ADVERTISEMENT
News

Poluare în Ploieşti. S-a simțit un miros puternic de gaz. Reacția Agenţiei pentru Protecţia Mediului

Poluare în mai multe cartiere din Ploieşti. Agenţia pentru Protecţia Mediului anunţă că s-au constatat creşteri ale valorilor unor indicatori.
Autor: Robert Cristea | 04.06.2021 | 20:50
Poluare în Ploieşti. S-a simțit un miros puternic de gaz. Reacția Agenţiei pentru Protecţia Mediului
Poluare în Ploieşti. S-a simțit un miros puternic de gaz în mai multe cartiere. Foto: Pixabay

Municipiul Ploiești s-a lovit de poluare vineri, 4 iunie. Un puternic miros de gaz şi de produse petroliere s-a resimţit în mai multe zone. Localnicii s-au plâns de aerul neplăcut și au trimis sesizări.

ADVERTISEMENT

Agenţia pentru Protecţia Mediului Prahova a transmis că, în urma măsurătorilor făcute, “nu au fost înregistrate depăşiri ale valorilor limită pentru indicatorii monitorizaţi în conformitate cu Legea 104/2011”.

Totuși, în zona Bucov-Bereasca s-au înregistrat creşteri punctuale ale valorilor măsurate pentru indicatorii: ”metan (CH4), etan (C2H6), propan (C3H8), butan (C4H10), pentan (C5H12), hexan (C6H14)”. Agenţia pentru Protecţia Mediului Prahova a anunţat că pentru indicatorii menţionaţi nu există valori limită în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Poluare în Ploieşti. Explicațiile Agenției pentru Protecţia Mediului

Mirosul puternic de gaz şi de produse petroliere s-a simţit în mare parte din municipiul Ploieşti, iar oamenii au povestit că deasupra cartierelor se observa un nor comparabil cu ceaţa, conform News.ro.

ADVERTISEMENT

După ce a primit mai multe sesizări, Agenţia pentru Protecţia Mediului Prahova a reacționat și a dat câteva explicații pe pagina de Facebook.

“În staţiile automate de monitorizare continuă a calităţii aerului nu au fost înregistrate depăşiri ale valorilor limită pentru indicatorii monitorizaţi în conformitate cu Legea 104/2011, dar s-a înregistrat o tendinţă crescătoare a valorilor orare faţă de valorile înregistrate în mod normal în zonă, pentru indicatorii: SO2 în staţia PH5 şi PM10 în staţiile PH2 şi PH5 în intervalul orar 11:00-12:00.

APM Prahova a monitorizat calitatea aerului cu analizorul portabil multiparametru în zonele: Bariera Bucov-Bereasca, Bulevardul Bucureşti, zona centrală şi zona platformei industriale de Nord a Municipiului Ploieşti.

ADVERTISEMENT

Nu s-au înregistrat depăşiri ale valorilor limită/concentraţiilor maxime admise pentru indicatorii monitorizaţi în conformitate cu legislaţia în vigoare, dar în zona Bucov-Bereasca s-au înregistrat creşteri punctuale ale valorilor măsurate pentru indicatorii: metan (CH4), etan (C2H6), propan (C3H8), butan (C4H10), pentan (C5H12), hexan (C6H14).

Precizăm că pentru indicatorii menţionaţi nu există valori limită în conformitate cu legislaţia în vigoare”, a transmis instituţia.

ADVERTISEMENT

Agenţia pentru Protecţia Mediului Prahova menţionează că, pentru depistarea cauzei, Garda de Mediu-Comisariatul Judeţean Prahova face verificări.

La rândul său, Garda de Mediu a anunţat că, în urma sesizărilor primite, se fac controale la două rafinării, verificările fiind în desfăşurare.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!