News

Polițistul din ”cazul Raisa” scapă de controlul judiciar! Avocatul familiei: ”E o decizie șocantă! Acum, poate conduce liniștit o mașină”

Polițistul care a accidentat-o mortal o fetiță de 11 ani, la începutul lunii ianuarie, a fost scos de sub control judiciar. Printre măsurile impuse de procurori era și interdicția de a conduce pe drumuri publice.
06.04.2022 | 15:20
Politistul din cazul Raisa scapa de controlul judiciar Avocatul familiei E o decizie socanta Acum poate conduce linistit o masina
Constantin Popescu, polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa, a scăpat de controlul judiciar/ Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Constantin Popescu, agentul de poliție care a provocat un accident mortal pe o trecere de pietoni de pe bulevardul Laminorului, la începutul lunii ianuarie, a fost scos de sub control judiciar, conform unei hotărâri a instanței.

Judecătorii au dispus scoaterea polițistului de sub control judiciar

Măsura a fost luată ca urmare a unei cereri depuse de polițist la mijlocul lunii martie, prin care solicita ca cercetarea să fie făcută în stare de libertate. Decizia Judecătoriei sectorului 1 este definitivă.

ADVERTISEMENT

”În baza art. 2151 alin. 5 C.proc.pen. rap. la art.213 din C.proc.pen.admite plângerea formulată de inculpatul Popescu Constantin, împotriva ordonanţei nr. 440/P/2022 din data de 10.03.2022 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, de prelungire a măsurii preventive a controlului judiciar.

În baza art. 242 alin.1 din C.proc.pen. revocă măsura controlului judiciar dispusă față de inculpatul Popescu Constantin, prin ordonanța nr. 440/P/2022 din 14.01.2022 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămânând în sarcina acestuia. Dispune ca onorariul parțial al avocatului din oficiu desemnat în cauză să se avanseze din fondurile Ministerului Justiției”, se arată în minuta deciziei dată de Judecătoria sectorului 1.

ADVERTISEMENT

Adrian Cuculiș, avocatul familiei Raisei, șocat de decizia instanței

”Este absolut șocantă această decizie. În acest moment, el nu mai are absolut nici o interdicție, poate să părăsească țara, să facă ce vrea… Cel mai grav mi se pare că, după această hotărâre, acest om poate din nou să urce la volan, să conducă liniștit o mașină”, a declarat pentru FANATIK avocatul Adrian Cuculis, care reprezintă familia Raisei în acest dosar.

După accidentul în urma căruia a murit Raisa, o fetiță de 11 ani, polițistul care se afla la volanul mașinii, și care a lovit-o pe fată, a fost plasat sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile. Măsura a expirat la începutul lunii martie, când Parchetul urma să decidă dacă prelungește sau nu starea de control judiciar.

ADVERTISEMENT

Conform lui Adrian Cuculis, Popescu a solicitat ridicarea controlului judiciar în cursul acestei luni. ”Nu sunt un pericol pentru societate și nu înțeleg de ce mi se impune o măsură preventivă”, ar fi declarat agentul de poliție, citat de avocatul familiei victimei.

Constantin Popescu a accidentat două fetițe pe trecerea de pietoni

Pe 13 ianuarie 2022, Raisa și Marina, două fetițe din zona Laminorului, au fost spulberate pe o trecere de pietoni, în timp ce traversau strada. Mașina implicată în accident era o autospecială a poliției care se deplasa către o școală din apropiere, conform planului de acțiune preaprobat de superiorii lui cu o zi înainte.

ADVERTISEMENT

În urma impactului, prima dintre fetițe a decedat pe loc, iar cea de-a doua s-a ales cu răni la picioare, având nevoie de o intervenție chirurgicală.

Agentul Constantin Popescu nu se afla sub influența alcoolului sau a altor substanțe, în momentul producerii accidentului. Conform unor surse judiciare, acesta fusese angajat din sursă externă și obținuse permisul de conducere în Marea Britanie.

Suspiciuni legate de mersul dosarului în care a fost acuzat polițistul

Cazul a stârnit reacții virulente din partea opiniei publice și chiar s-a vorbit despre o încercare de mușamalizare a situației din partea autorităților, pentru a proteja un om al legii. S-a vorbit la vremea respectivă că agentul nu se afla într-o misiune ”urgentă”, care să justifice viteza mare cu care se deplasa.

Pe de altă parte, chestorul Bogdan Berechet, șeful Poliției Capitalei, a declarat că termenul de misiune este una relativă.

”Poliţiştii se află în misiune atât timp cât se află în timpul programului. Declaraţiile domnului procuror se refereau la faptul că, din anchetă, a reieşit că poliţistul nu era într-o misiune urgentă”, a spus chestorul Berechet.

La o săptămână după accident, Constantin Popescu a trimis o scrisoare familiei fetiței pe care a accidentat-o mortal prin care și-a cerut iertare pentru tragedia pe care a provocat-o.

ADVERTISEMENT