News

Polițistul care a accidentat mortal o fetiță pe trecerea de pietoni contestă probele video. Avocatul familiei Raisei: ”Sfidare până în ultimul moment”

Polițistul care a accidentat mortal o fetiță de 11 ani, la începutul acestui, nu s-a prezentat Parchet pentru ultima audiere.
09.09.2022 | 12:41
Politistul care a accidentat mortal o fetita pe trecerea de pietoni contesta probele video Avocatul familiei Raisei Sfidare pana in ultimul moment
Polițistul din cazul Raisa ar putea obține o pedeapsă mai blândă în cazul în care probele video nu vor mai fi luate în considerare / Colaj foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Schimbare majoră de atitudine a polițistului Constantin Popescu, autorul accidentului auto în care Raisa, o fetiță de 11 ani, a fost accidentată mortal pe o trecere de pietoni din sectorul 1, la începutul acestui an.

Polițistul care a lovit-o mortal pe Raisa nu și-a motivat absența la audieri

Agentul a refuzat să se prezinte la audierea finală de la Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1, care urma să se desfășoare în dimineața zilei de vineri, 9 septembrie.

ADVERTISEMENT

”Sfidare totală, până în ultimul moment, din partea polițistului Popescu, deși citat astăzi pentru ultima audiere înaintea trimiterii dosarului în judecată, în cauza morții fetiței Raisa, acesta nu s-a prezentat la audiere și nici nu a depus vreun motiv prin care să fi adus vreo justificare pentru gestul său”, a dezvăluit Adrian Cuculis, avocatul care reprezintă familia victimei.

Dacă imediat după accident, polițistul își cerea iertare familiei printr-o scrisoare, acum acesta pare să nu-și mai asume vina pentru drama pe care a provocat-o.

ADVERTISEMENT

Rechizitoriul în cazul Raisa, aproape finalizat

Conform avocatului Cuculis, agentul Popescu a contestat legalitatea probelor video din momentul accidentului.

”Prezenți astăzi la Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1, am constatat cu stupoare că acesta contestase inclusiv autenticitatea și legalitatea probelor video care surprind momentul impactului mortal”, a mai explicat reprezentantul familiei, care a arătat că procurorii s-au văzut nevoiți să reprogrameze audierea.

ADVERTISEMENT

Conform unor surse judiciare, rechizitoriul este aproape finalizat iar agentul de poliție va fi trimis în judecată în perioada imediat următoare sub acuzația de omor din culpă.

Agentul Popescu a scpăpat de controlul judiciar încă din aprilie

La începutul acestui an, Constantin Popescu a mai contestat măsura controlului judiciar, iar instanța i-a aprobat cererea.

ADVERTISEMENT

După această hotărâre, Popescu a scăpat de interdicția de a părăsi țara și chiar de aceea de a urca din nou la volanul mașinii. Avocatul familiei a caracterizat decizia instanței drept ”șocantă”, într-o declarație pentru FANATIK.

Accidentul provocat de Constantin Popescu a avut loc pe 13 ianuarie 2022, pe strada Laminorului din București. Acesta se afla într-o mașină de poliție care se deplasa cu viteză către un obiectiv, conform planului de acțiune preaprobat de superiorii lui, cu o zi înainte.

Acesta a lovit cu mașina două fetițe, Raisa și Marina, care traversau strada printr-un loc marcat. În urma impactului, prima a murit pe loc iar cea de-a doua s-a ales cu răni la picioare, având nevoie de o intervenție chirurgicală.

Polițistul nu era într-o misiune ”urgentă”

Încă din primul moment, opinia publică a reacționat virulent, luându-se în discuție inclusiv o posibilă încercare de mușamalizare din partea poliției.

Dacă inițial, procurorul de caz a arătat că agentul nu se afla în misiune, chestorul Bogdan Berechet l-a contrazis.

”Polițiștii se află în misiune atât timp cât se află în timpul programului. Declarațiile domnului procuror se refereau la faptul că, din anchetă a reieșit că polițistul nu se afla într-o misiune urgentă”, a arătat șeful poliției.

Șoferul și-a obținut permisul în Marea Britanie

La o săptămână după accident, agentul a trimis o scrisoare familiei în care își asuma vina și își cerea iertare pentru tragedia pe care a produs-o.

Constantin Popescu are 31 de ani și lucrează de câțiva ani în poliție, fiind angajat din sursă externă. Conform unor surse judiciare, el avea un permis de conducere obținut pe teritoriul Marii Britanii.

Popescu nu se afla sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise, în momentul producerii accidentului.

ADVERTISEMENT