News

Polițiștii, la un pas de grevă generală. Sindicaliștii spun că negocierile cu MAI au eșuat

Poliția ar putea să intre în grevă generală. Sindicaliștii nu au ajuns la niciun numitor comun în negocierile purtate cu reprezentanții MAI
14.09.2022 | 07:10
Politistii la un pas de greva generala Sindicalistii spun ca negocierile cu MAI au esuat
Polițiștii, la un pas de grevă generală după ce n-au ajuns la un numitor comun cu MAI. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

România ar putea să treacă în perioada imediat următoare printr-o grevă generală a polițiștilor. Anunțul a fost făcut chiar de Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual.

De ce amenință polițiștii cu greva generală

Se întâmplă lucrul acesta după ce negocierile pe care sindicaliștii le-au purtat cu reprezentanții MAI au eșuat. Cele două părți au discutat despre Contractul Colectiv de Muncă.

ADVERTISEMENT

Mai exact, potrivit unui comunicat de presă, a avut loc un nou eșec în discuțiile dintre cele două părți, în ciuda faptului că au existat tatonări vechi de peste două luni de zile. Ultima ședință a Comisiei paritare de dialog social nu a avut însă rezultatul scontat.

Polițiștii au transmis că cei de la MAI nu au aceptat nici măcar propunerea de a acorda o zi liberă plătită personalului contractual, adică pentru cei aproximativ 6.300 angajați, cu ocazia zilei de naștere.

ADVERTISEMENT

Culmea, mai spun sindicaliștii, inițial, reprezentanții ministerului ar fi acceptat ca respectiva zi liberă să fie oferită, dar cu condiția ca aceasta să fie recuperată.

Între timp au fost invocate prevederi justificative din materia Dreptului muncii. „Stupoare: la negocierile de azi, ministrul Lucian Bode s-a întors la 180 de grade în ceea ce privește ziua liberă pentru personalul contractual, ceea ce ne determină să nu semnăm CCM-ul și să acționăm în consecință!”, au comunicat sindicaliștii.

ADVERTISEMENT

Drept pentru care, sindicaliștii au transmis că au demarat procedurile legale pentru declanșarea conflictului colectiv de muncă și, implicit, a grevei generale a personalului contractual.

Aceștia au ținut să transmită că întreaga acțiune sindicală este una perfect legală și va fi pusă în aplicare în cel mai scurt timp posibil, după efectuarea unor acțiuni juridice prevăzute de reglementările în vigoare.

ADVERTISEMENT

„Activitatea în TOATE STRUCTURILE centrale și teritoriale va fi foarte dificilă, dacă nu chiar imposibil, de desfășurat, fără implicarea profesională a colegilor noștri, lucru pe care, din motive de neînțeles, MAI nu dorește să-l ia în calcul, deși ar fi imperios necesar.

Vom reveni cu detalii privind calendarul și modul de desfășurare a acestei forme inedite de protest, ce va fi declanșată de către FSNPPC”, se mai arată în comunicat

ADVERTISEMENT