News

Polițiștii din Dorobanți care cereau șpagă șoferilor aflați la volanul unor mașini de lux, trimiși în judecată

Polițiștii rutieri care au fost prinși, în luna aprilie, în timp ce luau șpagă de la șoferi, au fost trimiși în judecată.
29.05.2023 | 17:08
Politistii din Dorobanti care cereau spaga soferilor aflati la volanul unor masini de lux trimisi in judecata
Polițiștii din Dorobanți care cereau șpagă șoferilor, trimiși în judecată. Colaj Fanatik.ro, Sursa foto: Observatornews.ro
ADVERTISEMENT

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat, luni, că polițiștii șpăgari, din Dorobanți, au fost trimiși în judecată, ei fiind plasați în arest la domiciliu. Este vorba despre Andrei Pantea și Valentin Olteanu.

Polițiștii din Dorobanți care luau mită de la șoferi, trimiși în judecată

Conform oamenilor legii, Andrei Pantea, cel care era comisar de poliție al Direcției Generale a Poliției Municipiului București – Brigada Rutieră, a fost trimis în juecată pentru infracțiunea de luare de mită, în formă continuată. Mai exact, 60 de astfel de fapte au fost comise de comisar.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Valentin Olteanu, care la vremea respectivă era șef de poliție în cadrul Direcției Generale a Poliției Municipiului București – Brigada Rutieră, a comis infracțiunea de luare de mită în formă continuată, fiind acuzat de 62 de acte materiale, conform DNA.

Faptele ar fi fost comise, de către cei doi polițiști între 7 martie și 27 aprilie 2023. Agenții opreau șoferi care se aflau la volanul unor mașini de lux și pentru a nu-i amenda sau pentru a nu le suspenda permisele de conducere, aceștia luau mită de la conducătorii auto.

ADVERTISEMENT

Câți bani au obținut polițiștii din mita luată de la șoferi

În total, Andrei Pantea ar fi obținut 11.575 de lei și 405 euro, în timp ce Valentin Olteanu a primit 12.975 de lei și 405 euro, bani obținuți de la mai mulți șoferi care nu ar fi respectat regulile de circulație.

„În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:
În perioada 7 martie 2023 – 27 aprilie 2023, inculpații Pantea Andrei și Olteanu Valentin, în calitățile menționate mai sus, ar fi primit, în legătură cu neîndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu, respectiv pentru a nu constata și sancționa cu amendă sau pentru a nu aplica sancțiunea contravențională complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce, sume de bani care nu li s-ar fi cuvenit (Pantea Andrei – în total 11.575 de lei și 405 euro, Olteanu Valentin – 12.975 de lei și 405 euro), de la mai mulți conducători auto care ar fi încălcat regulile de circulație pe drumurile publice”, transmite DNA.

ADVERTISEMENT

Amintim că la data de 27 aprilie, procurorii anticorupție au organizat un flagrant, iar cu această ocazie, cei doi polițiști au fost prinși în timp ce au luat sume de bani de la cinci șoferi, în valoare totală de 2.550 de lei și 20 de euro.

Andrei Pantea lucra în MAI din anul 2006, fiind ofițer CSTIC la IPJ DÂMBOVIȚA, iar apoi la Poliția Pucioasa, Serviciul Investigații Criminale , Serviciul AESP și la Poliția Răcari-Formațiunea Investigații Criminale.

ADVERTISEMENT

De asemenea, comisarul de poliție comisar de poliție al Direcției Generale a Poliției Municipiului București – Brigada Rutieră, ocupa funcția de președinte al filialei Bucureşti a SIDEPOL – Sindicatul Democratic al Polițiștilor.

ADVERTISEMENT
Tags: