News

Poluare în București. Aer irespirabil în zona de nord a Capitalei şi în sectorul 6. Reacția oficială a ministrului Mediului. Video

08.04.2020 | 10:07
Poluare in Bucuresti Aer irespirabil in zona de nord a Capitalei si in sectorul 6 Reactia oficiala a ministrului Mediului Video
ADVERTISEMENT

Locuitorii din zona de nord a Capitalei, dar şi cei din sectorul 6 reclamă că aerul este irespirabil și au făcut zeci de reclamații pe site-ul Gărzii de Mediu.

Aer irespirabil în zona de nord a Capitalei şi în sectorul 6

Conform news.ro, mai mulți cetățeni au postat pe rețelele de socializare că aerul este irespirabil în zona de nord a Capitalei și în sectorul 6. ”Afară este un iad de gudroane arse” sau ”Tocmai m-am trezit brusc în miros de cauciuc ars”, sunt doar câteva mesaje de pe Facebook.

ADVERTISEMENT

”Bună dimineaţa, am deschis să aerisesc casa acum 5 minute. Nu poți respira deloc”, a scris un bărbat din zona Odăi pe site-ul Gărzii de Mediu. ”Locuiesc pe Bd. Iuliu Maniu şi în această dimineaţă m-am trezit din somn din cauza mirosului pregnant de ars, crezând că am o problemă în apartament sau bloc, dar mirosul venea de afară”, afirmă un altul.

”Locuiesc în Corbeanca. De câteva zile dimineaţa la orele 6-8 aerul este irespirabil aici. Este un fum toxic care intră până în case”, ”Miroase puternic a fum în Băneasa Sisești. Fumul este atât de puternic încât a intrat şi în casă deşi geamurile sunt închise. Faceţi ceva!”, sunt alte mesaje venite de la cetățeni.

ADVERTISEMENT

”Datoria celor care trebuie să stingă incendiul este la ISU”

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a ținut să precizeze că poluarea este din cauza unui incendiu de vegetație din zona Periș, iar Inspectoratul pentru Situații de Urgență a fost informat.

”Ca urmare a unui incendiu pe o suprafaţă semnificativă de 30.000 de metri pătraţi în zona Periş, ard mocnit bazinele de acumulare ale fostei ferme de porci. Arderea generează mirosul specific şi fumul înecăcios”, a declarat ministrul pentru Libertatea.

ADVERTISEMENT

”Am informat ISU, astfel încât acest incendiu să fie stins. Echipele Gărzii de Mediu sunt pe teren pentru a gestiona situaţia şi a evalua impactul incendiilor de vegetaţie din zona Periş – Corbeanca – Buftea. Acolo sunt cele mai ridicate valori”, a continuat Costel Alexe.

”Noi, ca autoritate, am identificat sursa poluării, am informat ISU. Din acest moment, datoria celor care trebuie să stingă incendiul este la ISU”, a mai afirmat în încheiere ministrul Mediului.

ADVERTISEMENT

La mijlocul lunii martie, ministrul Mediului anunța că în București se respiră aer de munte, însă lucrurile s-au schimbat dramatic, după ce s-a descoperit că la marginea Capitalei se ard deșeuri în fiecare noapte.

ADVERTISEMENT