News

Tragedie pentru un pompier supraviețuitor al exploziei de la Mihăilești. A trebuit să-și resusciteze fiica, victimă a unui accident rutier. Cum s-a încheiat totul

Dramă cumplită pentru un pompier care a scăpat cu viață din explozia de la Mihăilești. A trebuit să-și resusciteze fiica, implicată într-un accident rutier, dar efortul a fost în zadar.
21.02.2022 | 12:52
Tragedie pentru un pompier supravietuitor al exploziei de la Mihailesti A trebuit sasi resusciteze fiica victima a unui accident rutier Cum sa incheiat totul
Romeo Baciu a trebuit să-și resusciteze fiica implicată într-un accident. Din nefericire, copila a murit. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Un pompier supraviețuitor al exploziei de la Mihăilești trece prin momente cumplite. În misiunea sa de a salva viețile oamenilor, Romeo Baciu a dat peste fiica lui, victimă a unui accident rutier.

Bărbatul a avut un real șoc atunci când a văzut cu ce caz are de a face: ”Este fata mea!” a strigat acesta, după care a încercat să-i facă manevre de resuscitare. Din păcate, Ștefania a murit în drum către spital, în urma unui stop cardio-respirator.

ADVERTISEMENT

Fiica pompierului a murit în drum către spital

Minora, în vârstă de 16 ani, se afla în mașină cu un tânăr de 18 ani, iar acesta a pierdut controlul volanului, ulterior, autovehiculul răsturnându-se.

Întreaga tragedie s-a produs, mai exact, duminică, în comuna Padina, din județul Buzău. Potrivit presei locale, reporterbuzoian.ro, șoferul abia avea permisul luat și conducea cu viteză.

ADVERTISEMENT

“Din primele date de la fața locului a reieșit că autoturismul condus pe direcția Pogoanele către Slobozia, de către un șofer de 18 ani, din Pogoanele, a pierdut controlul asupra direcției, rasturnandu-se în afara părții carosabile.

Accidentul s-a soldat cu rănirea unei pasagere, în vârstă de 15 ani, din Padina, care a fost preluată de ambulanță și transportată la spital pentru îngrijiri medicale. Ulterior pasagera a decedat

ADVERTISEMENT

În cauză se va întocmi dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.”, au comunicat reprezentanții IPJ Buzău.

Ștefania Baciu, fiica lui Romeo Baciu, era elevă la Școala din Padina. Toți cei care au cunoscut-o au doar cuvinte de laudă la adresa ei, spunând că a fost un copil educat și silitor.

ADVERTISEMENT

Explozia de la Mihăilești

În ceea ce-l privește pe Romeo Baciu, reamintim că tragedia de la Mihăilești a avut loc în ziua de 24 mai 2004. Atunci, un camion care transporta azotat de amoniu de la Combinatul Doljchim Craiova s-a răsturnat pe Drumul European 85, care se află în apropiere de localitatea Mihăileşti.

Nu a durat mult până ca azotatul de amoniu să explodeze și să provoace moartea a 18 persoane. Romeo Baciu a fost unul dintre supraviețuitorii evenimentului.

Astfel, Buzăul face parte din harta catastrofelor din țara noastră. La acea vreme, Guvernul ar fi acordat un ajutor în valoare de 120 de milioane de lei familiilor decedaților și un ajutor de 60 de milioane de lei celor răniți.

ADVERTISEMENT