News

Polițiștii vor câștiga mai mulți bani. Marcel Vela a dat vestea cea bună. Video

14.05.2020 | 18:55
Politistii vor castiga mai multi bani Marcel Vela a dat vestea cea buna Video
ADVERTISEMENT

Guvernul a decis să adopte o Ordonanță de Urgență prin care polițiștii vor câștiga mai mulți bani.

Polițiștii vor câștiga mai mulți bani

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat într-o conferință de presă susținută după ședința de Guvernzeci de mii de polițiști care au câștigat în instanță recalcularea drepturilor salariale vor câștiga mai mulți bani.

ADVERTISEMENT

”Această Ordonanță de Urgență face un act de dreptate și pasigură punerea în aplicare a efectelor juridice a deciziei ICCJ, a declarat Marcel Vela.

Prin această măsură se vor reaclcula drepturile salariale pentru polițiștii care au un venit lunar mai mic decât nivelul maxim aflat în plată pentru fiecare funcție, grad, treaptă, gradație, vechime în funcție dacă își desfășoară activitaea în aceleași condiții.

ADVERTISEMENT

”Înregistrăm aproximativ 68.000 de polițiști pentru care acest act face dreptate”

Ministrul de Interne a adăugat că Guvernul va susține impactul financiar al acestei măsuri și va asigura plata eșalonată a drepturilor salariale recalculate pentru ultimii trei ani.

Fiecare polițist poate beneficia în medie de o creștere salarială lunară de cel mult 400 de lei brut. Înregistrăm aproximativ 68.000 de polițiști pentru care acest act face dreptate cu privire la cuantumul sporului de fidelitate”, a menționat Vela.

ADVERTISEMENT

”Este vorba de 18.000 de cadre pentru sporul pentru absolvirea instituțiilor de învățământ superior și 6.000 de polițiști pentru cuantumul sporului de pericol deosebit, a explicat ministrul.

Guvernul a mai adoptat în ședința de joi o Ordonanță de Urgență care cuprinde mai multe prevederi printre care și prelungirea termenului până la care se poate solicita amânarea ratelor la bănci până la data de 15 iunie.

ADVERTISEMENT

Vicepremierul Raluca Turcan a mai anunţat joi adoptarea unei  Ordonanţe de Urgenţă conform căreia operatorii de transport vor avea obligaţia să asigure  transportul gratuit al elevilor, sub sancţiunea încetării contractelor.

ADVERTISEMENT