Fotbal intern

Fostul atacant al FCSB, polonezul Lukasz Gikiewicz, blocat în propria locuință din Iordania până pe 24 mai. „Mâncarea ne e adusă la ușă”

05.04.2020 | 16:57
Fostul atacant al FCSB polonezul Lukasz Gikiewicz blocat in propria locuinta din Iordania pana pe 24 mai Mancarea ne e adusa la usa
ADVERTISEMENT

Fostul atacant al FCSB, atacantul polonez Lukasz Gikiewicz, nu prea are timp să se bucure de faptul că a câștigat procesul cu gruparea bucureșteană și are de primit suma de 93.500 de euro, pentru că se află într-o situație dificilă.

Polonezul Lukasz Gikiewicz, coșmar în carantina din Iordania

După ce a părăsit pe FCSB în septembrie 2019 polonezul a decis la cei 32 de ani ai săi să meargă în campionatul Iordaniei, la echipa Al Faisaly.

ADVERTISEMENT

A semnat contractul în ianuarie 2020 și credea că va avea în Iordania ocazia de a câștiga niște bani frumoși într-un campionat care nu are un nivel ridicat.

E singur, fără familie

Însă pandemia de COVID 19 i-a dat peste cap toate socotelile. În momentul de față Gikiewicz este prizonier între pereții locuinței din Amman, capitala Iordaniei, unde are de stat o lungă perioadă.

ADVERTISEMENT

“Sunt fără familie până pe 24 mai, pentru că au spus că aeroporturile vor fi închise în Iordania până la sfârşitul Ramadanului […] Rugăciunile în moschei au fost de asemenea suspendate.

E interzisă ieșirea din casă

Armata şi poliţia sunt pe străzi, totul este închis, cu excepţia magazinelor mici, farmaciilor şi benzinăriilor. Este interzis să ieşi din casă. Până la noi ordine, părăsirea locuinţei se pedepseşte cu un an de închisoare.

ADVERTISEMENT

Mâine vor fi livrate pentru fiecare apartament, atenţie, pâine şi maximul 3 litri de apă, iar joi pui, zahăr şi ouă”.

A mai jucat la Al Faisaly în sezonul 2017-18

În Iordania măsurile luate de autorități sunt extrem de severe și toți cei care nu au ținut cont de ele au cunoscut imediat rigorile legii, fiind arestați pe loc și în 24 de ore trimiși în închisoare, fie că a fost vorba de cetățeni autohtoni, fie de cetățeni de altă naționalitate.

ADVERTISEMENT

Lukasz Gikiewicz este un globe trotter al fotbalului, în cariera sa el trecând pe la 16 echipe. La Al Faisaly a fost primit cu brațele deschise, pentru că în 2017 a jucat timp de un sezon și în 33 de meciuri a marcat 19 goluri, cea mai bună performanță a sa din carieră.

ADVERTISEMENT