News

Polițiștii englezi au prins un criminal român! Tânărul l-a ucis pe Ștevan Pavel, campion național la atletism

04.08.2020 | 13:52
Politistii englezi au prins un criminal roman Tanarul la ucis pe Stevan Pavel campion national la atletism
ADVERTISEMENT

Polițiștii englezi au prins un criminal român! Vasilică Baciu era căutat de ani buni după ce l-a ucis pe campionul naţional la atletism, Ştefan Pavel.

Acesta era fugit din țară și se sustrăgea răspunderii penale tocmai în Marea Britanie. Mai mult de atât, anchetatorii l-au inclus pe lista ”Most Wanted”.

ADVERTISEMENT

Vorbim despre o crimă care s-a petrecut în urmă cu 7 ani de zile, mai exact în 2013. Tragedia s-a petrecut într-un club din Iași.

Criminal român capturat în Marea Britanie!

Pe 22 septembrie 2013, Vasilică Baciu l-a lovit mortal pe Ştefan Pavel, o speranță a atletismului românesc, un sportiv care bifase deja și o medalie de bronz la campionatele europene.

ADVERTISEMENT

Între cei doi ar fi izbucnit un conflict și au existat mai multe discuţii contradictorii. Conform rechizitoriului alcătuit de procurori, cele două persoane şi-au continuat cearta în afara barului.

Acolo, Vasilică Baciu i-a aplicat o lovitură cu piciorul părţii vătămate. Despre Ștefan Pavel se mai știe că a apucat să ridice mâinile pentru a se apăra.

ADVERTISEMENT

Vasilică Baciu a continuat să-l lovească și l-a pus la pământ în cele din urmă. „Din cercetările efectuate s-a stabilit ca în noaptea de 21/22.09.2013, în jurul orelor 04.00, aflându-se în barul Artemis, între inculpat şi partea vătămată au apărut discuţii contradictorii în urma cărora aceştia s-au îmbrâncit reciproc, fiind despărţiţi de către martorul N. R. C.

Ulterior, partea vătămată a ieşit din bar, fiind urmată de inculpatul Vasilică Baciu, moment în care inculpatul a aplicat părţii vătămate o lovitură cu piciorul.

ADVERTISEMENT

În exteriorul barului, în momentul în care inculpatul a aplicat victimei o lovitură cu piciorul, partea vătămată a ridicat mâinile pentru a se apăra, context în care inculpatul i-a aplicat o lovitură cu pumnul în urma căreia atât inculpatul, cât şi partea vătămată au căzut”, au precizat procurorii.

Culmea, deși a inițiat lovituri cauzatoare de moarte, judecătorii au considerat că Vasilică Baciu nu trebuie să meargă la închisoare.

Acesta a fost condamnat la patru ani, dar cu suspendare. A fost pus să plătească despăgubiri impresionante familiei victimei, daune morale în valoare de 200.000 de lei şi daune materiale de 19.000 de lei.

În cele din urmă, judecătorii au revenit asupra deciziei şi l-au condamnat la închisoare cu executare. Un an mai târziu, în 2014, Vasilică Baciu le-a cerut magistraţilor ridicarea controlului judiciar, ceea ce a însemnat că inculpatul a putut să părăsească teritoriul ţării.

 

ADVERTISEMENT