News

Polițistul care a accidentat mortal o fetiță pe trecerea de pietoni avea curs pentru acordarea primului ajutor medical

Agentul de Poliție din Capitală care la mijlocul lunii ianuarie a accidentat mortal o fetiță de 13 ani pe trecerea de pietoni avea efectuat un curs pentru acordarea primului ajutor medical.
26.01.2022 | 20:20
Politistul care a accidentat mortal o fetita pe trecerea de pietoni avea curs pentru acordarea primului ajutor medical
ADVERTISEMENT

Din convorbirea telefonică pe care agentul de Poliție care a lovit mortal o fetiță de 13 ani pe trecerea de pietoni a avut-o cu cei de la 112 a rezultat faptul că acesta nu avea cunoștințe elementare despre acordarea primului ajutor medical în caz de accident.

De altfel, acesta avea să recunoască și la audieri că nu avea habar de procedura de resuscitare în astfel de cazuri.

ADVERTISEMENT

Școala din Câmpina, unde acesta a efectuat pregătirile în domeniu, anunță însă că agentul ar avea un curs în domeniul acordării primului ajutor.

Polițistul care a ucis o fetiță de 13 ani pe trecerea de pietoni avea un curs privind acordarea primului ajutor

Potrivit Antena 3, pregătirea agentului de poliție care a accidentat două minore pe trecerea de pietoni, dintre care una a murit, ar fi fost realizată la Școala de la Câmpina.

ADVERTISEMENT

Într-un răspuns oficial trimis postului de știri citat, reprezentanții școlii din Câmpina spun că, în perioada 06.02.2017 – 28.04.2017, timp de 60 de zile lucrătoare, agentul de poliție a luat parte la un curs de inițiere în carieră la Școala de agenți de poliție.

Conform planului de învățământ de la acea vreme au fost alocate 440 de ore de învățământ, dar și 40 de ore de activități complementare procesului de învățământ. La pregătirea suplimentară, în cele 40 de ore au fost planificate 12 materii, printre care acordarea primului ajutor medical.

ADVERTISEMENT

De aici ar reieși că agentul de poliție a făcut cel puțin 3 ore în care a învățat cum se acordă primul ajutor medical în cazul unui accident, în cazul unei nenorociri.

Ce a spus polițistul în fața anchetatorilor

În urmă cu o săptămână, polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa, fetița de 13 ani, a fost audiat de procurori. Acesta a recunoscut atunci că împins-o cu piciorul pe fetiță să vadă dacă trăiește în urma impactului.

ADVERTISEMENT

Conform spuselor avocatului familiei îndoliate, acesta susține că nu i-a oferit micuței primul ajutor pentru că nu cunoștea procedura de resuscitare.

”A recunoscut că nu cunoştea procedura de resuscitare, primul ajutor, mai mult decât atât, şi informaţiile cu privire la condusul defensiv sunt ca în România, doar o birocraţie pentru că nici nu a ştiut să răspundă la întrebarea unde a făcut cursul de conducere defensivă.

Pur şi simplu acest curs nu a existat nicăieri, doar în nişte scripte”, a declarat Adrian Cuculis, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT