News

Pompierii români se întorc în Grecia. Țara noastră trimite 142 de salvatori să lupte cu flăcările

Pompierii români se întorc în Grecia. Anunţul premierului Florin Cîțu.
19.08.2021 | 23:57
Pompierii romani se intorc in Grecia Tara noastra trimite 142 de salvatori sa lupte cu flacarile
ADVERTISEMENT

România trimite din nou pompieri în Grecia, țară afectată de incendiile de pădure. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Florin Cîțu.

Acesta a anunțat că țara are nevoie de ajutor pentru a se lupta cu flăcările, care sunt, din nou, nestăvilite.

ADVERTISEMENT

Pompierii români se întorc în Grecia. Câți salvatori vor merge de această dată

Florin Cîțu a transmis că a discutat cu președintele despre acest subiect, iar ulterior au decis, împreună cu Lucian Bode, ca țara noastră să trimită un efectiv de 142 de pompieri în Grecia.

Aceștia au misiunea de a-i ajuta pe greci să stingă focurile care au mistuit țara. Tot în anunțul lui Florin Cîțu se specifică și de când începe misiunea salvatorilor. Aceștia pleacă mâine spre Grecia.

ADVERTISEMENT

„Grecia are nevoie din nou de ajutor! L-am informat pe președintele Klaus Iohannis și am decis, împreună cu ministrul de Interne, să trimitem 142 de pompieri salvatori care să îi ajute pe greci să stingă incendiile de pădure.

Misiunea pompierilor noștri va începe mâine! Mult succes, vă așteptăm cu bine acasă!”, a scris premierul pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

România a mai trimis pompieri în Grecia. Acum este iar nevoie de ajutorul lor

Țara noastră a mai trimis pompieri în Grecia acum aproximativ două săptămâni. Atunci, efectivele au fost mai reduse, căci au fost 112 salvatori care au mers în această țară devastată de incendii.

Chiar și după ce a trecut acest interval de timp, țara are nevoie, din nou, de ajutor, după ce la finalul misiunii pompierilor români focurile au fost lichidate.

ADVERTISEMENT

„Autorităţile din Grecia au cerut ajutor pentru stingerea incendiilor, atât pentru aero, cât şi terestru.

A fost acceptat din partea României ajutor terestru, este o premieră acest lucru, pentru prima oară trimitem acolo pompieri pentru a ajuta”, spunea atunci Florin Cîţu într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Anterior, au fost trimise în Grecia 6 autospeciale de stingere incendii de pădure, 2 cisterne, 1 centru de comandă, 4 containere multirisc, 1 generator, 2 tabere mobile, 1 autocar de intervenție, 2 microbuze, 4 autospeciale de primă intervenție și comandă, se arăta atunci într-un comunicat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

În Atena, aerul este irespirabil, iar un nou incendiu de vegetație din apropierea orașului a determinat autoritățile să evacueze mai mulți oameni. Mai sunt și alte forțe de pompieri din Uniunea Europeană aici.

Spre exemplu, în peninsula Peloponez mai sunt 40 de pompieri austrieci. Acolo ard două zone de zile bune.

ADVERTISEMENT
Tags: