News

Polițiștii, nemulțumiți de noul pachet de măsuri sociale al Guvernului: ”Suspendarea angajărilor va afecta combaterea infracţionalităţii”

Polițiștii fac un avertisment pentru Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă în legătură cu noul pachet de măsuri sociale. Oamenii legii nu privesc cu ochi buni acest demers al Executivului.
25.05.2022 | 10:49
Politistii nemultumiti de noul pachet de masuri sociale al Guvernului Suspendarea angajarilor va afecta combaterea infractionalitatii
Ce spun polițiștii despre suspendarea angajărilor de la stat. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) își exprimă nemulțumirea față de noul pachet de măsuri sociale al Guvernului. Concret, față de prevederile referitoare la suspendarea angajărilor la stat de la 1 iulie și acordarea unui sfert din diferența de salariu, pentru a fi în conformitate cu Legea salarizării unitare a salariaților bugetari.

De ce sunt polițiștii Polițiștii, nemulțumiți de noul pachet de măsuri sociale al Guvernului

”Suspendarea angajărilor va afecta combaterea infracţionalităţii”, transmite FSANP, într-un comunicat de presă. În același document, se subliniază că în domeniile de apărare, ordine publică și securitate națională există o lipsă mare de personal.

ADVERTISEMENT

”Sindicatele din poliţie şi din penitenciare rămân vigilente la măsurile anunţate de către Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu şi solicită celor doi lideri politici să aplice integral Legea salarizării unitare şi Legea pensiilor militare aşa cum au fost votate iniţial în Parlament, de aceleaşi partide politice care formează actuala alianţă de guvernare.

Suspendarea angajărilor în sectorul de apărare, ordine publică şi securitate naţională, deja confruntat cu lipsa de personal, va afecta pe termen mediu şi lung calitatea serviciilor oferite de instituţiile de forţă ale statului în lupta cu infracţionalitatea.

ADVERTISEMENT

Deficitul acut de personal cu care se confruntă angajaţii din sectorul de apărare, ordine publică şi securitate naţională prejudiciază capacitatea acestor instituţii de a menţine ridicată performanţa poliţiştilor, militarilor şi poliţiştilor de penitenciare”, avertizează FSANP.

De asemenea, Federația sugerează ca posturile vacante din penitenciare să fie cât mai rapid ocupate, astfel încât pe 1 iulie să nu existe probleme în suspendarea angajărilor.

ADVERTISEMENT

”Nicolae CIUCĂ și Marcel CIOLACU au anunțat și măsuri negative pentru polițiști, militari și pentru polițiștii de penitenciare, și anume: Suspendarea angajărilor la stat începând cu 1 iulie.

Practic, pentru ca sistemul penitenciar să nu fie afectat, Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) ar trebui să demareze cât mai urgent procedura de ocupare a posturilor vacante, ca actul normativ care va bloca angajările să ne prindă cu procedura deja derulată, dacă, nu cumva, actul normativ va conține prevederi care va bloca inclusiv o procedură aflată în derulare”, mai precizează FSANP.

ADVERTISEMENT

Ce alte prevederi mai include noul pachet de măsuri sociale al Guvernului

Tot acest mesaj vine după ce luni Executivul a adoptat un nou pachet de măsuri sociale, care ar urma să fie implementat de la 1 iulie. În acesta mai sunt incluse amânarea ratelor la bancă cu 9 luni și un sprijin unic de 700 de lei pentru pensionarii cu venit mai mic de 2.000 de lei.

”Totodată, Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:
-diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10 %, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile, asistența socială;
-suspendarea angajărilor la stat;
-creșterea colectării veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei;
-accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR. În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției”, a mai informat Guvernul.

ADVERTISEMENT