News

Polițistul, care și-a ucis prietenul, după ce a intrat cu mașina într-un TIR, avea o alcoolemie record. “Nu știu dacă era vreodată treaz”

Polițistul, care și-a ucis prietenul, după ce a intrat cu mașina într-un TIR, avea o alcoolemie record. "Nu știu dacă era vreodată treaz”, spune tatăl său.
02.05.2023 | 20:57
Politistul care sia ucis prietenul dupa ce a intrat cu masina intrun TIR avea o alcoolemie record Nu stiu daca era vreodata treaz
Polițistul, care și-a ucis prietenul, avea probleme cu alcoolul. Foto: CT News
ADVERTISEMENT

Polițistul, care și-a ucis prietenul, după ce a intrat cu mașina într-un TIR, avea o alcoolemie record. “Nu știu dacă era vreodată treaz”, a transmis tatăl victimei. Polițistul avea 24 de ani și și-a ucis involuntar prietenul, care se afla în mașină cu omul legii, când acesta a intrat într-un TIR.

Polițistul, care și-a ucis prietenul, alcoolemie record

Conform anchetatorilor, polițistul de 24 de ani s-a urcat la volan cu o alcoolemie record de 1.11 mg/l în sânge, iar în dreapta sa era un prieten de 33 de ani. Pe DN10 în Buzău, polițistul a lovit un TIR parcat pe marginea drumului. Impactul i-a fost fatal pasagerului în vârstă de 33 de ani, care a murit pe loc.

ADVERTISEMENT

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au preluat acest caz și vor stabili ce măsuri vor fi luate în viitorul apropiat împotriva polițistului beat la volan. “Din primele date de la faţa locului a reieşit că autoturismul condus pe DN10 dinspre Buzău către Braşov de către un şofer în vârstă de 24 de ani, din Nehoiu, a ieşit în afara părţii carosabile şi a intrat în coliziune cu un autocamion staţionat. Accidentul s-a soldat cu decesul pasagerului autoturismului, un bărbat de 33 de ani, din Nehoiu”, a transmis IPJ Buzău.

Inițial, polițistului i s-a găsit o alcoolemie de 0.48 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă după probleme biologice valoarea a crescut de trei ori. Potrivit Observatornews.ro, tatăl bărbatului e în stare de șoc, însă știa că fiul său are probleme cu alcoolul și spune că foarte rar era treaz.

ADVERTISEMENT

“În fapt, în timp ce numitul P.B, poliţist în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău-Postul Poliţie Siriu, conducea, în noaptea de 28/29.04.2023, în timpul liber, autoturismul marca Mercedes, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 0,48mg/l în aerul expirat, a intrat în derapaj şi apoi în coliziune cu un autotractor marca MAN, care se afla parcat pe marginea drumului, în afara părţii carosabile, fapt ce a condus la decesul pasagerului dreapta faţă. Ulterior, analiza toxicologică a indicat pentru conducătorul auto o alcoolemie de 1,11 mg/l în sânge la prima probă biologică de sânge recoltată“, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.

Procurorii vor ca polițistul să fie arestat preventiv, însă judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Pătârlagele a dispus măsura controlului judiciar. Parchetul a depus contestație la această măsură, astfel că întregul caz a ajuns pe masa magistraților de la Tribunalul Buzău.

ADVERTISEMENT

Șocant e faptul că polițistul nu ar fi la prima ispravă de acest gen, în sensul că se urca foarte des beat al volan. Bărbatul care a murit avea un băiat de 12 ani și era divorțat, iar acum familia e în stare de șoc. “Păi dacă merge numai beat cu maşina. Numai beat. Când e treaz e om sănătos, când e beat nu mai ai ce face. Nu ştiu dacă era vreodată treaz”, a declarat tatăl polițistului. Tânărul a ajuns polițist în 2018, când a absolvit școala de subofițeri de la Câmpina.

Acesta nu este un caz singular, în România fiind identificați în trecut și alți oameni ai legii care au consumat alcool și s-au urcat la volan. Cel mai recent e cel al unui polițist de la Serviciul Ordine Publică din Târgu Frumos, județul Iași, care a fost prins la volan pentru că s-a dat singur de gol.

ADVERTISEMENT

Practic, bărbatul se îndrepta spre lucru și a trecut pe lângă un filtru al Poliției, moment în care s-a panicat și a încetinit inexplicabil. Colegii săi au crezut că are probleme sau i s-a făcut rău, astfel că l-au oprit și au vrut să vadă ce se întâmplă. Cazul a fost rezolvat rapid, pentru că omul legii mirosea puternic a alcool. Interesant, bărbatul s-a apărat și a spus că luase tinctură de propolis, pentru că era răcit.

ADVERTISEMENT