Fotbal international

Polonia – Argentina 0-2, în Grupa C la Campionatul Mondial 2022. Calificare entuziasmantă a „pumelor”, leșii ajung chinuit în optimi

Argentina a obținut o victorie entuziasmantă în fața Poloniei, scor 2-0, și s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului Mondial de pe primul loc în Grupa C.
30.11.2022 | 23:18
Polonia  Argentina 02 in Grupa C la Campionatul Mondial 2022 Calificare entuziasmanta a pumelor lesii ajung chinuit in optimi
Polonia - Argentina se duelează în Grupa C de la CM 2022
ADVERTISEMENT
30-11-2022
21:11

Argentina și Polonia, echipele din Grupa C care s-au calificat în optimile de finală

Argentina a învins Polonia mult mai clar decât o arată scorul de 2-0 în ultima etapă a Grupei C și s-a calificat într-o manieră entuziasmantă în optimile de finală ale Campionatului Mondial, de pe primul loc. Leșii au evoluat sub orice critică și s-au salvat doar datorită prestației excelente a portarului Szczesny, care a limitat proporțiile scorului.

Cum în celălalt meci al grupei Mexic a învins Arabia Saudită cu doar 2-1, Polonia ajunge în optimile de finală de pe locul 2, obținut datorită golaverajului mai bun cu un gol față de naționala nord-americană.

grupa c
Clasament Grupa C
30-11-2022
20:03

FINAL: Polonia - Argentina 0-2 (Mac Allister 47, J. Alvarez 68)

Min. 90+7: S-a terminat meciul, Argentina învinge fără drept de apel cu 2-0.

Min. 90+3: Tagliafico scapă singur în careu, îl lobează elegant pe Szczesny, dar apare în ultimul moment un fundaș polonez și respinge de pe linia porții. Dacă era gol, Polonia era eliminată!!!

Min. 90: De la margine se arată 6 minute de prelungire.

Min. 85: Lautaro Martinez scapă singur în careu, șutează pe colțul lung, dar mingea se duce pe lângă poartă.

Min. 73: Alvarez șutează plasat, dar nimerește plasa laterală.

Min. 71: Messi reia din prima o centrare de pe partea stângă, dar Szczesny apără din nou.

Min. 70: Polonia – Argentina 0-2 și  Arabia Saudită – Mexic 0-2. La aceste scoruri, Argentina este pe primul loc în grupă, iar Polonia și Mexic sunt la egalitate perfectă pe locurile 2 și 3. În acest caz, departajarea se va face pe criteriul fair-play. În acest minut, Mexic conduce cu 7-4 și este eliminată.

grupa c
Clasament Grupa C în minutul 70

Min. 68: GOOOL Argentina! Julian Alvarez primește o pasă în careu și înscrie cu un șut superb din 10 metri, direct în vinclu.

Min. 61: Mac Allister șutează din prima, dar portarul polonez apără din nou.

Min. 55: Polonia – Argentina 0-1 și  Arabia Saudită – Mexic 0-2. La aceste scoruri, Argentina este pe primul loc în grupă, iar Polonia pe 2.

grupa c
Clasament Grupa C în minutul 55

Min. 47: GOOOL Argentina! Molina trimite o centrare pe jos în careu, Mac Allister deviază spre colțul lung, mingea lovește bara și intră în plasă.

gol 1
Golul din minutul 47

Min. 46: A început repriza secundă.

30-11-2022
19:53

La pauză, Polonia și Argentina sunt echipele din Grupa C calificate în optimile de finală

Polonia – Argentina 0-0 și Arabia Saudită – Mexic 0-0 sunt rezultatele înregstrate la pauză în ultima etapă a Grupei C de la Campionatul Mondial.

Astfel, Polonia și Argentina ocupă în continuare primele două poziții în clasament și sunt calificate în optimile de finală. „Pumele” au același număr de puncte ca și saudiții – 3, dar ar merge mai departe datorită golaverajului.

