News

Poluare imensă în București. Șeful gărzii de mediu: ”Mirosul puternic încă persistă cu toate că focurile au fost stinse”

15.03.2021 | 14:25
Poluare imensa in Bucuresti Seful garzii de mediu Mirosul puternic inca persista cu toate ca focurile au fost stinse
ADVERTISEMENT

O nouă zi cu poluare în București. După ce sâmbătă noaptea s-a simțit un miros puternic de gaze în Capitală, duminică noaptea au fost alte probleme.

Șeful Gărzii de Mediu a precizat pe pagina de Facebook că au fost identificate zeci de focare, incendii cu anvelope.  Se pare că în localitățile din apropierea Capitalei, localnicii au incendiat cauciucuri, duminică seară, pentru a sărbători intrarea în postul Paștelui. “Recomand bucureștenilor să nu aerisească apartamentele în dimineața asta, o pot face către prânz”, a declarat șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, conform hotnews.ro

ADVERTISEMENT

Nivelul poluării a fost foarte ridicat luni dimineață în București, cu majoritatea senzorilor platformei airlive.ro la 100 în toate zonele Capitalei.

Poluare în București. Au fost incendiate cauciucuri. Ce spune șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu

Garda Națională de Mediu a postat pe Facebook imagini din județul Ilfov, unde autoritățile au intervenit duminică seară după ce oamenii au aprins cauciucuri înainte de începerea postului Paștelui.

ADVERTISEMENT
Foto: Facebook

“S-a risipit și ceața neagră și petrecăreții, cu sutele, au întrat în case. Din păcate, mirosul puternic înca persistă, cu toate ca focurile au fost stinse”, au scris reprezentanții Gărzii de Mediu.

Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a declarat luni dimineață, la Digi24, că cele mai frecvente focare de poluare au fost în localitățile Vidra, Măgurele și în special în Sintești.

ADVERTISEMENT

“Ne raportăm la valorile maxime admise pentru o zi de PM10 și PM2,5, particule aflate în suspensie în aer. Valorile au fost foarte mari aseară, s-a ajuns la de peste zece ori valoarea maximă admisă. Noi am lăsat zona liberă când ne-am retras și nu mai existau focare importante.

Foto: Facebook

Am intervenit cu echipajele Gărzii de mediu, Jandarmerie, Poliție. A fost o muncă destul de grea să identificăm câteva zeci de focare. Pompierii ne-au ajutat foarte mult să stingem, iar unde a fost mai greu am rugat și populația să stingă aceste focare. Urmează să fie date amenzi, au fost verificate persoane de la fața locului.

ADVERTISEMENT
  • (…) În dimineața asta recomand bucureștenilor să nu aerisească apartamentele, o pot face către prânz”, a declarat Octavian Berceanu, despre poluarea din București.
ADVERTISEMENT
Tags: