News

Polonia ajută din nou România. Trei pacienți Covid-19 din București, în stare critică, transferați la Lodz

După Ungaria, România transferă pacienți Covid în stare gravă și în Polonia. Joi, 3 pacienți din București ajung la Lodz pentru a primi tratament în secțiile ATI.
21.10.2021 | 16:38
Polonia ajuta din nou Romania Trei pacienti Covid19 din Bucuresti in stare critica transferati la Lodz
ADVERTISEMENT

După Ungaria, un alt stat european, membru al UE, ajută România în privința tratării bolnavilor de Covid-19 aflați în stare gravă.

Ministerul Sănătății a anunțat, joi, că 3 pacienți infectați cu noul coronavirus, aflaţi în stare critică, vor fi transferați în Polonia.

ADVERTISEMENT

România transferă pacienți Covid în stare gravă și în Polonia. Trei bolnavi din București ajung joi la Lodz

În cursul acestei zile, 3 bolnavi de Covid în stare critică urmează a fi transferaţi în Polonia, a anunțat Ministerul Sănătăţii.

Este vorba despre pacienți care se aflau la spitale din București, transportabili, intubați, care necesită asistență medicală într-o secție de anestezie terapie intensivă (ATI).

ADVERTISEMENT

”Mulţumim colegilor noştri din Polonia pentru sprijin şi promptitudine.

În aceste zile foarte grele, continuăm eforturile pentru a găsi soluţii în vederea aprovizionării spitalelor cu medicamentele necesare şi pentru acordarea asistenţei medicale pacienţilor care au nevoie, inclusiv prin transfer în afara graniţelor”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii, conform Agerpres.

Klaus Iohannis, discuții cu oficiali europeni pe tema crizei sanitare din România

Ministrul Sănătății a mai anunțat, joi, că preşedintele Klaus Iohannis a participat recent la o întâlnire în format videoconferinţă cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cu preşedintele Republicii Lituania şi premierii din Polonia, Slovacia şi Slovenia, în pregătirea reuniunii Consiliului European din 21-22 octombrie de la Bruxelles.

ADVERTISEMENT

În cadrul discuțiilor, liderii europeni şi-au exprimat disponibilitatea de a oferi sprijin pentru țara noastră în această perioadă critică din punct de vedere sanitar.

Tot în această săptămână, marți, 19 octombrie, ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a avut o discuţie similară cu omologul polon, Adam Niedzielski, care a asigurat că analizează posibilitatea acordării de ajutor medical României.

ADVERTISEMENT

România a transferat pacienți Covid-19 și în Ungaria

Prima țară din UE care a primit pacienți Covid-19 din România a fost Ungaria. Luni, ministrul interimar al Afacerilor Interne, Lucian Bode, a informat că au fost transferaţi 26 de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 în Ungaria, în urma înțelegerii dintre România și țara vecină privind preluarea unor pacienți.

Din păcate, doi dintre pacienți au decedat. Ministerul a anunțat că și-au pierdut viața o femeie de 64 ani, din Timișoara, transferată în Szeged și o altă femeie de 63 ani, din București, care a fost transferată în Debrecen.

ADVERTISEMENT