News

Polițiștii din Bistrița, pățanie incredibilă cu o trecere de pietoni. Ce s-a întâmplat acolo e de cascadorii râsului

Polițiștii din județul Bistrița-Năsăud au fost nevoiți să deschidă recent un dosar penal pe numele unui bărbat care a crezut că poate face legea așa cum dorește.
10.10.2022 | 18:39
Politistii din Bistrita patanie incredibila cu o trecere de pietoni Ce sa intamplat acolo e de cascadorii rasului
Caz rar în Bistrița: și-a făcut singur trecere de pietoni. Foto: canva.com
ADVERTISEMENT

În prim-plan este un bărbat în vârstă de 35 de ani și care era deranjat din cauza traficului rutier intens din fața casei sale. Ne referim la o așezare din comuna Salba.

Episod inedit la Bistrița

Potrivit jurnaliștilor de la bistriteanul.ro, pentru că nu mai suporta zgomotul produs de mașinile care treceau cu viteză prin dreptul gospodăriei, omul a decis că trebuie să găsească rapid o soluție.

ADVERTISEMENT

Zis și făcut! Ideea câștigătoare a fost vopsirea unei treceri de pietoni. Așa a rezolvat și problema autoturismelor și camioanelor care circulau cu viteză, dar și problema deplasării pe partea cealaltă a șoselei.

Totuși, bistrițeanul din Salva nu s-a bucurat prea mult de beneficiile trecerii de pietoni, ”producție” proprie. La un moment dat, un echipaj de poliție a oprit în fața trecerii de pietoni de pe DN 17 C.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii au încetinit, după care au realizat că acea trecere de pietoni nu exista înainte acolo. A urmat o scurtă anchetă locală și așa au aflat rapid din vopsise șoseaua cu dungi albe.

Dosar penal pentru o trecere de pietoni

La data de 7 octombrie, în urma unei sesizări și a verificărilor efectuate, polițiștii din Năsăud s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracțiunii de împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice.

ADVERTISEMENT

În fapt, pe DN17 C, pe raza localității Salva ar fi fost trasate pe carosabil, fără autorizare, mai multe linii albe, asemănătoare marcajului de trecere pentru pietoni, de natură să inducă în eroare participanții la trafic.

(…) Cercetările continuă de către polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul comiterii infracțiunii de împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice”, se arată într-un comunicat remis de reprezentanții IPJ BN.

ADVERTISEMENT

Codului Penal arată că instalarea de mijloace de semnalizare rutieră sau modificarea poziţiilor acestora, fără autorizaţie eliberată de autorităţile competente, de natură să inducă în eroare participanţii la trafic ori să îngreuneze circulaţia pe drumul public, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

ADVERTISEMENT