ADVERTISEMENT
News

Polițiștii protestează în fața Parlamentului. Ce revendicări au sindicaliștii

Autor: Flaviu Popa | 10.02.2021 | 08:03
Polițiștii protestează în fața Parlamentului. Ce revendicări au sindicaliștii
Polițiștii din România protestează

Federația Publisind, afiliată la Blocul Național Sindical (BNS), va organiza miercuri, 10 februarie, acțiuni de protest în fața Parlamentului României, precum și la Prefecturile din Giurgiu, Brăila și Vâlcea, începând cu ora 10:00.

ADVERTISEMENT

Conform sindicaliștilor, revendicările lor vizează eliminarea inechităţilor salariale din sistemul public, aplicarea Legii-cadru privind salarizarea bugetarilor şi un salariu minim corelat cu creşterea preţurilor de consum.

Publisind adună 35.000 de membri din Poliţie şi Poliţie de frontieră, Poliţie penitenciară şi probaţiune, administraţie publică centrală şi locală, asistenţă socială, grefă judiciară, sport şi tineret, finanţe şi control financiar, mediu şi RA-APPS.

ADVERTISEMENT

Polițiștii continuă protestele în fața Parlamentului

Polițiștii au început protestepe pe 31 decembrie 2020 și au precizat că aceste acțiuni vor continua pe termen nedeterminat.

„Nu putem accepta aceste măsuri de austeritate îndreptate împotriva poliţiştilor în condiţiile în care, de 8 luni, suntem în prima linie şi gestionăm măsurile împotriva pandemiei de SARS-Cov2.

ADVERTISEMENT

Inclusiv cifrele vorbesc grăitor despre riscurile la care ne expunem zilnic, peste 12.000 de infectaţi din rândul personalului MAI şi 30 de decese.

Deficitul de personal suplinit tot de oamenii din activitate, sutele de ore suplimentare efectuate de fiecare angajat, costurile cu echipamentele de protecţie, tratamente, testări care au fost suportate integral de către angajaţi, dar şi lipsa oricăror compensaţii de care alte categorii de personal au beneficiat pe durata stării de urgenţă şi a stării de alertă, culminând cu îngheţarea drepturilor salariale din Legea 153/2017, au generat mari tensiuni şi nemulţumiri ale personalului”, se plângeau sindicaliştii în decembrie.

ADVERTISEMENT

Organizaţiile sindicale din sistemul de „Apărare, ordine publică şi securitate naţională” afiliate Federaţiei PUBLISIND, Sindicatul Poliţiştilor Europeni EUROPOL, împreună cu Sindicatul Naţional al Poliţiştilor de Penitenciare SNPP, dau tonul protestelor și organizează o acţiune comună de pichetare a prefecturilor din întreaga ţară, ca o primă reacţie la proiectul Ordonanţei de urgenţă pe care primul ministru Florin Cîţu a anunţat public că îl va promova şi care vizează îngheţarea drepturilor salariale pentru anul 2021″, au transmis și reprezentanții Sindicatului Europol.

Guvernul Cițu a reușit să scoată în ultima perioadă mai multe sindicate în stradă, din diverse domenii, din cauza măsurilor de austeritate propuse.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!