30-11-2022
18:59

Szczesny, eroul Poloniei în prima repriză a meciului cu Argentina

Vezi aici meciul în format LIVE VIDEO.

Min. 45+3: S-a terminat prima repriză.

Min. 44: Di Maria șutează din careu, pe jos, Szczesny e atent și reține.

Min. 39: Messi execută puternic în stânga portarului, însă Szczesny se revanșează și are o paradă de zile mari, respingând în corner.

penalty
Penalty-ul ratat de Messi

Min. 36: Alvarez centrează în careu, Szczesny iese aiurea și îl lovește pe Messi, însă arbitrul lasă jocul să continue. Avertizat din camera VAR, revede faza pe monitor și dictează penalty pentru argentinieni.

fault messi
Faza în urma căreia s-a acordat penalty cu VAR

Min. 33: Di Maria execută senzațional un corner direct pe poartă, Szczesny intervine in extremis și respinge de sub bară în corner.

Min. 28: Acuna șutează violent pe lung din colțul careului mare, mingea trece puțin pe lângă poartă.

Min. 16: Acuna șutează la colțul lung din 10 metri lateral stânga, mingea se duce peste poartă.

Min. 11: Portarul polonez se remarcă din nou la un șut la colțul scurt al lui Messi, reușind să respingă mingea în corner.

messi 11
Ocazia lui Messi din minutul 11

Min. 7: Szczesny reține șutul lui Messi din afara careului.

Min. 1: A Început partida.

Înainte de startul celor două partide din Grupa C, calificate în optimile de finală sunt Polonia și Argentina.

30-11-2022
18:11

Echipele de start Polonia - Argentina

Polonia: Szczesny (Juventus) – Bereszynski (Sampdoria), Glik (Benevento), Kiwior (Spezia) – Cash (Aston Villa), Bielik (Birmingham City), Krychowiak (Al-Shabab), Frankowski (Lens) – Zielinski (Napoli) – Swiderski (Charlotte) – Lewandowski (Barcelona). Rezerve: Grabara, Skorupski – Bednarek, Grosicki, Gummy, Jedrzejczyk, Kaminski, Milik, Piatek, Skoras, D. Szymanski, S. Szymanski, Wieteska, Zalewski, Zurkowski. Selecţioner: Czesław Michniewicz

Argentina: Martínez (Aston Villa) – Molina (Atletico Madrid), Romero (Tottenham), Otamendi (Benfica), Acuña (Sevilla) – Mac Allister (Brighton), De Paul (Atletico Madrid), E. Fernandez (Benfica) – Di Maria (Juventus), Messi (PSG), J. Alvarez (Manchester City). Rezerve: Armani, Rulli – Almada, Correa, Dybala, Foyth, La. Martinez, Li. Martinez, Montiel, Palacios, P. Gomez, Paredes, Pezzella, G.Rodriguez, Tagliafico. Selecţioner: Lionel Scaloni.

Meciul Polonia – Argentina are loc miercuri, 30 noiembrie, cu începere de la ora 21:00, în cadrul etapei a 3-a din Grupa C la turneul final al CM din Qatar. Polonia are patru puncte după primele două partide, golaveraj plus doi, Argentina și Arabia Saudită au câte 3, iar Mexic un singur punct.

Polonia – Argentina, în etapa a 3-a din Grupa C a Campionatul Mondial 2022

Polonia – Argentina este un meci foarte important pentru calificarea în optimile de finală. Ambele echipe au reale șanse de a avansa din grupă. Sunt diverse scenarii posibile și în această grupă, unde toate echipele păstrează șanse înaintea ultimei runde, inclusiv ultima clasată, Mexicul.

ADVERTISEMENT

Unde se joacă meciul dintre Polonia și Argentina

Confruntarea Polonia – Argentina se desfășoară miercuri, 30 noiembrie, de la ora 21:00 pe stadionul “974” din Doha, în etapa a 3-a din Grupa C la turneul final al CM 2022 și cu siguranță va fi atmosferă de mare meci, pentru că sunt peste 10.000 de suporteri argentinieni prezenți în Qatar și cel puțin 2.000 de polonezi.

