News

Polonia ajută România cu 50 de concentratoare de oxigen pentru bolnavii Covid-19. Aparatura a ajuns în țară

Miercuri, 13 octombrie, România a primit 50 de concentratoare de oxigen din Polonia. Aparatura va ajuta bolnavii Covid-19 aflați în stare gravă.
13.10.2021 | 11:01
Polonia ajuta Romania cu 50 de concentratoare de oxigen pentru bolnavii Covid19 Aparatura a ajuns in tara
ADVERTISEMENT

Odată cu activarea Mecanismului de Protecție Civilă al UE, România și-a asigurat sprijin extern pentru a lupta cu pandemia de Covid-19.

Polonia sprijină autoritățile din țară cu 50 de concentratoare de oxigen pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

Aparatura a ajuns în țară, miercuri dimineața, a informat Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

Polonia a trimis 50 de concentratoare de oxigen în România. Aparatura, folosită pentru bolnavii Covid-19

Administrația de la Varșovia a asigurat transportul acestor materiale sanitare extrem de utile pentru tratarea pacienților infectați cu Covid-19 care au nevoie de oxigen.

ADVERTISEMENT

Concentratoarele au ajuns miercuri dimineață în Iași. După ce ISU va face recepția echipamentelor, ele urmează a fi transportate la unitatea modulară din Lețcani.

Spitalul mobil de la Lețcani, ridicat în 2020, și-a deschis din nou porțile pentru pacienții Covid. Primii bolnavi au fost transferați marți seara de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi.

ADVERTISEMENT

”Polonia a asigurat transportul acestor materiale sanitare indispensabile tratării pacienților infectați cu noul Coronavirus care au nevoie de oxigen.

Acestea au ajuns în această dimineață în Iași urmând ca ISU Iași să facă recepția echipamentelor, ca mai apoi să fie transportate la unitatea modulară din Lețcani.

ADVERTISEMENT

”La solicitarea statului român în vederea acordării de sprijin în combaterea efectelor generate de creșterea exponențială a numărului de cazuri confirmate SARS-CoV-2, adresată Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS de către Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, astăzi, 13 octombrie 2021, 50 de concentratoare de oxigen aflate în stocurile Poloniei au ajuns în România”, anunță DSU.

România mulțumește Comisiei Europene și Poloniei pentru ajutorul acordat

România subliniază faptul că solidaritatea europeană, prin aceste acțiuni de sprijin, contribuie la încercarea de revenire la starea de normalitate.

De asemenea, oficialitățile de la București transmit mulțumiri Comisiei Europene și Poloniei după acest demers medical.

”Solidaritatea europeană materializată prin acțiuni concrete de sprijin ale tuturor țărilor afectate de situații de urgență diverse a reprezentat și continuă să reprezinte de o manieră prioritară pasul premergător către ceea ce numim în managementul situațiilor de urgență, revenirea la starea de normalitate.

Mulțumim Comisiei Europene și Poloniei pentru sprijinul oferit în combaterea efectelor generate de coronavirusul SARS-CoV-2”, mai anunță DSU în comunicat.

ADVERTISEMENT
Tags: