News

Pompierii au salvat două persoane blocate pe o insulă de pe râul Argeș. Cum au ajuns acolo victimele

Două persoane surprinse de apă pe o insulă din zona barajului de pe râul Argeș, fiind necesară intervenția pompierilor de la ISU București - Ilfov.
16.06.2024 | 17:02
Pompierii au salvat doua persoane blocate pe o insula de pe raul Arges Cum au ajuns acolo victimele
Pompierii au salvat două persoane blocate pe o insulă de pe râul Argeș. Cum au ajuns acolo victimele
ADVERTISEMENT

Pompierii de la ISU București – Ilfov au anunțat că intervin pentru a salva cele două persoane. Din fericire victimele nu au pățit nimic, fiind aduse la mal cu barca. Mai mult, cele două persoane au refuzat transportul la spital. Pompierii spun că aceștia au ajuns pe acea insulă cel mai probabil cu o plută primitivă, care a fost luată de ape.

Pompierii au salvat două persoane blocate pe o insulă de pe râul Argeș

”Intervenim pentru salvarea a două persoane surprinse de apă pe o insulă în zona Barajului râului Argeş”, transmiteau reprezentanții ISU. ”Au fost aduse la mal în siguranţă. Cele 2 persoane au refuzat transportul la spital”, au completat salvatorii după ce au reușit să ducă la succes misiunea de salvare.

ADVERTISEMENT

Conform Adevărul, pompierii au intervenit două persoane, s-a intervenit cu două autospeciale de stingere, barcă, echipaj de scafandri, o autospecială de descărcare și două ambulanțe SMURD. Nu doar oamenii ajung în situații periculoase și uneori bizare, ci și animalele de companie sau din ogradă.

Este și cazul unei vaci care a avut nevoie de intervenția pompierilor în urmă cu mai multe luni. Atunci, așa cum arată Unimedia, animalul a fost aproape de înec, după ce s-a blocat la mal. Din fericire, salvatorii de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență au ajuns în timp record în satul din Anenii Noi, din Republica Moldova.

ADVERTISEMENT

Din fericire povestea a avut happy end. Animalul era imobilizat în mâlul râului la o distanță de circa 2 metri de la mal. Salvatorii IGSU au avut o misiune de salvare a unei bovine, care a rămas împotmolită în râul Bâc.

Incidentul a avut loc în după amiaza zilei de 28 februarie în localitatea Gura Bîcului, raionul Anenii Noi. Pentru realizarea misiunii au fost alertați angajații Unității Salvatori și Pompieri Anenii Noi”, transmiteau atunci autoritățile.

ADVERTISEMENT

Pompierii din Republica Moldova au salvat o vacă de la moarte

Pompierii au observat în acest caz că bovina era blocată în malul râului, la o distanță de 2 metri de mal. Așadar, cu ajutorul experienței și echipamentului specializat, angajații IGSU au reușit să extragă din mal animalul, viu și nevătămat. Vorbim despre o vacă de peste 500 de kilograme, conform salvatorilor.

”Potrivit datelor statistice ale IGSU, de la începutul anului 2024, salvatorii și pompierii au avut 46 de misiuni de salvare a animalelor din diferite situații de risc”, au mai transmis reprezentanții IGSU. În urmă cu o lună, pompierii din Cluj salvau un pui de vulpe care căzuse în canal, semn că toate viețuitoarele merită o nouă șansă la viață în viziunea ISU.

ADVERTISEMENT

”În ajutorul patrupedului a sosit un echipaj de pompieri, dar şi un reprezentant al Organizaţiei pentru Protecţia Mediului şi Combaterea Braconajului, care a adus o cuşcă specială în care animalul a fost transportat înapoi în pădure. După ce a fost atent verificat să nu fie rănit, puiul de vulpe a fost eliberat”, se arăta în comunicatul ISU.

ADVERTISEMENT
Tags: