News

Polițiștii se opun protocolului dintre MAI și biserică: “Aici este un amestec de aroganță, putere și incompentență. Îi trimit eu virusul acasă?”

15.04.2020 | 11:21
Politistii se opun protocolului dintre MAI si biserica Aici este un amestec de aroganta putere si incompententa Ii trimit eu virusul acasa
ADVERTISEMENT

Polițiștii au reacționat dur în urma protocolului semnat între MAI și Biserica Ortodoxă Română și spun că este un act iresponsabil și “un amestec de aroganță, putere și incompentență” al ministrul de Interne, Marcel Vela.

Polițiștii se opun protocolului dintre MAI și biserică

Marți seara, ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat semnarea unui protocol între MAI și Biserica Ortodoxă Română, prin care polițiștii vor ajuta la distribuirea luminii din noaptea de Înviere și a pachețelelor cu pască.

ADVERTISEMENT

Decizia a stârnit însă un val de reacții negative din partea oamenilor legii. Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), spune că protocolul este unul total greșit din multe puncte de vedere.

“Mi se pare un act total iresponsabil. Aici vorbim de un amestec de aroganță, putere și incompetență. În momentul în care faci lucrul acesta în plină pandemie, în momentul în care vorbim de izolare și distanțare socială, tu trimiți acasă la oameni, la bătrâni, echipe mixte cu pachețele, oameni netestați? Pentru capital electoral distrug orice principiu în ceea ce privește protecția noastră?”, a spus Dumitru Coarnă, în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Președintele SNPPC speră ca autoritățile să revină asupra deciziei de a trimite oamenii legii la casele oamenilor, întrucât acest protocol ar putea crește riscul de transmitere al noului coronavirus. În plus, Coarnă susține că protocolul are un singur scop: câștigarea de capital electoral.

Protocolul, risc crescut de infectare cu noul coronavirus

“Eu sper să revină cu urgență asupra acestei decizii. Așa ceva nu credeam că se poate întâmpla. Cum să trimiți acasă la oameni, la bătrâni, pe care noi încercăm să îi ținem în casă cu amenzi, virusul ?

ADVERTISEMENT

Noi ne opunem acestui lucru, am încercat să le trimit acest mesaj. A fost săptămâna trecută Paștele catolic, a primit cineva lumină sau Paște acasă? Acum de ce să fie altfel, doar pentru ecuații politice?

Domnul Vela este bolnav de imagine și ecuație politică și folosește orice lucru ca să câștige capital electoral. Noi nu ne jucăm cu sănătatea noastră pentru incompetența domnului Vela”, a mai spus președintele de sindicat, în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, Dumitru Coarnă spune că polițiștii sunt într-o situație delicată, mai ales că, prin modificarea Legii 360, oamenii legii pot fi destituiți foarte ușoar, dacă se opun unei astfel de decizii luate de conducerea MAI.

“Noi am făcut solicitare către MAI să revină asupra acestei decizii. Vom analiza o variantă optimă, legală, ca să nu-i punem într-o situație delicată pe polițiști, pentru că au avut grijă să modifice prin OUG Legea 360 și există o posibilitate de a fi destituiți din funcția publică în 3-5 zile, după o cercetare sumară și atunci vom încerca să găsim și o soluție juridică să protejeze polițistul”, precizează președintele SNPPC.

Liderul de sindicat a mai declarat, în exclusivitate pentru FANATIK, că a trimis deja o solicitare către MAI, prin care cere renunțarea la protocolul semnat cu BOR, întrucât punerea în aplicare a acordului ar însemna un risc crescut de infectare cu noul coronavirus atât în rândul polițiștilor, cât și în rândul populației.

“Noi am trimis o solicitare de a renunța șa această idee venită dintr-o minte care nu înțelege fenomenul. Se încearcă să se forțeze niște dispoziții la limita legii. Am reglementat cu 5.000 de lei amendă și acum îi trimit eu virusul acasă, oficial? Pun eu polițiștii în focare de infecții, îi trimit la spitale, care-i logica?

Să lăsăm biserica să își desfășoare activitatea așa cum a făcut-o de două mii de ani, nu ne amestecăm noi. Aici este un amestec de aroganță, putere și incompentență, este cel mai periculos amestec. Noi ne opunem și încercăm prin mijloacele legale să oprim această prostie”, a mai spus Dumitru coarnă, președintele SNPPC, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT
Tags:
Gigi Becali a pus mâna pe telefon și-a sunat direct: „Se uită ăia...
Gigi Becali a pus mâna pe telefon și-a sunat direct: „Se uită ăia la tine ca oile în țarc la cioban” » Dezvăluiri din culise: „Omul ăsta mi-a salvat viața”
Radu Drăgușin nu ”scapă” de Bayern Munchen! Anunțul venit din Anglia
Radu Drăgușin nu ”scapă” de Bayern Munchen! Anunțul venit din Anglia
Cât câștigă pe zi un livrator de mâncare, în București. „Ies de la...
Cât câștigă pe zi un livrator de mâncare, în București. „Ies de la 12 și stau până seara la 12-1”
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și...
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și a cumpărat 10 case». L-am întrebat: «Cum a cumpărat atâtea?», și el mi-a spus așa”
INFOGRAFICE Unde gasesti apartamente sub 50.000 euro în București. Topul zonelor
INFOGRAFICE Unde gasesti apartamente sub 50.000 euro în București. Topul zonelor
De câte telefoane e nevoie pentru a obţine 35 kg de aur şi...
De câte telefoane e nevoie pentru a obţine 35 kg de aur şi 350 kg de argint. Românii le păstrează sau le aruncă la gunoi
Femeia care nu i-a lăsat bacșiș coafezei pentru cele 7 ore de muncă,...
Femeia care nu i-a lăsat bacșiș coafezei pentru cele 7 ore de muncă, deși i-a plăcut rezultatul. „I-am dat banii și ea a început să-i numere“ VIDEO
Oamenii de afaceri recunosc că au greşit oferind salarii prea mici românilor care...
Oamenii de afaceri recunosc că au greşit oferind salarii prea mici românilor care au ales să plece la muncă în străinătate
S-a aflat data exactă când va pieri omenirea. Isaac Newton a lansat predicția...
S-a aflat data exactă când va pieri omenirea. Isaac Newton a lansat predicția despre sfârșitul lumii
Traian Băsescu n-a mai răbdat: Se rupe sufletul în mine
Traian Băsescu n-a mai răbdat: Se rupe sufletul în mine
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Oana Matache și Radu Siffredi, anunţ după doar un an de relație
Oana Matache și Radu Siffredi, anunţ după doar un an de relație
Experimentul din România pe care Europa îl urmărește cu interes. „Zona va deveni...
Experimentul din România pe care Europa îl urmărește cu interes. „Zona va deveni mai atractivă”
Ce nume inedite aveau dacii. Unul dintre ele este purtat și astăzi de...
Ce nume inedite aveau dacii. Unul dintre ele este purtat și astăzi de o mulțime de femei