News

O parte dintre polițiștii din România, protest de 1 Decembrie: ”Nu mai amendăm niciun român”

Miercuri, de Ziua Națională, o parte dintre polițiștii din România vor protesta inedit față de guvernanți. Aceștia avertizează că nu vor mai amenda niciun român.
01.12.2021 | 09:15
O parte dintre politistii din Romania protest de 1 Decembrie Nu mai amendam niciun roman
Un sindicat al polițiștilor, protest de Ziua Națională: ”De la 1 decembrie nu mai amendăm niciun român”. Sursa foto: evz.ro
ADVERTISEMENT

Ziua Națională a României, sărbătorită miercuri, 1 Decembrie, vine cu mai multe evenimente speciale dar și cu proteste în rândul angajaților din Poliție.

Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Europol, a anunțat că miercuri, în semn de protest, el și colegii săi nu vor mai amenda niciun român.

ADVERTISEMENT

Un sindicat al polițiștilor, protest de Ziua Națională: ”De la 1 decembrie nu mai amendăm niciun român”

Protestul polițiștilor din aceste sindicat are în vedere nemulțumiri legate de legea salarizării, act care întârzie să fie aplicat de guvernanți.

În acest sens, Andreica a făcut apel la toți polițiștii din țară să fie mai empatici și să aplice doar avertismente scrise sau verbale.

ADVERTISEMENT

Apoi, în perioada 13-15 decembrie, se anunță un protest de amploare în fața prefecturilor din toată țara, pe 16 decembrie la MAI și pe 17 la sediile PSD, PNL și UDMR.

”De la 1 Decembrie recomandarea noastră către poliţişti este să fie mai empatici cu cei care încalcă legea contravențională şi să aplice avertismente scrise şi verbale.

ADVERTISEMENT

În 13-15 decembrie vom protesta în faţa prefecturilor din toată ţara. În 16 decembrie vom fi în faţa MAI unde vom protesta. În 17 decembrie, în premieră, vom protesta în faţa partidelor de guvernământ PSD, PNL, UDMR având o singură revendicare: aplicarea legii salarizări începând cu 1 ianuarie 2022.

Dacă acest lucru nu se va întâmpla colegii noştri deja strâng notificări pe care le vom depune la angajator prin care vom refuza să mai efectuam ore suplimentare”, a spus Cosmin Andreica, preşedintele Europol la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Protestul polițiștilor, organizat la locul de muncă

Sindicatul Europol anunță că protestul de 1 Decembrie nu va fi unul clasic, cu manifestări de stradă, ci la locul de muncă. El vine după ce guvernanții au suspendat aplicarea Legii salarizării din 2017, act votat de toate partidele parlamentare.

ADVERTISEMENT

”Am gândit forme de protest la care să participe toţi poliţiştii chiar dacă nu vor fi în stradă, ci la locul de muncă.

Protestăm pentru faptul că în România, din păcate, noi ne temem că nu va fi aplicată legea salarizării, pentru că şi anul trecut înainte cu câteva zile de Anul Nou a venit premierul Cîţu cu acea Ordonanță 226 prin care a suspendat aplicarea Legii salarizării din 2017, care au votat-o toate partidele care se află în acest moment la guvernare”, a mai spus Cosmin Andreica.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS