Fotbal international

Informaţii de ultimă oră despre Grupa C de la Campionatul Mondial 2022! Szczesny dezvăluie secretul care i-a permis să apere penaltyul lui Messi

Argentina este considerată drept una dintre marile favorite la câştigarea Campionatului Mondial 2022, iar turneul final din Qatar va fi ultimul din cariera lui Messi.
01.12.2022 | 17:53
Informatii de ultima ora despre Grupa C de la Campionatul Mondial 2022 Szczesny dezvaluie secretul care ia permis sa apere penaltyul lui Messi
Portarul polonez Szczesny a dezvăluit că parada sa la penaltyul executat de Messi nu a fost întâmplătoare. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
01-12-2022
15:52

Wojciech Szczesny dezvăluie secretul care i-a permis să pareze penaltyul executat de Messi

Ca și-n meciul cu Arabia Saudită, Argentina a beneficiat de un penalty și contra Poloniei. Și din nou unul acordat destul de ușor. De această dată însă, spre deosebire de jocul cu saudiții, Messi n-a reușit să transforme, Szczesny izbutind să pareze.

N-a fost o întâmplare. ”Cu Claudio Filippi, antrenorul portarilor Juventus, am gasit o metoda de analiză a penalty-urilor. Messi, acum te studiez! Abia astept sa joc împotriva Argentinei”, declara, potrivit Clarin, înaintea jocului, portarul polonez.

Și, iată, avertismentul avea acoperire. Portarul lui Juventus explică parada: ”Acum pot spune că știam unde va trage Messi, deși la momentul respectiv nu eram atât de sigur. Leo așteaptă să vadă unde sare portarul la unele penalty-uri, iar la altele șutează tare.

Știam că dacă va alege să tragă tare o va face mai degrabă în stânga mea. Am văzut că nu și-a oprit elanul, așa că am simțit unde va trage, m-am aruncat și am apărat. 

Sunt fericit, pentru că penalty-ul mi-a oferit o foarte mare satisfacție. Le eram dator colegilor”, a spus Szczesny.

01-12-2022
10:21

Lionel Messi, prima reacție după ce i-a doborât recordul lui Diego Maradona

Lionel Messi a devenit jucătorul cu cele mai multe partide la Cupa Mondială pentru Argentina, 22. Superstarul lui PSG i-a doborât recordul lui Diego Maradona grație apariției în meciul cu Polonia. 

„Decarul pumelor” mai are nevoie de un gol pentru a-l depăși pe „El Pibe D’Oro” și la numărul de goluri marcate la campionatele mondiale. Cei doi se află la egalitate cu 8 reușite. 

„Am aflat acum, nu știam. E o plăcere că pot să bifez astfel de recorduri în continuare. Cred că Diego ar fi foarte fericit că i-am doborât recordul, pentru că mereu m-a îndrăgit și întotdeauna s-a bucurat când lucrurile au mers bine pentru mine”, a declarat Lionel Messi, după ce ia aflat că i-a doborât recordul lui Diego Maradona. 

01-12-2022
07:07

Mexic a rămas fără selecționer după ce a fost eliminată de la Cupa Mondială

Mexic a pierdut la limită biletul în optimile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar. Locul 2 în grupa C a fost obținut de Polonia, care a avut un golaveraj mai bun, deși formația lui Lewandowski a pierdut, scor 0-2 cu Argentina. 

Odată cu fluierul final al victoriei Mexicului, scor 2-1 cu Arabia Saudită contractul selecționerului Gerardo “Tata” Martinos-a încheiat, devenind primul antrenor de la Campionatul Mondial 2022 care părăsește echipa.

Selecționerul în vârstă de 60 de ani intrase în conflict cu suporterii încă din vara lui 2021, când mexicanii au pierdut cu SUA în calificările Cupei Mondiale 2022. „Sunt primul responsabil pentru această dezamăgire și frustrare extraordinară pe care le avem.

Îmi asum pe deplin responsabilitatea pentru acest mare eșec. Contractul meu s-a încheiat imediat ce arbitrul a fluierat finalul și nu mai este nimic de făcut”, a declarat Gerardo “Tata” Martino, la finalul partidei cu Arabia Saudită. 

Odată cu eliminarea în faza grupelor de la Cupa Mondială Mexic a înregistrat o contraperformanță. A fost pentru prima oară din 1990 când Mexic nu se califică în fazele eliminatorii ale unui Campionat Mondial. În 1990, la turneul final din Italia, Mexicului i-a fost interzisă participarea, deoarece a trimis pe teren jucători neeligibili în meciurile de calificare pentru Jocurile Olimpice. 

29-11-2022
21:38

Lisandro Martinez, doar rezervă în partida cu Polonia

Argentina își joacă ultima șansă pentru calificarea în optimi la întâlnirea cu Polonia, dar l-a pierdut pe fundașul central Lisandro Martinez.

Un jurnalist argentinian a dezvăluit că jucătorul lui Manchester United are probleme medicale și va fi doar pe banca de rezerve la ultimul meci din grupă. În aceste condiții, cuplul de fundași centrali va fi format din Cristian Romero și Nicolas Otamendi, cei care au jucat și împotriva Arabiei Saudite.

29-11-2022
08:49

Istvan Kovacs, a șasea delegare la Cupa Mondială din Qatar în Arabia Saudită - Mexic

Istvan Kovacs va fi arbitru de rezervă la meciul Arabia Saudită – Mexic, care va avea loc, miercuri, 30 noiembrie, ora 21:00, în ultima etapă a grupei C de la Campionatul Mondial din Qatar. Este a șasea delegare a „centralului” român la Campionatul Mondial din Qatar, toate din postura de al patrulea oficial. 

La meciul dintre saudiți și mexicani, arbitrul din Carei va fi al patrulea oficial într-un meci condus de o brigadă de arbitrii englezi, în frunte cu „centralul” Michael Oliver, ajutat de la linii de Stuart Burt și Simon Bennett. 

Istvan Kovacs va fi al patrulea oficial și la meciul Senegal – Ecuador, marți, 29 noiembrie, ora 17:00, în ultima etapă a grupei A de la Campionatul Mondial din Qatar. Cel mai bine cotat arbitru român a fost arbitru de rezervă, până acum, la Qatar – Ecuador, Uruguay – Coreea de Sud, Mexic – Argentina și Spania – Germania. 

28-11-2022
11:05

Arabia Saudită, fără căpitan la meciul decisiv de calificare

Arabia Saudită își joaca șansa la o calificare istorică în optimile de finală, în ultimul meci cu Mexic, însă saudiții l-au pierdut pe căpitanul Salman Al-Faraj, conform DPA. 

Acesta s-a accidentat la picior în meciul cu Argentina, iar federația „șoimilor verzi” a anunțat oficial că jucătorul nu va putea să mai evolueze la acest turneu final. Saudiții l-au pierdut și pe fundaşul stânga Yasser Al-Shahrani, care a suferit o accidentare groaznică în urma unei ciocniri cu portarul Mohammed Al-Owais.

27-11-2022
14:55

Reacția familiei lui Lionel Messi după golul cu care l-a egalat pe Diego Maradona la naționala Argentinei

Lionel Messi a înscris cu Mexic și a scris istorie în tricoul Argentinei. Superstarul lui PSG l-a egalat pe Diego Maradona atât la prezențele la Cupa Mondială pentru Argentina, 21, cât și la numărul de goluri marcate la campionatele mondiale, 8. 

Familia lui Lionel Messi, aflată în tribunele stadionului Lusail Iconic Stadium, a avut o reacție genială în momentul în care fostul Balon de Aur a deblocat tabela în meciul cu Mexic, decisiv pentru calificare. 

27-11-2022
12:55

Scene virale cu doi fani mexicani, soț și soție. Au nimerit în mijlocul peluzei argentiniene

Un cuplu mexican, soț și soție, au fost protagoniștii unor scene haioase în timpul meciului dintre Argentina – Mexic 2-0. Suporterii mexicani au nimerit într-una dintre peluzele fanilor argentinieni și au fost nevoiți să ia parte la spectacolul oferit de suporterii echipei adverse. 

Imaginile s-au viralizat rapid pe rețelele de socialiazare. „Iubito, ești sigură că ai luat bilete unde trebuie?”, a fost mesajul atașat filmulețului care a strâns 1,3 milioane de vizualizări. 

 

27-11-2022
10:13

Fanii argentinieni și mexicani s-au luat la bătaie în interiorul stadionului la Argentina - Mexic 2-0

Tensiunea din teren la meciul Argentina – Mexic, încheiat 2-0, în etapa a doua din grupa C la Campionatul Mondial din Qatar, a ajuns și la nivelul tribunelor. 

Mai mulți fani argentinieni și mexicani s-au bătut, la propriu, în tribunele arenei Lusail Iconic Stadium. 

27-11-2022
08:42

Mesajul lui Robert Lewandowski după ce a marcat primul gol la o Cupă Mondială

Robert Lewandowski a marcat pentru prima oară la o Cupă Mondială. Atacantul polonez a înscris în victoria cu Arabia Saudită, scor 2-0, în etapa a doua din grupa C a Cupei Mondiale din Qatar. 

Vârful Barcelonei a mărturisit cât de mult înseamnă reușita de la turneul final, menționând că toate visele au devenit realitate.

„Cred că, cu cât devin mai în vârstă, cu atât sunt mai emoționat și sunt conștient că atunci când vine vorba de Cupa Mondială, ar putea fi ultima pentru mine.

După ce am marcat, toate visele și, de asemenea, importanța golului (n.r. menține șansele de calificare în optimi pentru Polonia) și cum am marcat, au devenit realitate. Toate acele vise din copilărie s-au împlinit”, a declarat Robert Lewandowski. 

26-11-2022
15:07

Calculele Argentinei pentru meciul cu Mexic. Cum evită eliminarea de la CM 2022

Polonia a învins Arabia Saudită, scor 2-0, şi a urcat pe primul loc în Grupa C, unde, de la ora 21:00, se va disputa meciul Argentina – Mexic. Selecţionata lui Lionel Scaloni trebuie să evite înfrângerea pentru a mai avea şanse la calificarea în optimile de finală.

Pentru a spera la optimile de finală, Argentina este obligată să învingă Mexicul. Cu un succes, “pumele” ar fi la egalitate cu Arabia Saudită, ambele cu câte 3 puncte, dar sud-americanii ar urca pe locul 2, cu ajutorul golaverajului mai bun.

Cu o remiză în meciul cu Mexic, Argentina ar rămâne pe ultimul loc în Grupa C, dar ar mai avea şanse la calificare. “Pumele” ar fi obligate să învingă Polonia, în ultima etapă din faza grupelor, dar la un scor care să le permită un golaveraj mai bun decât polonezii.

Cu o înfrângere în faţa Mexicului, Argentina ar fi eliminată matematic de la Campionatul Mondial 2022.

Grupa C
Clasamentul din Grupa C înainte de Argentina – Mexic
25-11-2022
14:45

Messi poate juca împotriva Mexicului

Selecționerul naționalei Argentinei, Lionel Scaloni, a negat informațiile conform cărora Leo Messi are probleme medicale și a anunțat că vedeta sa va evolua în partida cu Mexic.

”Messi s-a antrenat și chiar a făcut-o bine. Nu toată lumea a fost pe teren pentru că cei care au jucat în primul meci au făcut recuperare. Este bine și cu siguranță nu vom avea probleme fizice. Toți jucătorii sunt bine.

Primul meci a afectat echipa, însă am văzut o reacție imediată. Singurul lucru pe care trebuie să îl facem este să ridicăm capul și sunt sigur că echipa va reuși asta. E posibil să apară schimbări în echipă, vom face o analiză”, a declarat Scaloni, conform Globo.

25-11-2022
12:43

Jucătorii Arabiei Saudite, răsplătiți cu un Rolls Royce pentru victoria cu Argentina

Fotbaliștii Arabiei Saudite vor fi recompensați pe măsură pentru victoria istorică în fața Argentinei, de către regele Mohammed bin Salman Al Saud.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Pubity (@pubity)


Conform Pubity Sport, saudiții vor primi fiecare câte un Rolls Royce. Absolut toți jucătorii! Prețul de catalog al unui astfel de bolid de lux pleacă de la suma astronomică de 465.000 de dolari.

În 1994, fotbalistul saudit  Saeed Al-Owairan a primit o recompensă similară după un gol de poveste la Campionatul Mondial împotriva Belgiei. Arabia Saudită joacă împotriva Polonie cu șansa calificării pe masă. Rămâne de văzut cum vor fi jucătorii Arabiei Saudite răsplătiți în acest caz.

25-11-2022
09:36

Yasser Al-Shahrani, accidentat în Argentina - Arabia Saudită 1-2, operat de urgență la pancreas

Yasser Al-Shahrani, 30 de ani, fundașul Arabiei Saudite, a suferit o accidentare horror în victoria istorică pe care naționala sa a obținut-o în fața Argentinei, scor 2-1. 

Al-Shahrani a fost lovit cu genunchiul în cap chiar de portarul Arabiei Saudite, în prelungirile partidei, când a ieșit să boxeze o centrare venită în careu. Impactul a fost extrem de dur, iar fundașul saudit s-a prăbușit la pământ.

A suferit o fractură de maxilar, dar s-a ales și cu câteva coaste rupte. Ceea ce i-a provocat o hemoragie internă. Astfel, Yasser Al-Shahrani a fost operat de urgență la pancreas. Iar starea sa este stabilă în acest moment.

“Vreau să liniștesc oamenii în legătură cu starea mea de sănătate, sunt mai bine. Nu uitați să vă rugați pentru mine. Felicitări pentru victorie”, a scris fotbalistul pe rețelele de socializare.

25-11-2022
07:34

Lionel Messi s-a antrenat din nou separat

Suporterii Argentinei stau cu sufletul la gură, după ce Lionel Messi s-a antrenat din nou separat. 

Conform Marca, starul naționalei „Pumelor” a făcut doar recuperare după meciul cu Arabia Saudită. Cu toate acestea, Messi va fi inclus în lot pentru meciul cu Mexic și sunt șanse mari să fie pe teren.

24-11-2022
20:11

Pentru suporteri, Argentina - Mexic a început deja!

Argentina – Mexic se joacă sâmbătă, de la ora 21. Este o confruntare care are o importanță majoră în cursa pentru fazele eliminatorii, după ce Messi & Co au început turneul cu o înfrângere șocantă în fața Arabiei Saudite.

Fanii au început deja ”războiul”, în Qatar. Iar pe rețelele sociale au apărut imagini de la o ”confruntare” între fanii mexicani și cei argentinieni. Care, se pare, a pornit de la scandări ale primilor, care-l vizau pe Leo Messi.

24-11-2022
18:27

Istvan Kovacs a fost delegat la meciul care decide viitorul Argentinei

Învinsă de Arabia Saudită, Argentina joacă o primă ”finală”, sâmbătă, de la ora 21, contra Mexicului. Un meci care poate decide destinul lui Messi & Co la competiția din Qatar.

Istvan Kovacs face parte dintre arbitrii desemnați la acest joc. Este al patrulea arbitru în brigada condusă de italianul Daniele Orsato. Asistenții vor fi Ciro Carbone și Alessandro Giallatini, iar în camera VAR va fi Massimiliano Irrati.

Este al treilea joc în care Istvan Kovacs este delegat la Cupa Mondială, după Ecuador – Qatar și Uruguay – Coreea de Sud. În fiecare dintre ele fiind ”rezervă”. 

23-11-2022
13:12

Yasser Al-Shahrani are fractură de maxilar

Fundașul echipei Arabiei Saudite, Yasser Al-Shahrani, a suferit o fractură de maxilar după o ciocnire cu portarul Mohammed Al-Owais în meciul cu Argentina și nu va mai juca la Cupa Mondială din Qatar.

Transferat de la Doha la Riyadh, jucătorul saudit a fost operat pentru că avea maxilarul rupt și a transmis un mesaj de pe patul de spital: ”Am vrut să vă asigur de starea mea de sănătate, sunt mai bine”.

Accidentarea sa este una destul de gravă și astfel nu mai mai putea juca la Cupa Mondială. Imediat după meci, pe rețelele de socializare a circulat o fotografie cu o radiografie de craniu în care se vedea o ruptură de maxilar și s-a spus că este a lui Al-Shahrani, dar nu era decât un fake.

22-11-2022
21:51

Prințul Arabiei Saudite a intervenit imediat după accidentarea lui Al Shahrani în meciul cu Argentina

În minutul 95 al partidei dintre Arabia Saudită și Argentina, scor 2-1, Al Shahrani, fundașul saudiților, a fost lovit cu genunchiul în plină figură de către portar și s-a ales cu maxilarul rupt.

Prințul Arabiei Saudite a intervenit imediat și i-a oferit ajutorul fotbalistului, pentru a fi transportat de urgență în Germania, unde va ajunge pe mâna specialiștilor.

Radiografia lui Al Shahrani. Sursă foto: twitter.com
Radiografia lui Al Shahrani. Sursă foto: twitter.com
22-11-2022
18:43

Aguero, reacție acidă după ce nu a fost lăsat în cantonamentul Argentinei

Fostul atacant al naționalei Argentinei, Sergio Aguero, a dezvăluit că deși se află pe lista cu oficiali de la federație nu a primit acceptul să intre în cantonament, deoarece acreditarea sa nu este încă gata.

”Nu am putut să mă întâlnesc cu foştii mei coechipieri, ceea ce este puţin ciudat. De trei-patru zile mi se spune că acreditarea mea nu este gata. Dacă nu vor să fiu aici e în regulă, dar să mi se spună.

Nu am deranjat niciodată pe nimeni, m-am purtat bine cu toată lumea mereu. Poate există oameni din interiorul Federaţiei care consideră altceva. Eu nu îmi amintesc însă. Aştept un răspuns de la cei din Federaţie”, a declarat Aguero, conform Sport Bible.

La aflarea faptului că fostul mare atacant nu este lăsat să-și viziteze foștii colegi de la naționala Argentinei, Luis Enrique l-a invitat să vină în cantonamentul Spaniei.

”Cum ar arăta dacă aș merge să vizitez Spania înainte de să fi fost să-mi văd colegii de echipă? Încă aștept să mă sune cineva de la federației și să-mi spună ceva”, a încheiat Sergio Aguero.

