Polonia cumpără antiaeriene, elicoptere, submarine şi drone de 21 de miliarde de dolari

Polonia, submarine, antiaeriene, elicoptere

Nu mai exista cuvantul "austeritate" atunci cand oficialii polonezi vorbesc despre bugetul multianual de Aparare. Varsovia intentioneaza sa aloce 21 de miliarde de dolari pentru achizitia de arme noi si echipament militar modern pentru trupele sale.

O parte din achizitii sunt deja facute sau in curs de derulare, ca parte a unui plan mai vechi de modernizare a fortelor armate, dar noi echipamente vor intra in dotarea armatei din Polonia pana in 2022, dupa cum relateaza Defense News.

"Conducerea ministerului a stabilit care sunt ariile prioritare, iar apararea aeriana reprezinta o astfel de prioritate", a anuntat ministrul adjunct al Apararii, Bartosz Kownacki, in cadrul unui intalniri cu membrii Comisiei Nationale pentru Aparare din Parlamentul de la Varsovia.

Modificarile aduse programului multianual de modernizare a armatei prevad ca 10 miliarde de dolari sa fie investiti in sisteme de aparare impotriva rachetelor cu raza medie si lunga de actiune, 5 miliarde pentru contracararea celor cu raza scurta de actiune, 3,3 miliarde USD vor fi destinati noilor elicoptere de lupta si 2,5 miliarde pentru submarine noi.

Alte sute de milioane ar urma sa fie alocate pentru cumpararea de drone militare, au mai precizat oficialii din guvernul polonez.

Citeşte mai mult pe www.business24.ro