Sport

Polițiștii nemți în alertă înainte de Serbia – Anglia. Alternativă halucinantă la berea cu alcool: „Cannabisul i-ar liniști”

Meci de risc maxim între Serbia și Anglia la Euro 2024. De teama incidentelor, Poliția germană îi îndeamnă pe suporteri să fumeze mai degrabă iarbă, decât să bea alcool.
14.06.2024 | 15:39
Politistii nemti in alerta inainte de Serbia  Anglia Alternativa halucinanta la berea cu alcool Cannabisul iar linisti
Polițiștii nemți în alertă înainte de Anglia - Serbia. Alternativă halucinantă la berea cu alcool: „Cannabisul i-ar liniști”. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Serbia – Anglia se înfruntă în primul meci al Grupei C de la Euro 2024, duminică, 16 iunie, de la ora 22:00. Autoritățile din Gelsenkirchen, acolo unde are loc meciul se tem de posibile incidente între fanii celor două naționale. Din grupă mai fac parte Slovenia și Danemarca.

Poliția germană, campanie incredibilă la Serbia – Anglia. Cannabis, în loc de bere!

Nu mai puțin de 8000 de fani sârbi și-au anunțat prezența pe stadion la meciul cu Anglia. Printre aceștia se numără și 500 de fanatici, susținători ai dictatorului Vladimir Putin. Din acest motiv, polițiștii nemți se tem de posibile incidente, mai ales că suporterii au voie să bea bere cu alcool în jurul stadionului.

ADVERTISEMENT

Nu este însă vorba despre o bere normală. La primul meci al Angliei, una dintre favoritele la câștigarea Euro 2024, suporterii care vin pe „Veltins” Arena pot consuma bere light, cu doar 2,8% alcool. Cea obișnuită are 4,8% alcool.

Fanii au voie să comande doar două beri într-o comandă. Dacă vor mai multe, trebuie să se așeze din nou la coadă. Bineînțeles, există și opțiunea de bere fără alcool. Serbia – Anglia este singurul meci din faza grupelor la care se ia o astfel de măsură.

ADVERTISEMENT

Alerta de securitate a fost ridicată de la „mare” la „foarte mare”, în momentul în care Poliția germană a aflat că la meci vor participa inclusiv reprezentați ai unor brigăzi de huligani sârbi, care ar putea intra într-o altercație cu fanii britanici.

„Alcoolul te poate face mult mai agresiv”

Potrivit cotidianului britanic The Sun, autoritățile din Germania au venit cu o variantă pentru a aplana lucrurile. Un polițist din Gelsenkirchen a vorbit cu jurnaliștii și le-a transmis:

ADVERTISEMENT

„Nu este o problemă pentru ca fanii să fumeze cannabis pe străzi. Spre exemplu, dacă vom vedea un grup de oameni recalcitranți, care beau alcool, și unul care fumează cannabis, cu siguranță ne vom îndrepta atenția spre cei care beau alcool.

Alcoolul te poate face mult mai agresiv. În timp ce fumatul de cannabis îi ajută pe oameni să devină mai liniștiți, mai relaxați. Noi vrem să prevenim violența și să-i ținem pe oameni în siguranță.

ADVERTISEMENT

Focusul nostru va fi asupra fanilor care beau și care ar putea deveni violenți. De aceea ne dorim să avem o precauție în ceea ce privește consumul de alcool”.

Din 1 aprilie 2024, Germania a intrat pe lista țărilor care au legalizat consumul de cannabis în scop propriu. Parlamentul german a adoptat o lege care va permite cultivarea și consumul unei cantități limitate de drog. Decizia a fost luată cu scopul de a reglementa comportamentul celor 4,5 milioane de germani despre care se estimează că îl vor folosi.

ADVERTISEMENT
1.50 este cota BETANO ca Anglia să o învingă pe Serbia