News

Polițistul din Constanța care și-a anchetat propria crimă, condamnat definitiv. Agentul, obligat să acopere cheltuielile de înmormântare

Un polițist care, în 2021, a ucis în bătaie un bărbat, a fost condamnat definitiv la închisoare de judecătorii de la Curtea de Apel Constanța. Agentul a fugit de la fața locului și a ajuns să-și ancheteze propria faptă.
03.05.2022 | 09:03
Politistul din Constanta care sia anchetat propria crima condamnat definitiv Agentul obligat sa acopere cheltuielile de inmormantare
Polițistul care a omorât un om și a ajuns să-și ancheteze propria crimă a fost condamnat definitiv / Colaj foto: Fanatik / Sursă foto: Replica de Constanța
ADVERTISEMENT

Alexandru Dârmon, agent la secția 5 din cadrul IPJ Constanța, a fost găsit vinovat pentru omor după un incident care a avut loc pe data de 4 iunie 2021, în urma căruia un bărbat și-a pierdut viața. Polițistul de 26 de ani era în timpul liber și se afla sub influența băuturilor alcoolice când a intrat într-un conflict spontan cu un tovarăș de pahar.

Polițistul ”a efectuat investigații” după ce victima lui a fost găsită inconștientă

Între cei doi a avut loc o altercație, la capătul căreia polițistul l-a lovit cu piciorul în cap pe adversarul lui, care se afla deja căzut la pământ. Omul a ajuns la spital în comă profundă, cu hemoragie meningo-cerebrală, iar după 6 zile a decedat.

ADVERTISEMENT

După ce a comis fapta, polițistul a fugit de la fața locului, dar ulterior a revenit în calitatea lui oficială, cea de om al legii. El a încheiat chiar un proces verbal în acest caz, ocazie cu care a aflat că incidentul a fost surprins de camerele de luat vederi situate în incinta terasei în care a avut loc scandalul.

”În urma verificării imaginilor și a fizionomiei persoanei autorului, acesta a fost identificat în persoana lui Dârmon Alexandru, ofițer de poliție în cadrul Secției 5 Poliție Constanța, exact structura de poliție ce-l căuta pe autorul infracțiunii.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, inculpatul Dârmon Alexandru, alături de colegii săi a și efectuat investigații, întocmind chiar un proces-verbal de verificări în acest sens”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

Polițistul spune că nu a vrut să-și omoare victima

În fața anchetatorilor, polițistul și-a recunoscut fapta, dar a subliniat că nu a intenționat să-și omoare victima. El a povestit că băuse cu victima, cu o seară înainte, iar pe fondul consumului de alcool, aceasta a început să-l agaseze și să-l tragă de mână, între ei iscându-se o ceartă.

ADVERTISEMENT

A doua zi, cei doi s-au întâlnit din nou, în același bar, iar bărbatul i-a reproșat polițistului că este ”prea arogant, prea șmecher și prea îngâmfat”. Dârmon spune că jignirile au continuat timp de două ore, după care omul l-a invitat afară să-și rezolve problemele.

El spune că victima l-a amenințat că-l omoară și a încercat să-l lovească, însă s-a dezechilibrat și a căzut. Polițistul susține că i-a aplicat o singură lovitură victimei sale, cu piciorul, după care s-a întors în bar și a continuat să bea cu prietenii.

ADVERTISEMENT

Agentul din Constanța: ”Nu am făcut vreun sport care să-mi dezvolte calitățile de a omorî”

”După aproximativ 30 de minute, diverse persoane au început să vorbească că acest L. murise, moment în care m-am panicat și am plecat acasă”, le-a spus polițistul judecătorilor. El a dat vina pe faptul că se afla sub influența alcoolului și că nu avea capacitățile motrice necesare pentru a provoca moartea unui om.

”Victima era mai înaltă și mai solidă, iar eu nu am făcut niciodată vreun sport care să dezvolte calitățile speciale pentru a omorî pe cineva”, a mai spus omul legii.

Șase ani și jumătate de închisoare pentru viața unui om

Anchetatorii au fost, însă, de altă părere. Conform certificatului medico-legal, bărbatul fusese lovit în mod repetat, înainte să primească lovitura fatală.

”După cum se poate observa din concluziile evaluării medico-legale victima a prezentat mai multe leziuni, profunde, dintre care unele au legătură directă și necondiționată cu moartea, altele deși nu au produs direct moartea, sunt produse în același context. Leziunile au fost profunde, numeroase, ceea ce indică faptul că inculpatul i-a aplicat lovituri succesive victimei, cu putere, și chiar când L. I. se afla la pământ, lipsit de apărare”, se mai arată în rechizitoriu.

Curtea de Apel Constanța a decis să respingă apelul polițistului la decizia de pe fond și l-a condamnat definitiv la 6 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Inculpatul a fost judecat prin procedură simplificată și a beneficiat de o reducere din cauza faptului că a depus mărturie într-un alt caz, în care un infractor periculos a fost condamnat pentru faptele sale.

A lăsat orfane două fete. Mama lor a murit de cancer

Polițistul a lăsat orfane două fete, una de 11 ani și cealaltă de 22 de ani. Mama acestora decedase cu 4 ani de cancer. Minora, care a rămas în grija surorii ei mai mari, va primi o pensie de 2.000 de lei pe lună, din partea polițistului care i-a ucis tatăl, până la împlinirea vârstei de 18 ani.

Judecătorii au stabilit ca Dârmon să mai plătească daune morale de 50.000 de euro pentru fiecare din surori, să acopere cheltuielile de înmormântare, în valoare de 5.835 lei și să mai deconteze pomenile de 6 luni și 7 ani, în cuantum de 20.000 de lei. Polițistul trebuie să mai plătească 7.757,47 lei către Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, acolo unde a fost îngrijită victima.

ADVERTISEMENT