22-11-2022
07:31

Medicul lui Messi vrea ca Argentina să piardă toate meciurile la Cupa Mondială din Qatar

Argentina vrea să debuteze cu dreptul la Cupa Mondială din Qatar. „Pumele” o înfruntă pe Arabia Saudită, marți, 22 noiembrie, ora 12:00, ora României. Nu de aceeași părere este Diego Schwarzstein, care îl asistă medical pe Lionel Messi încă din copilărie. 

Medicul, care este unul dintre apropiații superstarului argentinian, nu vrea ca Argentina să câștige vreun meci la Cupa Mondială din Qatar și a justificat alegerea. Totul pleacă de la problemele financiare cu care se confruntă țara din America de Sud, iar Diego Schwarzstein este convins că victoriile formației lui Lionel Scaloni va lua fața neregulilor din țara sa. 

„Ca fan al fotbalului, aș vrea ca Argentina să fie campioană mondială. Ca cetățean argentinian, ca om, mi-aș dori însă ca ei să piardă toate cele trei meciuri din grupe și să fie eliminați după prima fază a competiției. De ce? Sunt convins că acest guvern obscen populist pe care îl avem aici ar folosi succesul Argentinei la Cupa Mondială pentru a acoperi lucrurile.

Ei ar putea anunța devalorizarea monedei în ziua în care echipa națională joacă, când nimeni nu este concentrat pe altceva. Am trecut prin multe crize în această țară, dar aceasta este cea mai gravă. Datele de la guvern spun că pentru a nu fi sărac trebuie să câștigi 120.000 de pesos argentinieni pe lună (n.r. 3.543 RON). Salariul minim lunar este de 60.000 de pesos (n.r. 1.771 RON), deci chiar și cei care au de lucru sunt săraci”, au fost cuvintele lui Diego Schwarzstein, potrivit The Times. 

 

22-11-2022
07:10

Presa din Argentina a dat verdictul în cazul accidentării lui Lionel Messi

Fotografia cu glezna umflată a lui Lionel Messi a apărut luni, 21 noiembrie, pe rețelele de socializare, iar fanii argentinieni s-au arătat îngrijorați. La doar o zi, presa din Argentina a ținut să lămurească detaliile accidentării superstarului după ce apăruseră zvonuri că fostul Balon de Aur ar putea rata debutul „Pumelor” la Cupa Mondială împotriva Arabiei Saudite. 

”De principiu, Messi a lucrat în aceste zile cu departamentul de kinetoterapie pentru lovitura de la gleznă. Ceea ce purta și a fost surprins în fotografie era un bandaj cu gel înghețat, un tratament de crioterapie pentru a evit uzul antiinflamatoarelor”, a spus jurnalistul publicației Ole, Sergio Maffei.

De asemenea, Lionel Messi a susținut conferința premergătoare primului meci de la Cupa Mondială din Qatar al Argentinei care va avea loc marți, 22 noiembrie, ora 12:00. Fotbalistul lui PSG a dezvăluit că se simte bine și că nu are nicio problemă din punct de vedere fizic. 

„Mă simt foarte bine din punct de vedere fizic, cred că mă aflu într-un moment excelent, atât personal, cât și fizic și nu am nicio problemă. Am auzit că au spus că m-am antrenat diferit (n.r. la antrenamentul de sâmbătă).

A fost din cauză că am avut o lovitură, dar nu se întâmplă nimic ciudat. A fost doar o măsură de precauție”a adăugat Lionel Messi, la conferința de presă premergătoare duelului cu Arabia Saudită. 

21-11-2022
15:55

Leo Messi, ghete impresionante pentru Cupa Mondială din Qatar

Leo Messi va lua startul la a cincea Cupă Mondială din carieră. Superstarul argentinan a mărturisit că întrecerea din Qatar va fi ultima la acest nivel. Astfel, fotbalistul lui PSG vrea să pună la punct fiecare detaliu și să nu se oprească până când nu pune mâna pe trofeul care-i lipsește din palmares. 

Adidas X Speedportal Leyenda se numesc ghetele speciale ale lui Lionel Messi. Confecționate cu ultima tehnologie existentă, cu materiale reciclate și carbon, ghetele lui Messi au o culoare aurie, cu o aerodinamică optimizată și sunt foarte ușoare.

Aspectul ghetelor lui Messi de la acest Campionat Mondial își regăsește bazele în cele de la Cupa Mondială din 2006. Încălțările sunt acoperite în anumite părți cu „bleu ciel” culoarea care predomină pe steagul Argentinei. De asemenea, pe spatele ghetelor este inscripționat numărul 10. „Sunt impresionante”, a fost reacția presei din Anglia despre aspectul ghetelor lui Messi.

Ghetele lui Lionel Messi pentru Cupa Mondială din Qatar. Sursă foto: Twitter - @WeAreMessi.
Ghetele lui Lionel Messi pentru Cupa Mondială din Qatar. Sursă foto: Twitter – @WeAreMessi.
Ghetele lui Lionel Messi pentru Cupa Mondială din Qatar. Sursă foto: Twitter - @WeAreMessi.
Ghetele lui Lionel Messi pentru Cupa Mondială din Qatar. Sursă foto: Twitter – @WeAreMessi.
Ghetele lui Lionel Messi pentru Cupa Mondială din Qatar. Sursă foto: Twitter - @WeAreMessi.
Ghetele lui Lionel Messi pentru Cupa Mondială din Qatar. Sursă foto: Twitter – @WeAreMessi.

 

 

20-11-2022
21:28

Messi s-a antrenat alături de coechipieri

Superstarul Argentinei, Leo Messi, care în ultimele două zile s-a antrenat separat, a participat alături de coechipierii săi la ultima ședință de pregătire susținută de selecționerul LIonel Scaloni.

Conform L’Equipe, fotbalistul de la PSG a tot acuzat o ușoară accidentare musculară la coapsă și de aceea s-a pregătit separat. Antrenamentul de duminică a fost primul făcut cu tot lotul de la sosirea în Qatar.

În aceste condiții, Messi va fi prezent pe teren la meciul cu Arabia Saudită, primul de la acest Mondial, programat marți, 22 noiembrie, de la ora 12:00.

20-11-2022
16:10

Propunere indecentă pentru un atacant mexican

Atacantul naționalei Mexicului, Rogelio Funes Mori, a primit o propunere inedită din partea unei starlete cu puțin înainte de începerea Cupei Mondiale.

Carla Garza, model OnlyFans, a declarat în cadrul unui podcast că îl va premia pe fotbalistul de 31 de ani cu o noapte fierbinte dacă reprezentativa Mexicului va atinge sferturile de finală în Qatar.

”Dacă ne calificăm în sferturi, Funes Mori, dragostea mea, te voi face mai fericit decât dacă ieși campion mondial”, a spus Carla Garza. Mexicul nu a mai atins sferturile de finală la Cupa Mondială din 1986.

20-11-2022
10:25

Scandal la naționala Poloniei! Omul care îl păzește pe Lewandowski, acuzat că este simpatizant fascist

Naționala Poloniei se află pe un butoi de tulbure înainte de a debuta la Campionatul Mondial din Qatar. Presa din Polonia a descoperit că alături de delegația poloneză urma să zboare în Qatar Dominik Grucha, bodyguardul lui Robert Lewandowski și posibil simpatizant fascist.

Acesta era angajat pentru a asigura securitatea în tabăra formației conduse de Czesław Michniewicz. Informațiile vehiculate în presa din Polonia au ajuns pe mâna procurorilor alături de probe consistente. Dominik Grucha este surprins executând salutul nazist și purtând tricou cu înfățișarea lui Rudolf Hess, adjunctul lui Adolf Hitler. 

Jurnaliștii polonezi au continuat cercetările și au descoperit că bodyguardul lui Lewandowski ar fi implicat alături de 50 de persoane în cazuri de propagandă fascistă, răpiri și rețele de prostituție de pe urma cărora obținea profituri semnificative și organiza lupte ilegale între criminali. 

Dominik Grucha a negat acuzațiile, însă va fi suspendat din postul avut la naționala Poloniei până când autoritățile vor lua o decizie în privința situației tensionate. 

19-11-2022
09:04

Messi va sta singur în cameră la CM

Superstarul Lionel Messi va sta în premieră singur în cameră la un competiție majoră la care participă alături de naționala Argentinei.

Conform Mirror, jucătorul lui PSG a fost singurul din lotul ”pumelor” care a primit un astfel de tratament. În camerele de lângă cea a lui Messi se află perechile Nicolas Otamendi – Rodrigo De Paul și Angel Di Maria – Leandro Paredes.

În ultimii 8 ani, Leo Messi a împărțit camera de hotel la națională cu Sergio Aguero, care însă a fost nevoit să se retragă din activitate din cauza unor probleme cardiace.

18-11-2022
18:30

Lionel Messi, menajat la ultimul antrenament al Argentinei

Lionel Messi a fost menajat la ultimul antrenament al Argentinei alături de Angel Di Maria, Rodrigo De Paul, Leandro Paredes şi Nicolae Otamendi.

Printre jucătorii care s-au antrenat, au fost: Lautaro Martinez, Paulo Dybala, Papu Gomez şi Marcos Acuna.

17-11-2022
22:15

Angel Correa și Thiago Almada convocați de urgență la naționala Argentinei

Angel Correa și Thiago Almada vor avea parte de un Campionat Mondial de neuitat. În urmă cu 24 de ore, cei doi argentinieni jucau fotbal pe un teren sintetic din Buenos Aires, așteptând să vadă la televizor turneul final, iar acum au ajuns în cantonamentul „pumelor”.

Lionel Scaloni i-a chemat de urgență în Qatar după accidentările suferite de Nico Gonzalez și de Joaquin Correa.

17-11-2022
20:59

Lotul Poloniei a ajuns în Qatar

Lotul Poloniei a ajuns în Qatar, în frunte cu Robert Lewandowski, care este pregătit să-și conducă echipa națională până într-o fază superioară a competiției.

În afară de Robert Lewandowski, Piotr Zielinski este un alt star al Poloniei, în care fanii își pun speranțele.

 

Ca la fiecare ediţie de Campionat Mondial, Argentina este văzută printre favorite. Polonia şi Mexic par condamnate la o luptă pentru locul 2, în timp ce Arabia Saudită are a patra şansă în Grupa C. Toţi ochii vor fi pe Lionel Messi, care va juca pentru ultima oară la un turneu final mondial.

Analiza Grupei C de la Campionatul Mondial 2022. Lionel Messi, speranţa Argentinei

Succesul din Copa America 2021, când Lionel Messi a câştigat primul trofeu continental cu Argentina, a adus un val de optimism în rândul “pumelor”. La Buenos Aires se vorbeşte despre o finală la Mondialul din Qatar, iar starul lui PSG este aşteptat să facă un turneu final de vis. Cu retragerea de la naţională la orizont, Leo a anunţat că va fi ultimul Campionat Mondial din carieră şi colegii vor să-l ajute să aducă râvnitul trofeu.

ADVERTISEMENT

Datoriile Poloniei

Cel mai aşteptat meci din Grupa C va fi Polonia – Argentina, duelul dintre Robert Lewandowski şi Lionel Messi. Polonezii mereu au sperat la performanţe notabile cu naţionala, însă ultimele două turnee finale, CM 2018 şi EURO 2020, au adus doar dezamăgire. Acum, ajuns la 34 de ani, starul Barcelonei are ultima şansă să ducă selecţionata Poloniei spre optimile de finală, primul obiectiv anunţat de Federaţia de la Varşovia.

Speranţe mici

Locul 2 este vizat şi de Mexic, însă lotul lui Gerardo “Tata” Martino nu are în componenţă starurile pe care Argentina şi Polonia le va deplasa în Qatar. Chiar şi aşa, mexicanii nu vor să rupă şirul de şapte calificări consecutive în optimile de finală.

ADVERTISEMENT

Arabia Saudită este clar outsider-ul Grupei C, cu şanse reduse să obţină măcar o victorie în Qatar. Herve Renard se bazează pe jucători din campionatul saudit, dar care nu pot rivaliza cu adversarii din grupă.

Opinia specialistului Cornel Dinu despre Grupa C de la Campionatul Mondial din 2022

„Argentina n-ar trebui să aibă probleme cu calificarea, Messi chiar și la crepuscul poate concentra în jurul lui un Di Maria, un Lautaro Martinez, un Leonardo Paredes. Polonia, trupă capricioasă, trebuie să mai pună ceva lângă Lewandowski ca să nu aibă probleme pentru locul doi cu un Mexic nu prea în formă și cu probleme medicale în lot”

Programul Grupei C de la Campionatul Mondial 2022

  • Argentina – Arabia Saudită (22 noiembrie, ora 12:00)
  • Mexic – Polonia (22 noiembrie, ora 18:00)
  • Polonia – Arabia Saudită (26 noiembrie, ora 15:00)
  • Argentina – Mexic (26 noiembrie, ora 21:00)
  • Polonia – Argentina (30 noiembrie, ora 21:00)
  • Arabia Saudită – Mexic (30 noiembrie, ora 21:00)
ADVERTISEMENT

Lotul Argentinei pentru Campionatul Mondial 2022

Portari: Emiliano Martínez (Aston Villa), Gerónimo Rulli (Villarreal), Franco Armani (River Plate)

Fundaşi: Nahuel Molina (Atletico Madrid), Gonzalo Montiel (Sevilla), Marcos Acuña (Sevilla), Cristian Romero (Tottenham), Germán Pezzella (Betis), Nicolás Otamendi (Benfica), Lisandro Martínez (Manchester United), Nicolás Tagliafico (Lyon), Juan Foyth (Villarreal)

Mijlocaşi: Rodrigo De Paul (Atletico Madrid),Leandro Paredes (Juventus), Alexis Mac Allister (Brighton), Guido Rodríguez (Betis), Papu Gómez (Sevilla), Enzo Fernández (Benfica), Exequiel Palacios (Bayer Leverkusen)

ADVERTISEMENT

Atacanţi: Ángel Di María (Juventus), Lautaro Martínez (Inter Milan), Joaquín Correa (Inter Milan), Julián Álvarez (Manchester City), Paulo Dybala (Roma), Nicolás González (Fiorentina), Lionel Messi (PSG)

Selecţioner: Lionel Scaloni

Lotul Mexicului pentru Campionatul Mondial 2022

Portari: Guillermo Ochoa (Club América), Rodolfo Cota (León), Alfredo Talavera (Juárez)

Fundaşi: Néstor Araújo (Club América), Jesús Gallardo (Monterrey), Gerardo Arteaga (Genk), Héctor Moreno (Monterrey), Jorge Sánchez (Ajax), Johan Vásquez (Cremonese), César Montes (Monterrey), Kevin Álvarez (Pachuca)

Mijlocaşi: Erick Gutiérrez (PSV), Orbelin Pineda (AEK Atena), Héctor Herrera (Houston Dynamo), Carlos Rodríguez (Cruz Azul), Andrés Guardado (Betis), Roberto Alvarado (Chivas), Edson Álvarez (Ajax), Luis Chávez (Pachuca), Uriel Antuna (Cruz Azul), Luis Romo (Monterrey)

Atacanţi: Hirving Lozano (Napoli), Rogelio Funes Mori (Monterrey), Henry Martín (Club América), Raúl Jiménez (Wolverhampton), Alexis Vega (Chivas)

Selecţioner: Gerardo Martino

Lotul Poloniei pentru Campionatul Mondial 2022

Portari: Wojciech Szczesny (Juventus), Kamil Grabara (FC Copenhaga), Lukasz Skorupski (Bologna)

Fundaşi: Jan Bednarek (Aston Villa), Kamil Glik (Benevento), Robert Gumny (FC Augsburg), Artur Jedrzejczyk (Legia Varşovia), Jakub Kiwior (Spezia), Mateusz Wieteska (Clermont), Bartosz Bereszynski (Sampdoria), Matty Cash (Aston Villa), Nicola Zalewski (AS Roma)

Mijlocaşi: Krystian Bielik (Birmingham City), Przemyslaw Frankowski (Lens), Kamil Grosicki (Pogon Szczecin), Grzegorz Krychowiak (Al-Shabab), Jakub Kaminski (VfL Wolfsburg), Michal Skoras (Lech Poznan), Damian Szymanski (AEK Atena), Sebastian Szymanski (Feyenoord), Piotr Zielinski (Napoli), Szymon Zurkowski (Fiorentina)

Atacanţi: Robert Lewandowski (Barcelona), Arkadiusz Milik (Juventus), Krzysztof Piatek (Salernitana), Karol Swiderski (Charlotte FC)

Selecţioner: Czesław Michniewicz

Lotul Arabiei Saudite pentru Campionatul Mondial 2022

Portari: Mohamed Al-Owais (Al-Hilal), Nawaf Al-Aqidi (Al-Nassr), Mohamed Al-Yami (Al-Ahly)

Fundaşi: Yasser Al-Shahrani (Al-Hilal), Ali Al-Bulaihi (Al-Hilal), Abdulelah Al-Amri (Al-Nassr), Abdullah Madu (Al-Nassr), Hassan Tambakti (Al-Shabab), Sultan Al-Ghanam (Al-Nassr), Mohammed Al-Breik (Al-Hilal), Saud Abdulhamid (Al-Hilal)

Mijlocaşi: Salman Al-Faraj (Al-Hilal), Riyadh Sharahili (Abha), Ali Al-Hassan (Al-Nassr), Mohamed Kanno (Al-Hilal), Abdulelah Al-Malki (Al-Hilal), Sami Al-Najei (Al-Nassr), Abdullah Otayf (Al-Hilal), Nasser Al-Dawsari (Al-Hilal), Abdulrahman Al-Aboud (Ittihad), Salem Al-Dawsari (Al-Hilal), Hattan Bahebri (Al-Shabab)

Atacanţi: Nawaf Al-Abed (Al-Shabab), Haitham Asiri (Al-Ahly), Saleh Al-Shehri (Al-Hilal), Firas Al-Buraikan (Al-Fateh)

Selecţioner: Herve Renard


  • 1,37 este cota Superbet că Argentina va termina pe primul loc în Grupa C

ADVERTISEMENT