News

Poluare masivă iar în București. Garda de Mediu face controale în apropierea Capitalei

17.11.2020 | 11:21
Poluare masiva iar in Bucuresti Garda de Mediu face controale in apropierea Capitalei
ADVERTISEMENT

Nu trec câteva zile fără un nou episod de poluare uriașă în București. Garda de Mediu face descinderi astăzi, 17 noiembrie, la 30 de kilometri de Capitală. La acțiune participă și minstrul Mircea Fechet.

Autoritățile fac razii în județul Dâmbovița, în localitatea Răcari, unde au fost depistate arderi ilegale de deșeuri.

ADVERTISEMENT

La controale participă 13 echipe de comisari ai Gărzii Naționale de Mediu, peste 130 de efective ale Politiei, peste 120 de efective ale Jandarmeriei, trupele speciale, echipe de la serviciul de Arme cu efective canine. S-au organizat și două filtre rutiere pe DN71 în vederea identificării de transporturi ilegale de deșeuri.

Poluare în București. Garda de Mediu a depistat arderi de deșeuri ilegale

La acțiune participă și ministrul Mircea Fechet. ”Continuăm războiul împotriva arderilor ilegale de deșeuri,” a scris acesta pe Facebook.

ADVERTISEMENT
Foto: Facebook

”Am fost, astăzi, în comuna Conțești, de lângă orașul Răcari, din Dâmbovița, împreună cu secretarul de stat Andrei Cazacu, 13 echipe de comisari ai Gărzii de Mediu, peste 130 de efective ale Poliției, peste 120 de efective ale Jandarmeriei, trupe speciale și echipe de la serviciul de Arme cu efective canine. Situația este similară cu cea găsită la Sintești săptămâna trecută – tone de deșeuri, dintre care multe periculoase, topitorii ilegale, urme vizibile ale arderilor ilegale.

Vor fi făcute anchete, vor fi aplicate sancțiuni și vom face astfel de acțiuni în toate zonele cu probleme. Descinderile vor continua câtă vreme va fi nevoie, pentru că poluarea aerului este un subiect mult prea serios, care se reflectă și în sănătatea oamenilor.Controalele sunt încă în desfășurare. De îndată ce voi primi informațiile finale referitoare la tot ceea ce s-a găsit aici și ce măsuri s-au luat, vi le voi transmite. – Mircea Fechet

ADVERTISEMENT

Toți indicatorii de poluare prezentați pe site-ul airly.org au explodat iarăși azi noapte în București. Ei s-au menținut mari și în această dimineață. Acest nou episod de poluare în București a fost semnalat și de Gabriela Firea, care i-a certat pe Facebook pe Ludovic Orban și Nicușor Dan.

Poluare în București: Ce spune Gabriela Firea?

”Noaptea trecuta, in Bucuresti! Ministrul mediului doarme! Primarul asteapta mesajul scris de consultanti. Premierul isi face freza! E dimineata! Niciun comandament, nicio masura, nicio explicatie! Unde e transparenta promisa oamenilor? Unde sunt solutiile? De ce nu se putea respira acum cateva ore? Ce s-a mai ars? Ceva păcura la CET-urile Ministerului Energiei? Ceva deseuri necontrolate prin cartiere sau in zona limitrofa?  Trafic rutier nu este noaptea! Deci, s-a produs iar un abuz, o ilegalitate!

ADVERTISEMENT

Alo, Garda de Mediu!! Orban, nu mergi in vizita de lucru? Nu-ti faci campanie pe la gropile de gunoi? Pe la CET-urile în care nu ai investit niciun leu? Cu Nicusor de mână, fireste! Plimbat de tine în lesă! Să te lipesti de procente! Nu vă e rusine de oameni? Propagandă si iar propagandă! Nicio actiune concreta! Zero munca! Totul pentru poze! Aveti toate parghiile : presedinte, premier, ministri, primari, institutii! Cine vă impiedica? A, da! Fi-rea… Pe-se-de! Munciti, veniti cu solutii! De asta v-au ales oamenii! Nu să vă plimbati pe la obiectivele realizate de Firea si echipa ei, pentru care nu ati facut altceva decat vot contra în Consiliu, blocaj si boicot!”, a scris Gabriela Firea

ADVERTISEMENT