ADVERTISEMENT
News

Polițiștii tulceni sunt amenințați dacă nu respectă planul de amenzi

Autor: Georgiana Dicu | 17.11.2020 | 22:02
Polițiștii tulceni sunt amenințați dacă nu respectă planul de amenzi
Sindicatul Europol acuză că IPJ Tulcea ar avea un plan de amenzi. Foto: Facebook

Sindicatul Europol acuză: planul de amenzi a revenit la Tulcea! Potrivit unui mesaj al sindicatului, polițiștii tulceni sunt obligați să aplice minim o amendă pe zi.

ADVERTISEMENT

Pe pagina de Facebook sindicatul a postat un mesaj care ar proveni din partea conducerii Inspectoratului Județean de Poliție din Tulcea.

Sindicaliștii susțin că, prin acest “plan de amenzi”, conducerea IPJ Tulcea vrea să acopere lipsa acțiunilor de prevenție în teren.

Șefii de post sunt amenințați că vor răspunde dacă nu sunt aplicate amenzi

Reprezentanții Sindicatului Europol susțin că polițiștii care refuză să “îndeplinească planul de amenzi vor răspunde cu capul în fata șefului IPJ”.

ADVERTISEMENT

“Toate târgurile sunt interzise!!! Să verificați constant dacă se strâng oameni. Din dispoziția inspectorului șef!!! Dacă la vreun post de poliție nu se aplică cel puțin o amensă de fiecare polițist, șeful de post face raport automat și răspunde!”, este mesajul publicat pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol.

“Ei au fost amenințați că dacă nu vor aplica pe zi cel puțin o amendă, vor răspunde cu capul în fața șefului IPJ. Este dovada că unii manageri din Poliția Română se acoperă cu amenzile pe care le aplică polițiștii din stradă. Ce prevenire, ce apropiere față de cetățean?! Trebuia ca polițiștii să îndeplinească “planul de amenzi” ca șefii să aibă ce raporta la minister”, scriu sindicaliștii în postarea lor.

ADVERTISEMENT

În aprilie, polițistul Marian Godină publica, tot pe rețeaua de socializare, un mesaj care ar dovedi că unii șefi din Poliție impun un plan de amenzi.

Mesajul fusese trimis subalternilor de comisarul Cristian Tomi Dumitru, șeful Poliției Orașului Popești-Leordeni, scria atunci Godină, citat de evz.ro.

ADVERTISEMENT

Potrivit informării Grupului de Comunicare Strategică, poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în ultimele 24 de ore, 7.633 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.308.631 de lei, ca urmare a încălcării prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

De asemenea, potrivit unei raportări a Ministerului Afacerilor Interne. în perioada 6-14 noiembrie 2020, au fost aplicate, în total, la nivel național, 66.821 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.419.512 lei.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!