News

Pompierii au descoperit un cadavru în hala incendiată de la Brazi. Flăcările încă nu au fost stinse

ISU Prahova a anunțat că a fost găsit un cadavru în hala incendiată de la Brazi. Pompierii nu au reușit să stingă flăcările în totalitate.
03.06.2021 | 08:36
Pompierii au descoperit un cadavru in hala incendiata de la Brazi Flacarile inca nu au fost stinse
ADVERTISEMENT

Cadavrul unui bărbat a fost găsit în interiorul societății. Cu mai bine de 24 de ore în urmă un incendiu a izbucnit în hala în care sunt depozitate deșeuri periculoase.

Zeci de pompieri se luptă cu flăcările. În acest moment, majoritatea focarelor au fost stinse, dar încă mai sunt locuri unde gunoiul arde mocnit.

ADVERTISEMENT

Pompierii au descoperit un cadavru în hala incendiată de la Brazi. Flăcările încă nu au fost stinse

Pombierii bănuiau că este posibil ca o persoană să fie în interiorul halei incendiate. Pe parcusul zilei de miercuri aceștia au găsit o bicicletă în incinta societății.

În dimineața zilei de joi, reprezentanții ISU Prahova au transmis că a fost descoperit și proprietarul acesteia. Aceștia au reușit să intre în interioriu hălii. Inițial, pomperii nu au putut să pătrundă, pentru că plafonul s-a prăbușit.

ADVERTISEMENT

„Se presupune că ar fi un angajat al firmei, însă mai departe o să se demareze o cercetare care va stabili exact ce s-a întâmplat acolo”, a declarat Raluca Vasiloaie, purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, potrivit Digi24.

„În continuare, pompierii acționează cu apă. Au mai rămas câteva focare, ele nu sunt vizibile, cu siguranță arde mocnit acolo unde nu putem să ajungem cu apă,” a adăugat.

ADVERTISEMENT

Există bănuiala că incendiul ar fi fost pus intenționat

Activitatea firmei din Brazi era suspendată încă din luna ianuarie, din cauza retragerii autorizației de mediu. În acest context, hala nu avea curent electric sau gaze.

Surse din anchetă, dar și reprezentanții societății sunt de părere că focul ar fi fost pus intenționat de către un angajat. Acesta din urmă ar fi vrut să se sinucidă.

ADVERTISEMENT

„Din declarațiile paznicului parcului industrial Brazi, un angajat al societății Eco Burn a intrat în incinta parcului mințind că își lasă bicicleta și pleacă în cursă cu un alt șofer. În scurt timp a izbucnit incendiul și paznicul a telefonat la ISU,” au transmis reprezentanții EcoBurn, potrivit Antena3.

„Menționăm că angajatul a pătruns în mod ilegal în incinta societății, în afara orelor de program și fără acordul acesteia. Mai precizăm că Eco Burn SRL se confruntă cu al treilea incendiu produs de mâini criminale,” au adăugat aceștia.

Flăcările au cuprins un stațiu de 4000 de metri pătraţi, iar pomperii s-au luptat toată noaptea pentru a le stinge. Au fost degajări de fum dens în atmosferă, iar Garda de Mediu și APM Prahova s-au deplasat faţa locului pentru a monitoriza calitatea aerului.

ADVERTISEMENT
Tags: