Pompierii, ambulanţa, poliţia şi elicopterul SMURD au fost chemate de un tânăr la un accident inexistent

Ana Mirea   
în HotNews
27/10/2020, 21:59
Pompierii, ambulanţa, poliţia şi elicopterul SMURD au fost chemate de un tânăr la un accident inexistent
Autoritățile au fost alertate de un tânăr pentru un accident fals. *foto: smurd.ro

Un tânăr de 18 ani din Timiș a pus pe drumuri salvatorii, după ce a raportat un fals accident în localitatea Ferendia.

Anunțate prin sistemul 112, echipajele de urgență au prealertat și un elicopter, conform observatornews.ro.

Ajunși la fața locului, aceștia au descoperit că nu avusese loc niciun accident.

Un tânăr de 18 ani a pus pe jar autoritățile din Timiș

Potrivit unor surse locale, individul nu este la prima abatere de acest gen.

Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș, apelul referitor la accidentul rutier din localitatea Ferendia a venit marți, la ora 16:25.

În scurt timp, la fața locului s-au deplasat mijloace și forțe din cadrul Stației de Pompieri Deta, o ambulanță de la SAJ și un echipaj de poliție. Mai mult, a fost prealertat și elicopterul SMURD.

După recunoaștere și după ce și-au dat seama că nu a fost niciun accident, echipele de urgență au identificat apelantul, acesta nefiind la primul gest de acest fel.

„Persoana care a dovadă de lipsă de responsabilitate a alertat atâtea mijloace și forțe a ignorat faptul că într-o situație reală în care acestea trebuiau să intervină nu erau disponibile. Persona iresponsabilă va suporta rigorile legii”, spun reprezentanții ISU Timiș.

Conform unor surse locale, apelantul este un tânăr de 18 ani, cu probleme psihice, care a sunat de mai multe ori la 112 și a inventat diferite accidente sau alte tragedii.

Acesta nu este însă singurul incident de acest fel care se produce în județul Timiș.

Amintim faptul că o mașină a fost lovită în plin de un tren în Timiș, iar în urma evenimentului a rezultat o victimă care se află în stare foarte gravă.

Un bărbat a fost grav rănit, după ce mașina în care se afla a fost izbită de un tren, între stațiile Timișeni și Jebel. Traficul feroviar în zonă a fost întrerupt pentru mai multe ore.

Conform surselor, în trenul care circula pe ruta Timișoara Nord – Moravița se aflau 30 de călători.  Persoanele din automotor nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Închide ×