ADVERTISEMENT
News

Polițiștii sunt darnici de sărbători. Au construit în timp record o casă pentru o familie cu patru copii

Autor: Bogdan Solomon | 24.12.2020 | 17:47
Polițiștii sunt darnici de sărbători. Au construit în timp record o casă pentru o familie cu patru copii
Oamenii legii au oferit un cămin familiei nevoiașe. Sursa foto: Colaj Fanatik.

În pragul sărbătorilor de iarnă, polițiștii buzoieni au făcut un cadou neașteptat unei familii cu patru copii din localitatea Vernești. Emoționați până la lacrimi de povestea celor 6 suflete sărmane, aceștia s-au mobilizat și au reușit să le construiască o casă nouă în decurs de numai 3 zile.

ADVERTISEMENT

Și pentru că neajunsurile îi împiedicau pe micuți să facă față școlii online, oamenii legii le-au oferit în dar tablete cu care să își desfășoare cursurile în condiții optime și televizoare „pentru a rămâne conectați la prezent”.

De asemenea, jandarmii buzoieni s-au mobilizat înaintea Crăciunului şi au venit în ajutorul unei familii cu cinci copii din comuna Merei. „Copiilor le-am transmis că Moş Crăciun nu i-a uitat şi le-a lăsat câteva dulciuri şi jucării în maşina Jandarmeriei”, se arată în mesajul publicat recent.

ADVERTISEMENT

În prag de sărbători, polițiștii buzoieni au construit o casă pentru o familie cu patru copii

De această nevoie aflasem cu puţin timp în urmă, când pe internet se cerea ajutorul pentru o familie cu patru copii, care locuia într-o anexă şi care avea nevoie urgent de un cămin înainte de vremurile geroase ale lunilor de iarnă.

Nu ştiam în ce măsură vom putea oferi ajutor într-un timp atât de scurt, aşa că am hotărât să facem o vizită la faţa locului, pentru o evaluare a necesităţilor şi o analiză a resurselor. Ne-a întâmpinat mezinul familiei, Tudorică, în vârstă de numai 4 anişori.

ADVERTISEMENT

După o scurtă şi totuşi cuprinzătoare conversaţie cu micuţul, ne-am dat seama că nu avem de ales, că nu este doar o încercare de a-i ajuta, că de fapt trebuie să reuşim în ceea ce ne-am propus.

Într-o mobilizare de forţe impresionantă şi în timp record, am reuşit să facem ca cei mici să aibă un acoperiş nou deasupra capului, cu utilităţi, cu voie bună şi mulţumire în ajun de sărbătoare.

ADVERTISEMENT

Aşa că, după numai 3 zile de efort susţinut, cei doi părinţi şi copiii lor, cu vârste cuprinse între 4 şi 12 ani, ne-au sunat să ne mulţumească şi să ne întrebe dacă pot muta mobilierul în locuinţă, să îi prindă Crăciunul în casa nouă şi curată.

Pentru că la început de an şcolar aceiaşi copii mărturiseau  faptul că le este aproape imposibil să facă faţă noii provocări – învăţământul online, le-am dăruit din suflet tabletă pentru cursuri şi televizor pentru a rămâne conectaţi la prezent.

ADVERTISEMENT

De asemenea, tablete, televizor şi bunătăţi tradiţionale de Crăciun am oferit unei familii cu învăţăcei destoinici din satul Ştiubei, comuna Râmnicelu, dar şi în comune precum Glodeanu Siliştea sau Vadu Paşii”, se arată în comunicatul transmis de IPJ Buzău.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!