News

Polițistul Marian Godină, anunț dureros! A pierdut ce avea mai de preț

31.07.2020 | 13:24
Politistul Marian Godina anunt dureros A pierdut ce avea mai de pret
ADVERTISEMENT

Marian Godină, polițistul din Brașov cunoscut pentru umorul cu care tratează situațiile pe care le întâlnește în meseria sa și nu numai, a primit o lovitură din partea unei instanței de judecată, după ce timp de doi ani a așteptat o decizie legat de un caz.

Bărbatul se afla în proces cu Inspectoratul de Poliție Brașov, instituție căreia îi solicitase plătirea drepturilor salariale pentru perioada 2015-2020. Decizia magistraților a fost una de-a dreptul surprinzătoare. Aceștia i-au respins cererea, în timp ce alți polițiști au avut câștig de cauză.

ADVERTISEMENT

Se pare că judecătorii din Brașov au considerat că aceștia merită să încaseze banii solicitați, în timp ce polițistul brașovean s-a ales cu… nimic. Sentința instanței nu este una definitivă și poate fi atacată de Marian Godină în termen de 15 zile de la comunicare.

Marian Godină a pierdut procesul cu Inspectoratul de Poliție Brașov

„Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamanţii  … în contradictoriu cu pârâtul Inspectoratul de Poliţie al judeţului Brasov.

ADVERTISEMENT

Obligă pârâtul să recalculeze drepturile salariale ale reclamanţilor prin raportare la nivelul maxim al acestor drepturi salariale acordate pentru aceeaşi funcţie, grad, gradaţie, vechime în muncă şi în specialitate, aceleaşi condiţii de studii şi de desfăşurare a activităţii, din cadrul instituţiei pârâtului, pentru perioada 05.07.2015-prezent.

Obligă pârâtul să plătească reclamanţilor suma reprezentând diferenţe între nivelul salariilor obţinute şi nivelul maxim al salariilor stabilite pentru aceeaşi funcţie, grad, gradaţie, vechime în muncă şi în specialitate, aceleaşi condiţii de studii şi de desfăşurare a activităţii, din cadrul instituţiei pârâtului, pentru perioada 05.07.2015-prezent, actualizate cu indicele de inflaţie, precum şi dobândă legală calculată de la data scadenţei fiecărui drept salarial şi până la momentul plăţii efective.

ADVERTISEMENT

Respinge ca neîntemeiată cerere de chemare în judecată formulată de ceilalţi reclamanţi (n.r. – printre care și Marian Godină) în contradictoriu cu pârâtul Inspectoratul de Poliţie a Municipiului Braşov.

Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare”, se arată în decizia luată de magistrații de la judecătoria din Brașov.

ADVERTISEMENT

Marian Godină și mai mulți colegi din cadrul poliției au deschis procesul în urmă cu doi ani împotriva Inspectoratului de Poliție al Județului Brașov, pe motiv că cei din conducere ar fi „uitat” să le ofere sporurile care li se cuveneau potrivit Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici.

ADVERTISEMENT