News

Polițiștii vor salarii mai mari. Sindicatul amenință că agenții nu vor păzi secţiile de vot la alegerile din iunie

După funcționarii publici din Guvern și Parlament, polițiștii cer și ei salarii mai mari. Ar putea boicota alegerile din iunie.
22.05.2024 | 19:20
Politistii vor salarii mai mari Sindicatul ameninta ca agentii nu vor pazi sectiile de vot la alegerile din iunie
Polițiștii vor salarii mai mari. Foto (descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Polițiștii cer salarii mai mari și spun că nu vor păzi secțiile de vot la alegerile din iunie. După anunțul funcționarilor publici din Guvern și Parlament, care susțin că nu acceptă majorările salariale de 10 %, în două tranșe, promise de premierul Marcel Ciolacu, coaliția întâmpină noi probleme.

Polițiștii din România vor salarii mai mari. Cum vor boicota alegerile

Polițiștii din România transmit că vor și ei salarii mai mari. Potrivit unui comunicat de presă al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), militarii și polițiștii sunt discriminați.

ADVERTISEMENT

Proiectul de ordonanță nu prevede și creșterea salariilor angajaților din acest sector, al Apărării, Ordinii Publice și Securității Naționale. Sindicaliștii cer ca polițiștii și militari să fie și ei incluși în acest proiect.

„Ne referim la proiectul OUG privind măsuri referitoare la salarizarea personalului din unele sectoare de activitate bugetară, precum și reglementarea unor aspecte organizatorice, postat în transparență pe site-ul Ministerului Muncii, care prevede majorarea cu 10% a salariilor personalului plătit din fonduri publice, mai puțin a unor familii ocupaționale care au primit deja diferite majorări salariale, în ultimii ani, inclusiv 5%, începând cu luna ianuarie 2024.

ADVERTISEMENT

Precum și a familiei ocupaționale din Anexa VI a Legii-cadru nr. 153/2017– Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională, care este exclusă din acest proiect de act normativ, deși are drepturi financiare semnificative de recuperat”, se arată în comunicatul transmis de Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual.

„Vom solicita ca polițiștii să nu asigure paza secțiilor electorale”

De asemenea, polițiștii mai spun că Executivul are restanțe salariale de achitat, din „neaplicarea la termenele prevăzute a Legii-cadru nr. 153/2017”. Ei vor să primească mai mulți bani, având în vedere că unele salarii sunt la valoarea de acum cinci ani sau chiar 15 ani.

ADVERTISEMENT

Nici plata normei de hrană nu a fost actualizată de mai bine de cinci ani. Același lucru se întâmplă și cu compensația pentru chirie, care este la o valoare mult mai mică față nivelul pieței, spun sindicaliștii.

Polițiștii susțin că dacă reprezentanții Guvernului nu le vor lua în seamă solicitările, ar putea boicota alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie. „În acest context, al numeroaselor restanțe salarial-financiare către familia ocupațională Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională, considerăm că proiectul de OUG în discuție este complet discreționar și discriminatoriu în raport cu interesele noastre.

ADVERTISEMENT

Drept urmare, apreciem că este necesară remedierea situației în cauză, fapt pentru care se impun, la nivelul Guvernului pe care îl conduceți și al coaliției de guvernare, toate demersurile necesare pentru includerea noastră între familiile ocupaționale care vor beneficia de majorarea salarială propusă, de 10%.

Pe această cale, vă readucem la cunoștință faptul că, în funcție de poziționarea Guvernului față de revendicările noastre, vom decide dacă este necesară declanșarea unui nou conflict de muncă, ce poate conduce inclusiv la boicotarea apropiatului scrutin electoral, dat fiind faptul că vom solicita ca polițiștii să nu asigure paza secțiilor electorale”, adaugă sindicaliștii.

ADVERTISEMENT
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ –...
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a...
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a pierdut viaţa. Impactul cumplit a trezit localnicii din somn
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat,...
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat, la limită, o confruntare teribilă între cele două femei
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin...
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin poștă. Ce au de făcut
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Ce românii primesc servicii medicale. Analize și tratamente gratuite
Ce românii primesc servicii medicale. Analize și tratamente gratuite
Dana Nălbaru a făcut anunțul despre relaţia cu Dragoș Bucur și familia ei....
Dana Nălbaru a făcut anunțul despre relaţia cu Dragoș Bucur și familia ei. Cum au reacționat fanii de pe rețele
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar...
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar a avut parte de o moarte cumplită