News

Polițistul de 38 de ani din Dej, care s-a împușcat luni, a murit. Fostul său șef, anchetat de DNA

Polițistul de 38 de ani din Dej, care s-a împușcat cu o zi în urmă cu arma din dotare, a murit. Acesta era internat la Spitalul Militar din Cluj-Napoca.
01.11.2022 | 15:38
Politistul de 38 de ani din Dej care sa impuscat luni a murit Fostul sau sef anchetat de DNA
Polițistul de 38 de ani din Dej, care s-a împușcat luni, a murit. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

În urmă cu 24 de ore, o întâmplare dramatică era raportată la sediul Poliției Municipiului Dej. Abia intrat în tură, un polițist de 38 de ani comitea un gest extrem.

Polițistul de 38 de ani din Dej, care s-a împușcat luni, a murit

Ovidiu Onofrei era polițist în cadrul instituției de ordine din Dej. Din motive încă necunoscute, acesta s-a împușcat în cap, în jurul orei 8:00, chiar în incinta sediului unde activa.

ADVERTISEMENT

În urma acestui gest, polițistul din Dej a intrat în comă, fiind internat la Terapie Intensivă. Medicii au încercat din răsputeri șă-i salveze viața.

Soția bărbatului şi cei doi copii ai lui, aflați cu toții la spital, au așteptat ore în șir vești despre starea acestuia. Marți dimineață au primit tragica veste, când a fost anunțat decesul polițistului.

ADVERTISEMENT

Până în prezent nu se cunosc circumstanțele producerii incidentului. Nimeni nu poate spune cu certitudine dacă gestul a fost voit sau nu.

Polițistul lucra de mai bine de un an la poarta de la Poliția Dej. În trecut, acesta a ocupat mai multe posturi în secțiile rurale.

ADVERTISEMENT

Sindicatul Europol: ”Bărbatul care s-a împușcat era una dintre victimele șefului Poliției Dej, Marton Elek, cercetat de DNA”

Tragedia petrecută în Dej ar putea avea legături cu vârful instituției unde lucra victima. Președintele Sindicatului Europol, Cosmin Andreica dezvăluie că polițistul din Dej care s-a împușcat în cap ar fi victima din dosarul DNA deschis pe numele fostului șef al Poliției Dej, Marton Elek.

”Înțelegem de la colegi că a existat o presiune foarte mare și, din ce înțelegem, neoficial, ar fi vorba despre una din victimele șefului acestei unităţi care este şi cercetat de DNA pentru purtare abuzivă, și ne referim aici la nenumăratele situații în care acesta a fost și intimidat, hărțuit, jignit și așa mai departe.

ADVERTISEMENT

E vorba despre o constrângere a șefului poliției, la adresa colegului nostru, de a-l ponta în zilele de sâmbătă și duminică, când el nu era, de fapt, la serviciu”, a declarat pentru, pentru Știrile ProTV, Cosmin Andreica.

În urmă cu două săptămâni, mai mulți polițiști din județul Cluj, inclusiv șeful Poliției Dej Marton Elek, au fost audiați la DNA Cluj. Aceștia sunt cercetați pentru abuz în serviciu sau complicitate la abuz în serviciu.

În cazul lui Elek, fostul șef al polițistului care s-a împușcat în cap, DNA preciza, pe 20 octombrie:

”Marton Elek, comisar șef de poliție, Șef al Poliției Municipiului Dej cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de:

  • – abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
  • – instigare la fals intelectual,
  • – purtare abuzivă,
  • – complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată”.
ADVERTISEMENT