti, context în care au fost abordaţi de cei doi bărbaţi, care le-au adresat reproşuri cu privire la nepurtarea măştilor de protecţie în contextul pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Ambii bărbaţi au fost încătuşaţi şi transmportaţi pe un câmp de la marginea Bucureştiului, unul unul a fost bătut cu bestialitate timp de aproape o jumătate de oră, după care poliţiştii au urinat pe el, iar celălalt a fost încuiat în autospecială, unde poliţiştii au pulverizat spray lacrimogen în timp ce acesta se afla înauntru.

Coincidenţă stranie, ambele victime au murit în martie 2021, la interval de câteva săptămâni. Teodor Nicolae Gheorghe (51 de ani) a decedat în spital, unde a fost internat cu “o boală incurabilă”, iar Mihai Ghiorghe (39 de ani) a fost găsit decedat în apartamentul unui prieten.

ADVERTISEMENT

La aproape doi ani şi jumătate de la comiterea faptelor, famiile victimelor îşi caută încă dreptatea în justiţie. Luni, 30 ianuarie, a fost un nou termen, însă lucrurile au scăpat total de sub control. Potrivit avocatului Adrian Cuculis, poliţistul Viorel Şeicaru l-a agresat pe Ghiorghe Ghiorghe uneia dintre victimele decedate.

“În urma agresiunii a intervenit şi jandarmeria, care a relatat incidentul Preşedintelui de complet. Având în vedere că poliţistul Şeicaru este sub control judiciar, vom depune o nouă plângere pentru loviri şi alte violenţe şi riscă la termenul viitor sau mai devreme să fie din nou arestat. Bomba din dosar constă şi în faptul că doi dintre poliţişti deja şi-au recunoscut faptele”, a declarat Adrian Cuculis.

ADVERTISEMENT

Ulterior, Ghiorghe Ghiorghe a fost transportat la spitalul Bagdazar acuzând dureri de spate , a fost transportat de la Tribunalul Bucuresti cu salvarea.

În schimb, Viorel Şeicaru neagă acuzaţiile ce i-au fost aduse, într-un drept la replică trimis redacţiei FANATIK.RO, avocatul acestuia transmiţând următoarele: “La data de 30.01.2023, domnul Ghiorghe Ghiorghe, nu a fost agresat așa cum susține, fiind afirmații  nereale din partea acestuia,  pentru  a capta presa și  opinia publică, în scopul revocării măsurii dispuse pentru domnul Șeicaru Viorel Constantin”.

ADVERTISEMENT