Polițiștii vor fi dotați cu camere video. Agresiunile împotriva angajaților MAI au crescut cu 50% în 2020

Flaviu Popa   
în HotNews
18/09/2020, 16:36
Polițiștii vor fi dotați cu camere video. Agresiunile împotriva angajaților MAI au crescut cu 50% în 2020
Polițiștii vor fi dotați cu camere video de tip body cam. Foto: Hepta

Polițiștii vor fi dotați cu camere de tip body cam, menite să filmeze orice moment din activitatea zilnică a oamenilor legii.

Peste 6.000 de astfel de sisteme audio-video portabile vor fi folosite în timpul serviciului de polițiști, în interacțiunea cu cetățenii.

Măsura a fost luată în contextul în care polițiștii sunt, tot mai des, victime ale agresiunii din partea cetățenilor recalcitranți. Cu toate acestea, camerele vin și în ajutorul cetățenilor, care vor putea semnala eventualele abuzuri la care sunt supuși de către oamenii legii.

Polițiștii din România vor fi dotați cu camere video, de tip body cam

Astăzi desfăşurăm activităţi de informare a cetăţenilor cu privire la faptul că poliţiştii au intrat în posesia acelor dispozitive body camera. Cetăţenii trebuie să ştie că poliţiştii vor filma şi vor înregistra audio-video interacţiunile dintre colegii mei din teren şi cetăţeni.

Aceste activităţi au scopul de a informa în primul rând cetăţenii, iar achiziţionarea acestor dispozitive este foarte benefică atât pentru cetăţeni, pentru că sunt situaţii în care sunt reclamate abuzuri atât din partea autorităţilor, dar sunt benefice şi pentru poliţişti pentru că sunt anumiţi cetăţeni care se manifestă violent.

Tocmai de aceea vor fi realizate aceste înregistrări audio-video, care vor fi folosite ulterior dacă este cazul”, a precizat Georgian Drăgan, director de comunicare în cadrul Poliţiei Române, conform Digi 24.

Astfel, Poliția Română a recepționat 6.000 de astfel de dispozitive, 240 fiind distribuite Brigăzii Rutiere București. Mai mult, polițiștii vor primi pistoale de tip Beretta, care vor înlocui perimatele pistoale Carpați. „Au fost în ultima perioadă mai multe astfel de situaţii, tocmai de aceea au fost achiziţionate aceste dispozitive, tocmai pentru a limita aceste cazuri de violenţă.

Achiziţiile la nivelul Poliţiei Române continuă, anul acesta au fost achiziţionate peste 6.000 de autospeciale noi de poliţie care sunt folosite în activităţile din teren, au fost recepţionate pistoale Beretta, care înlocuiesc pistoalele Carpaţi, iar cu această achiziţie de body camera va creşte serviciul poliţienesc”, a completat Drăgan.

Conform datelor oficiale, agresiunile împotriva polițiștilor au crescut cu 50% în prima jumătate a anului 2020.

Închide ×