Pe stadionul construit exclusiv din cele 974 de containere de transport a început practic numărătoarea inversă până când se va încheia ultimul joc programat aici, o optime de finală, și arena va dispărea ca și când nu a fost vreodată. Își vor aminti de ea cei care au jucat în partidele Mexic – Polonia 0-0, Portugalia – Ghana 3-2, Franța – Danemarca 2-1, Brazilia – Elveția 1-0 și din grupe va mai fi Serbia – Elveția.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida

Partida Polonia – Argentina se joacă miercuri, 30 noiembrie, de la ora 21:00, şi va fi televizată în direct şi în exclusivitate pe postul TVR 1. O mai puteţi viziona intrând pe site-ul FANATIK, în format LIVE VIDEO.

O nouă zi de autentică vară cu o zi înainte de 1 decembrie va fi în Qatar. La Doha, soarele va inunda cerul, iar temperatura pe care o vor resimți zecile de mii de turiști din toate colțurile lumii, sosiţi la marele eveniment al sportului rege, va fi de 29 de grade, cu vreo nouă grade mai puțin pe stadioane, dar oricum nu putem vorbi despre o arșiță insuportabilă.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să știi despre Polonia – Argentina, de la Cupa Mondială 2022, dacă jucați la pariuri

Fiind vorba de un meci în care se vor afla inamici doi dintre cei mai mari jucători de atac din lume, polonezul Lewandowski și argentinianul Leo Messi, este clar că se va paria foarte mult. FANATIK prezintă cele mai importante informaţii înaintea partidei dintre Polonia și Argentina.

Ce absenţe au Polonia şi Argentina

Este meciul de totul sau nimic pentru ambele reprezentative şi pentru liderii lor, Robert Lewandowski şi Leo Messi. Legătura nevăzută dintre cei doi, adevărată ştafetă în timp, este FC  Barcelona, club la care Messi a jucat mulţi ani, iar acum vedeta e polonezul. Polonia se prezintă cu efectivul complet la acest meci decisiv.

ADVERTISEMENT

Şi selecţionerul Argentinei, Lionel Scaloni, îşi poate alcătui echipa de start aproape cum doreşte, pentru că are o singură absenţă, fundaşul central Lisandro Martinez. Scaloni este sub o mare presiune, dacă Argentina nu va reuşi calificarea în optimi, la întoarcerea în ţară urmând a deveni cel mai urât personaj ca urmare a eşecului cu Arabia Saudită.

Polițistul olandez Danny Makkelie, la al doilea meci arbitrat la acest Mondial

Un meci cu un asemenea impact avea nevoie de un arbitru care să supravegheze totul cu mare atenţie pe teren şi nimeni nu putea fi mai potrivit decât poliţistul olandez Danny Makkelie, care va conduce al doilea meci la turneul final, după alt meci extrem de important din Grupa E, Spania – Germania.

Duelul cheie al meciului Polonia – Argentina ar putea fi  între doi colegi de club la Juventus. Wojciech Szczęsny a apărat un penalty în victoria Poloniei împotriva Arabiei Saudite, ceea ce înseamnă că acum a apărat 11 penalty-uri din cele 34 cu care s-a confruntat din vara anului 2017 încoace – un procent uriaș de 32,35%! El îl va înfrunta pe colegul său de la Juventus, Angel Di María.

Cote la pariuri la jocul Polonia – Argentina

O avea Polonia un atacant de talia lui Robert Lewandowski, dar pentru casele de pariuri prezenţa în echipa Argentinei a lui Leo Messi este garanţia succesului şi prin urmare “pumele” au cotă de 1,45 la victorie faţă de un uriaş 8,50 al polonezilor. Şansă dublă 1X are cotă 2,90, iar gol marcat de polonezi cotă 1,90.


  • 2,45 este cota Superbet pentru “GG – înscriu ambele echipe” în Polonia – Argentina. VEZI AICI TOATE COTELE

ADVERTISEMENT