News

Polițiștii de la Secția 16, încă o victimă. Dezvăluirile unei femei de 40 de ani

02.04.2021 | 09:47
Politistii de la Sectia 16 inca o victima Dezvaluirile unei femei de 40 de ani
ADVERTISEMENT

Polițiștii de la Secția 16 au mai făcut cel puțin o victimă. După agresiunile asupra unor bărbați, au apărut informații că agenții secției din Sectorul 4 ar fi agresat și o femeie.

Cazul de agresiune a fost dezvăluit în această săptămână de avocatul Adrian Cuculis. Potrivit acestuia, o femeie de 40 de ani a fost agresată şi insultată în 2019 de agenți și i s-a dat voie să plece abia după două ore, pentru că ”s-a confirmat că nu era nici drogată și nici băută”.

ADVERTISEMENT

După acest caz, victima spune că și-a scos un certificat medical, care atestă că a avut nevoie de două zile de îngrijiri medicale și a depus o plângere penală.

Polițiștii de la Secția 16, încă o victimă. Ce a pățit o femeie de 40 de ani

O femeie de 40 de ani a fost agresată și insultată în mod repetat în 2019 de către polițiști de la Secția 16 din Capitală, aceiași care i-au torturat pe cei doi bărbați în luna septembrie 2020, după ce aceștia din urmă le-au reproșat agenților că nu purtau măști de protecție.

ADVERTISEMENT

Femeia a fost reţinută pentru un motiv mai mult decât banal: nu avea buletinul asupra ei. Cazul său a fost dezvăluit de avocatul Adrian Cuculis.

Acesta din urmă este cel care le reprezintă în prezent pe familiile cei doi bărbaţi torturaţi, după ce aceştia au depus plângere împotriva agenţilor şi au murit în condiţii încă neelucidate.

ADVERTISEMENT

În urmă cu doi ani, femeia în cauză a fost oprită în fața blocului de aceiași polițiști, susține avocatul, și pusă să se legitimeze. Reprezentantul legal al femeii spune că aceasta a fost trântită la pământ și încătușată.

”În urma morţii lui Ionuţ, băiatul umilit de poliţiştii Secţiei 16, apar alte victime umilite şi batjocorite de aceeaşi gaşcă. Povestea Ruxandrei: în 2019 a fost oprită în faţă blocului de aceeaşi poliţişti.

ADVERTISEMENT

Pentru că le-a cerut voie să urce până în imobil să-şi ia buletinul, a fost trântită la pământ, încătuşată. Mi-a declarat că a fost sigură că este victima unui viol, din modul de operare.

A fost urcată în maşina de poliţie şi înjurată de poliţişti. Au fost chemate 9 maşini de intervenţie pentru o femeie de 40 de ani, pe care o aştepta copilul acasă.

După două ore de injurii (‘eşti o babă’, ‘credeam că eşti mai tânără’, ‘nu va băgaţi, că e drogată’, ‘ai făcut trotuarul’) şi după ce s a confirmat că nu era nici drogată şi nici băută, au lăsat-o să plece”, a spus avocatul Adrian Cuculis, potrivit Antena 3.

Ce scria femeie agresată în mediul online, acum doi ani

Într-un mesaj postat pe Facebook pe 16 septembrie 2019, Ruxandra, femeie agresată, a explicat episodul:

”Mă întorc de la o nuntă. Aveam probleme în a mă identifica un polițist de la Secția 16, sector 4. Nu mai apuc să îi spun că îi aduc actele de sus, acțiunea având loc în fața blocului. Mă imobilizează pe capota mașinii… a mea, în încercarea de a-mi pune CĂTUȘE.

Ne luptăm corp la corp, în trei, că între timp i-au venit întăriri. Într-un final animalele reușesc să îmi pună CĂTUȘELE”, scrie femeia.

Victima a mai susținut că le-a spus polițiștilor că o privează de libertate, iar aceștia ar fi replicat că ”Nu ne pasă, zdreanță ce ești!”.

Doi bărbați torturați de polițiștii Secției 16 au murit în ultimele săptămâni

În ultimele două săptămâni, doi bărbați, victime ale agenților torționari de la Secția 16 Poliție din Capitală au murit. Primul, de 51 de ani, a murit în urmă cu aproximativ două săptămâni, fiind internat în spital cu „o boală incurabilă”.

Al doilea, mai tânăr, 39 de ani, a fost găsit mort vineri, 26 martie, în apartamentul unui prieten, iar procurorii au deschis dosar penal pentru moarte suspectă.

În noaptea de 1 spre 2 septembrie 2020, cei doi au fost săltaţi de pe stradă şi torturaţi de 8 poliţişti de la Secţia 16 pentru că le-au atras atenţia oamenilor legii că nu poartă măşti de protecţie.

ADVERTISEMENT
Tags: