News

Polițistul care și-a înjunghiat fosta soție a fost arestat pentru 30 de zile. Ce riscă mai departe

12.01.2021 | 22:07
ADVERTISEMENT

Au trecut 48 de ore de la atacul grotesc, iar polițistul care și-a înjughiat fosta soție a fost arestat preventiv pentru 30 de zile la solicitarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. Este vorba de fostul şef al Poliţiei Locale Oradea, Paul Kover.

Magistraţii au admis propunerea de arestare preventivă făcută de procurori, iar acesta fost trimis după gratii pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, pentru o perioadă de 30 de zile, începând din 12 ianuarie şi până pe 10 februarie.

ADVERTISEMENT

Decizia nu este definitivă. Ea poate fi contestată de inculpat în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Polițistul care a încerat să-și ucidă soția a fost audiat la spital

Poliţistul local a fost  în spital, unde se afla internat pentru a-şi trata rănile pe care şi le-a provocat după ce și-a atacat soția, conform Bihoreanul.

ADVERTISEMENT

Incidentul s-a produs în faţa unui bloc din cartierul Prima de pe Oneştilor. Kover şi fosta sa parteneră de viaţă s-au certat într-o maşină. Apoi el a atacat-o şi a fugit. A fost găsit câteva ore mai târziu, ascuns într-un bloc în aflat în construcţie din zonă.

Atacul a durat două minute şi jumătate, timp în care niciunul dintre martori nu a sunat la 112. Singurul care a intervenit a fost un om de afaceri turc, conform observatorul. Acesta se pregătea să iasă din bloc și a reuşit să-l alunge pe atacator, în timp ce fiica lui, de 18 ani, a sunat la 112.

ADVERTISEMENT

Suspectul se numeşte Kover Paul. În 2011 a fost şeful Poliţiei Locale Oradea. A fost concediat după reorganizarea instituţiei. Bărbatul ocupa în prezent funcția de poliţist local. Dacă va fi găsit vinovat, riscă să petreacă muți ani după gratii.

“Clientul nostru nu a dat declaraţii nici în faţa procurorilor şi nici a judecătorului de drepturi libertăţi. Este într-o stare psihică şi medicală care nu-i permite să dea declaraţii. Este într-o stare de şoc. Cel mai probabil se va face o expertiză psihiatrică pentru a se stabili starea lui la momentul incidentului, dacă a avut discernământ, dacă nu a avut, dacă a fost alterat.

ADVERTISEMENT

A fost un incident spontan de neînţeles în condiţiile în care până atunci acest om a avut o conduită ireproşabilă”, a declarat avocatul Răzvan Doseanu, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT