News

Polițistul care a omorât un bărbat de culoare în SUA, arestat. Familia victimei cere pedeapsa cu moartea

29.05.2020 | 22:58
Politistul care a omorat un barbat de culoare in SUA arestat Familia victimei cere pedeapsa cu moartea
Polițistul din Minneapolis care a omorât un om a fost arestat. Foto: Thegrio.com
ADVERTISEMENT

Polițistul din Minneapolis care l-a ucis pe George Floyd, bărbatul de culoare sufocat cu genunchiul pe gât, a fost arestat.

Polițistul care l-a ucis pe George Floyd, pe străzile din Minneapolis, a fost arestat

Derek Chauvin a fost arestat vineri, 29 mai, după ce gestul său necugetat a declanșat lupte de stradă în oraș. Imaginile cu George Floyd călcat pe gât și sufocat până a murit au revoltat opinia publică din SUA, oamenii ieșind pe stradă și dând foc la oraș.

ADVERTISEMENT

Inclusiv primarul orașului Minneapolis l-a criticat în termeni dur pe polițistul ucigaș și a cerut să se facă dreptate. Asta, în timp ce familia bărbatului ucis a cerut pedeapsa cu moartea pentru polițiști.

Poliţistul implicat în moartea dl Floyd, care a fost identificat în persoana lui Derek Chauvin, a fost plasat în detenţie de poliţia criminală”, a declarat comisarul John Harrington, din cadrul Departamentului de siguranţă publică din Minnesota, conform Antena 3.

ADVERTISEMENT

Autoritățile din Minneapolis au avut nevoie de trei zile pentru a decide să-l aresteze pe polițist, cedând cel mai probabil la presiunea străzii.

Barack Obama, fostul președinte al SUA, a reacționat extrem de dur când a văzut filmarea cu momentul uciderii bărbatului afro-american de către Poliție: „Asta nu ar trebui să fie ceva normal în America anului 2020. Nu poate fi ceva normal. Dacă vrem ca copiii noştri să crească într-o ţară care este la înălţimea idealurilor sale cele mai mari, putem şi trebuie să facem mai mult”.

ADVERTISEMENT
Orașul Minneapolis e în flăcări după ce bărbatul a fost ucis de polițiști
Orașul Minneapolis e în flăcări după ce bărbatul a fost ucis de polițiști. Foto: Facebook

Guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz, a făcut un apel public pentru încetarea protestelor violente din oraș și a cerut ca polițiștii implicați în moartea lui George Floyd să fie pedepsiți exemplar.

George Floyd a fost ucis cu sânge rece de polițiști în momentul în care aceștia au vrut să-l imobilizeze. Aflat la pământ, bărbatul a murit sufocat cu genunchiul pe gât de Derek Chauvin.

ADVERTISEMENT

Afro-americanul a spus, de câteva ori, că nu poate respira, însă timp de cinci minute „oamenii legii” nu s-au lăsat înduplecați.

ADVERTISEMENT